Geen Nederlanders in de prijzen bij YET stop Frankrijk

maandag 25 november 2019

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, zijn er geen Nederlanders in de prijzen gevallen. En dat is best nieuws, gezien het feit dat de Nederlandse jeugd vaak op het podium te vinden aan het eind van een YET-stop.

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, zijn er geen Nederlanders in de prijzen gevallen. En dat is best nieuws, gezien het feit dat de Nederlandse jeugd vaak op het podium te vinden aan het eind van een YET-stop.

Finaleplaatsen
Was het dan allemaal kommer en kwel? Dat zeker niet! Diverse landgenoten kenden een goede voorronde en wisten zich zodoende te plaatsen voor de eerste finaleronde. In een sterk bezette 'Junior' klasse, waarin veel jeugdinternationals in actie kwamen, plaatsten Vincent Vluggen (7e), Mike Bergmann (13e) en Beaudine Kriele (18e). Vluggen werd uiteindelijk 8e, 65 pins achter de top 3. Met 1 pin minder werd Kriele 9e en en Bergmann steeg een plek naar de 12e plek.

In de 'Cadet' klasse kende Beejée Westerdijk een uitstekende voorronde. Mede dankzij een 287 game eindigde ze als tweede. In dezelfde klasse wist ook Jasper Sterke zich voor de volgende ronde te plaatsen. Hierin wist Westerdijk niet opnieuw te pieken, ze eindigde uiteindelijk als 12e. Sterke werd 16e.

Bij de jongste jeugd, in de 'Minime' klasse, gingen slechts zes spelers door naar de volgende ronde en dat was pech voor Romano Beekman. Hij werd 8e en wist zich daardoor net niet te plaatsen voor de volgende ronde. Hetzelfde goldt voor Veerle Tribulet, die 12e werd.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen van het Jeff de Bruges internationale jeugdtoernooi: http://bowling.lexerbowling.com/factory/jeffdebruges2019/

Volgende stop is Nederland
De volgende stop in de Youth Euro Trophy is in het nieuwe jaar en wel in eigen land. In februari komt talentvol Europa richting Nieuwegein voor deelname aan het 20e Columbia 300 Open Internationaal YET Toernooi. Klik hier voor meer informatie.

Misschien ook interessant...

Nieuw op de wedstrijdkalender: Junior Dutch Open

Dit seizoen wordt voor het eerst het Junior Dutch Open georganiseerd, een internationaal toernooi in Leiden voor spelers t/m 25 jaar. Het aantal inschrijvingen is inmiddels de 100 al gepasseerd, maar er is nog plek om je in te schrijven.

International February: it's on!

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Integratie bowlers met een auditieve beperking bij de NBF

De NBF wil er zijn voor alle bowlers. Daarom werken we al enkele jaren samen met de KNDSB en werken we inmiddels toe aan de volgende stap, dat per 1 september alle verenigingen en leden die bij de KNDSB waren aangesloten, aansluiten bij de NBF.

NBF bondsvergadering verplaatst naar oktober 2020

In navolging op de maatregelen van het Kabinet inzake de Coronacrisis heeft het bestuur van de NBF besloten de bondsvergadering te verzetten. De nieuwe datum is zaterdag 10 oktober 2020.