G-league voor het eerst in Haarlem

vrijdag 24 januari 2020

De league voor leden met een verstandelijke beperking in Noord-Holland en Flevoland bezocht in het derde seizoen voor het eerst Haarlem voor een extra speeldag.

De league voor leden met een verstandelijke beperking in Noord-Holland en Flevoland bezocht in het derde seizoen voor het eerst Haarlem voor een extra speeldag. Mede-organisator Jos Homan doet verslag:

Zaterdag 18 januari was Bison Bowling in Haarlem voor het eerst gastheer van de G-Bowlen League Teams Noord Holland - Flevoland. Mede dankzij de niet aflatende inspanning van Marc de Vries is dit gerealiseerd en we mogen wel zeggen met succes. De voorzitter van de BV-Haarlem, Peter Schweitzer heette ons van harte welkom en al gauw vielen de eerste pins. Zoals bekend spelen we de league in 2 categoriën, Scratch en met bonus (voor de echte bowlers: met Hcp) en het valt op dat het niveau zo in het 3e seizoen steeds hoger wordt. Dat kun je zien aan hoeveel mensen nog maar gebruik hoeven te maken van de maximale 75 pins bonus per game op een berekening van 70% van 175. We zijn als organisatie dan ook zeer trots op onze spelers en speelsters, zeker ook vanwege het feit dat iedereen, zowel spelers als begeleiders, enorm veel plezier hebben op een leaguedag. Er volgen er nu nog 2, op 22 februari in Heerhugowaard en op 21 maart de absolute apotheose in Almere.

Klik hier voor een overzicht van alle scores en standen na drie speeldagen.

Klik hier voor meer foto's.

Foto: Actie in Haarlem (© Ron Moeilijker, klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

Eerder hebben we gecommuniceerd uiterlijk 1 december een besluit te nemen over doorgang van de Nationale Trio Leagues. Besloten is om dit seizoen niet door te laten gaan en de huidige indeling door te schuiven naar september 2021 voor het nieuwe seizoen 2021-2022.

Een strike gooien... Kun jij het nog?!

Wanneer we straks weer de baan op mogen, de bowlingschoenen weer aan doen en gaan kijken hoeveel onze vingergaten te groot zijn geworden, dan gaan we met z'n allen weer op zoek naar de perfecte strike.

Van Weeren en Jacobs presteren goed tijdens EBT in Noorwegen

Er kan weer gebowld worden en er kan weer gereisd worden en dus komen weer diverse Nederlandse deelnemers in actie tijdens de European Bowing Tour. Met de tweede plek voor Jord van Weeren als beste resultaat.

De genomineerden voor Speler van het Jaar zijn bekend

We zijn deze week toe aan een nieuwe categorie bij de NBF Awards: De Speler van het Jaar. Ondanks dat het seizoen vroegtijdig is afgebroken zijn het afgelopen jaar weer veel knappe prestaties geleverd, toernooien gewonnen, grote progressie geboekt en internationale medailles veroverd.