EYC 2020 van 9 tot en met 17 oktober in Tilburg

donderdag 26 maart 2020

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden.

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden. De opening vindt plaats in Van der Valk in Tilburg, waarna op 10 oktober de eerste wedstrijden in Dolfijn Bowling worden georganiseerd. Daar zijn alle wedstrijden, met uitzondering van de Team en Masters finales. Die worden zaterdag 17 oktober gespeeld in de Koepelhal te Tilburg.

De organisatie heeft de nieuwe data vandaag bekend gemaakt en is dankbaar voor de goede samenwerking met Gemeente Tilburg, Dolfijn Bowling, hotels Van der Valk Tilburg en Bastion Tilburg en De Koepelhal. “Met dank aan deze partners kunnen wij in oktober dezelfde kwaliteit van het evenement garanderen”, aldus Ton Zandboer, voorzitter van het organisatiecomité.

Diverse events
Tijdens de Europese jeugdkampioenschappen voor spelers t/m 18 jaar komen de teams in verschillende events in actie. De kampioenschappen beginnen met het Doubles Event. Daarna volgen de Team Events en Single Events. De beste 24 meisjes en beste 24 jongens na deze drie events spelen het afsluitende Masters Event. Teams kunnen deelnemers met teams van maximaal 4 jongens en 4 meisjes. Nederland kende in 2019 een zeer succesvol EKJ, waarin het met 2x goud, 1x zilver en 3x brons de medaillespiegel won.

Voor het oorspronkelijke toernooi in april hadden zich 155 deelnemers uit 28 landen gemeld. Als gevolg van het coronavirus moesten we noodgedwongen op zoek naar andere data.

Gevolgen wedstrijdkalender
Het verplaatsen van de Europese jeugdkampioenschappen heeft gevolgen voor de NK 50+ Handicap, die gelijk valt met het eerste weekend van de EKJ en die ook in Tilburg gehouden zouden worden. Op dit moment zijn we samen met ESBC op zoek naar de beste oplossing voor de NK 50+. Zodra hierover meer bekend is worden alle betrokkenen daarover geïnformeerd.

Voor meer informatie over de EKJ, ga naar www.eycbowling.eu

Misschien ook interessant...

Geen EK Jeugd in 2020, Tilburg in 2021 in de herkansing

Vandaag is in overleg met ETBF en de gemeente Tilburg het besluit genomen dat Europese jeugdkampioenschappen 2020 niet in oktober te organiseren. Daarmee komen de kampioenschappen voor dit kalenderjaar te vervallen.

Selectie voor EK dames bekend

Zaterdag 29 februari zijn de zes dames bekend gemaakt die Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen tijdens de European Women Championships 2020. Die vinden komende juni plaats in Aalborg, Denemarken.

Verkiezing Clubheld van het Jaar

De verkiezing Clubheld van het Jaar gaat maandag 21 oktober van start. Of het nu gaat om het draaien van bardiensten, het schoonmaken van de club of het wassen van de teamshirts, niets is te veel voor de clubheld. Op jouw club loopt er vast ook wel één rond; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is voor de club.

Van Beers, Grove en De Gelder voegen zich bij Team NL Bowling heren

In voorbereiding op de EK heren 2020 zijn in november selectiewedstrijden georganiseerd om drie openstaande plekken in de voorselectie te bepalen. Na vier series van zes games hebben Bart van Beers, Jeroen Grove en Nick de Gelder deze plekken in de voorselectie verdiend.