Europese kampioenschappen heren en dames opnieuw uitgesteld

vrijdag 7 januari 2022

De beide seniorenselecties van Team NL Bowling kregen op oudejaarsdag een nieuwe teleurstelling te verwerken toen we het bericht ontvingen dat zowel de EK heren (januari, Helsinki) als de EK dames (februari, Aalborg) opnieuw uitgesteld zijn.

De beide seniorenselecties van Team NL Bowling kregen op oudejaarsdag een nieuwe teleurstelling te verwerken toen we het bericht ontvingen dat zowel de EK heren (januari, Helsinki) als de EK dames (februari, Aalborg) opnieuw uitgesteld zijn.

Nieuwe klap
De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ is daarmee weer verlengd. Natuurlijk hielden spelers & coaches rekening met de mogelijkheid, maar je probeert met elkaar positief te blijven en rekent op doorgang van de kampioenschappen tot anders bepaald is. Daarnaast moet je gewoon zo goed mogelijk voorbereid zijn.

Met name het herenteam was er meer dan klaar voor, alle voorbereidingen waren getroffen, 4 van de 6 spelers waren van plan om 10 januari al naar Helsinki te vertrekken voor deelname aan de lokale EBT stop. De rest van het team zou 18 januari volgen om de puntjes op de i te zetten en vanaf 20 januari te starten aan de EK. In verband met de huidige ontwikkelingen in Europa met betrekking tot Covid-19 hebben de organisatie en de European Bowling Federation (EBF) besloten de EK uit te stellen.

Inmiddels is bekend geworden dat de EK heren gespeeld worden van 2 t/m 11 juni 2022.

Langste voorbereiding
In dezelfde update kregen we ook de mededeling dat de EK dames, die in februari in Denemarken op de kalender stond, uitgesteld zijn. Met dezelfde redenen. Daarmee wordt de voorbereiding op deze EK, die van start gingen in januari 2019 (je leest het goed!), opnieuw verlengd en wordt van de dames opnieuw gevraagd om deze teleurstelling te verwerken en de batterij opnieuw op te laden.

Deze eigenschap wordt momenteel van iedereen in de wereld gevraagd en het is dan ook goed te zien dat de spelers & coaches er goed mee om gaan. We hopen dat de EBF z.s.m. bekend kan maken wanneer de EK ingepland worden, zodat we weten waar de pijlen op gericht kunnen worden.

In de tussentijd hopen we snel op perspectief voor onze sport. Er is een intensieve lobby aan de gang vanuit sportbonden, NOC*NSF en binnen de politiek om de sport z.s.m. te heropenen. We hopen daar het beste van.

De eerstvolgende kampioenschappen voor Team NL Bowling zijn de EK Jeugd in Frankrijk. Deze kampioenschappen staan in april op de kalender. Ook voor de U18 breekt een spannende en onzekere periode aan waar we met elkaar zo goed mogelijk invulling aan geven.

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Bizarre tijden voor bowlingondernemers

Het zijn bizarre tijden voor bowlingondernemers en daarmee ook voor de Nederlandse Bowling Federatie en alle aangesloten leden. De afgelopen 3 dagen is er een storm van tegenstrijdige berichten op ons afgekomen, waaruit op moment van schrijven nog altijd geen duidelijkheid gecreëerd kan worden.

Vanaf 10 t/m 17 oktober: NK 50+ Handicap

Zondag 10 oktober starten de Nederlandse kampioenschappen 50+ handicap in Dolfijn - The Plays to Be - in Tilburg. Zondag 17 oktober worden de finales gespeeld in de zes verschillende klassen.

Update coronavirus: Maatregelen aangescherpt, bowlen niet toegestaan t/m 14 januari 2022

Per 19 december is Nederland opnieuw in een zgn. harde lockdown, wat betekent dat bowlen niet is toegestaan. Deze maatregelen zijn van kracht t/m 14 januari 2022. Dat betekent dat de laatste ballen van 2021 gegooid zijn.

Coronatoegangsbewijs (CTB) van invloed op bowlingsport

Vanaf zaterdag 25 september zijn door de overheid de coronaregels aangepast voor de horeca. Omdat de bowlingsport in horeca wordt beoefend, hebben deze regels opnieuw invloed op onze sportbeoefening.