ESC 2020: Brons voor heren dubbel!

dinsdag 28 januari 2020

Tijdens de 1e EK 50+ (nieuwe opzet) in Wenen heeft het duo Geert-Jan van Baest & Nico Thienpondt de bronzen medaille gehaald in het Doubles Event. Een mooie start voor het Nederlands team.

Tijdens de 1e EK 50+ (nieuwe opzet) in Wenen heeft het duo Geert-Jan van Baest & Nico Thienpondt de bronzen medaille gehaald in het Doubles Event. Een mooie start voor het Nederlands team.

Doubles Event
Het is direct een historische medaille, gezien het feit de EK dit jaar voor het eerst in deze vorm georganiseerd worden. Van Baest & Thienpondt eindigden na zes voorrondegames op de 2e plaats, met een total pinfall van 2596. Daarmee plaatsten zij zich voor de halve finale, die maandag 27 januari werd gespeeld. Hierin nam het duo het op tegen Italië (Marsero / Reviglio), die met 2580 op de derde plek waren geëindigd na de voorronde.

Helaas bleken de Italianen in de halve finale in één game te sterk voor Nederland. Beide Italianen gooiden 221 en dus samen 442. Nederland kwam niet verder dan 408 en moest daarmee genoegen nemen met het brons. Italië wist vervolgens in de finale ook Frankrijk te verslaan en kroonde zich daarmee Europees Doubles kampioen. Bij de dames wist Finland het goud te winnen.

Europese kampioenschappen
Het andere heren double, met Ron van den Bogaard en Jack Edelaar, eindigde op de 17e plek. De dames kende een lastigere start van de EK. Sonja Pannen en Marja van Dijk - Uittenboogaard werden 27e, Inge Hazeleger en Simone van Aalsburg werden 29e.

Door het brons toch een mooie start van het toernooi, dat vandaag hervat wordt met het Team Event. Klik hier voor meer informatie over de EK en handige links om het verloop te volgen.

Gerelateerde artikelen:
- Nederlands team klaar voor EK 50+ in Wenen

Foto: Thienpondt (links), coach Lia Fievet en Van Baest

Misschien ook interessant...

Paling 13e op de QubicaAMF World Cup

Tijdens de QubicaAMF World Cup in Indonesië is Lindsey Paling 13e geworden. Ze klom op de slotdag met 1593/8 nog twee plekken in de ranglijst, maar kwam daarmee nog steeds te kort voor een plek bij de beste 8.

De mondkapjesplicht tijdens het bowlen

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. In dit artikel lichten we toe welke gevolgen het heeft voor het beoefenen van de bowlingsport.

Update opleiding tot NBF Wedstrijdleider

Als organisatie probeert de NBF momenteel het aantal reisbewegingen tot een minimum te beperken. Dat, en het uitstellen van de start van de Nationale Trio Leagues, heeft er toe geleid dat we de start van onze opleiding tot NBF Wedstrijdleider iets uitstellen tot begin 2021.

Nederlandse Loterij verhoogt bijdrage aan sport

De Nederlandse Loterij heeft in 2019 haar omzet, resultaat en afdracht opnieuw zien stijgen. Daardoor kan de loterij-organisatie de financiële bijdrage aan sport en goede doelen substantieel verhogen. De NBF bedankt de Nederlandse Loterij voor haar structurele bijdrage aan de bowlingsport.