Deventer Bowling Vereniging biedt gratis kennismaking met string machines aan

vrijdag 15 november 2019

De Deventer Bowling Vereniging (DBV) speelt tegenwoordig in een huis met string machines. Daar is al veel over gezegd en geschreven. Nu biedt de vereniging jou de kans om zelf kennis te maken met deze nieuwe machines en te ervaren wat het verschil is.

De Deventer Bowling Vereniging (DBV) speelt tegenwoordig in een huis met string machines. Daar is al veel over gezegd en geschreven. Nu biedt de vereniging jou de kans om zelf kennis te maken met deze nieuwe machines en te ervaren wat het verschil is.

Vinger aan de pols
Vorig seizoen werd bekend dat de Deventer Buitensociëteit & Bowling de oude machines ging vervangen voor string machines. Het bericht deed flink wat stof opwaaien. Bij veel van onze leden gaat het bowlinghart niet harder kloppen als het over stringtechnologie gaat.

Ook de rol van de NBF wordt in twijfel getrokken. Er zijn leden die zeggen dat we direct onze handen van ‘Deventer' hadden moeten aftrekken. Bowlen met string machines heeft niets met de sport te maken en dus niets met de NBF, zo luidt het standpunt.

Op het moment dat wij in het voorjaar een telefoontje ontvingen van DBV-voorzitter Adrie Janssen, waarin hij vroeg om ondersteuning, besloten wij die ondersteuning te bieden. Zoals we dat bij al onze aangesloten verenigingen trachten te doen. We gooiden niet direct de deur dicht voor de vereniging en al haar leden, maar besloten meer informatie te willen inwinnen voordat er overhaaste beslissingen werden genomen. Met in het achterhoofd de signalen uit de branche dat er mogelijk snel meer string machines in Nederland komen.

Dat heeft er o.a. toe geleid dat de eigenaar van de Deventer Buitensociëteit & Bowling aanwezig was tijdens de bondsvergadering in juni. In die vergadering is aan de verenigingen gevraagd of de NBF inderdaad een seizoen lang vinger aan de pols moest houden, om met meer informatie onder de arm keuzes te maken voor de toekomst. Het overgrote deel van de vergadering stemde daarmee in.

Vervolgens is er regelmatig contact met zowel de vereniging als het huis en hebben we met NBF-bestuurder Elco Gorter iemand die zelf regelmatig in Deventer bowlt en zo zijn eigen ervaringen op doet. Het is pas november en het proces van ‘ervaringen opdoen' is nog in volle gang. En daarbij is het nog te vroeg om conclusies te trekken. Tot die tijd is het ieders eigen keuze om wel of niet op deze banen te spelen.

Trek je eigen conclusies
Anders gezegd: We verplichten geen enkel NBF-lid om te spelen op deze banen. Maar er wordt al wel gespeeld én de vereniging is voornemens om de toernooien die zij al jaren organiseren ook in 2020 door te laten gaan. Voor alle leden die graag naar Deventer kwamen voor de mooie toernooien de vraag: Gaan de nieuwe machines mij wel of niet tegen houden om deel te nemen.

Om je te helpen die keuze te maken organiseert de DBV 2 momenten waarop je zelf, gratis, kennis kunt komen maken met de nieuwe machines: Zaterdag 23 november en zaterdag 30 november 2019, tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Het enige wat je moet doen is je vooraf even aanmelden via de website van de DBV:
https://deventerbowlingvereniging.nl/category/nieuws/ Zo kun je daadwerkelijk een mening vormen over de machines op basis van eigen ervaring in plaats van aannames of overtuigingen uit het verleden.

Wij zijn nieuwsgierig naar de ervaringen! Ondertussen blijven wij ons onderzoek doen, met de leden, de vereniging en het huis. Daarop komen we zeker terug.

Misschien ook interessant...