Derde weekend NTL gespeeld, nieuwe koploper Eredivisie

maandag 25 november 2019

Afgelopen weekend stond speelronde 3 op het programma in de Nationale Trio Leagues. In het hele land kwamen (jeugd)teams in actie. De Eredivisieteams speelden in Spijkenisse tegen elkaar, waarna het thuisspelende team de koppositie verloor.

Afgelopen weekend stond speelronde 3 op het programma in de Nationale Trio Leagues. In het hele land kwamen (jeugd)teams in actie. De Eredivisieteams speelden in Spijkenisse tegen elkaar, waarna het thuisspelende team de koppositie verloor.

Spanning aan kop
De verschillen zijn nog niet zo groot in de Eredivisie en dat blijft voorlopig het geval. Nummer 5 Bowl Easy Heerlen, van teamcaptain Ton Plummen, kende een topdag. Ze verloren de eerste wedstrijd, maar daarna werden alle zes wedstrijden gewonnen én werden de 8 punten voor de hoogste total pinfall gepakt. Met een totaal van 20 punten maakt het team een sprong naar de derde plaats.

Tilburg Dolphins deed ook zeer goede zaken. Zelf pakte het achter Bowl Easy Heerlen 17 punten en het zag concurrent en koploper Ordonnans / Bowling Spijkenisse slechts 7 punten pakken. De titelverdediger zakt daardoor naar de vierde plek, die ze delen met Bowling Arnhem. Tilburg Dolphins is de nieuwe koploper, met vier punten voorsprong op 't Witte Hoes, dat prima meedraait in de top van het klassement. Het belooft in 2020 een spannende ontknoping te worden met zoveel teams die aan elkaar gewaagd lijken te zijn.

Klik hier voor de stand van zaken in de NTL Eredivisie.

Overige leagues
Natuurlijk is de NTL nog veel meer leagues rijker. Nationaal kent de NTL naast de Eredivisie nog 15 leagues en daarnaast wordt er nog in diverse regio's gespeeld, o.a. door de jeugdteams. Zo biedt de NTL voor alle leden de kans om buiten de huisleague ook in teamverband in actie te komen.

Speelronde 3 voor de jeugd staat gepland

Een overzicht van al deze leagues en de stand van zaken na speelronde 3 is te vinden op http://www.bowlingnbf.nl/leagues/.

Speelronde 4 staat gepland in het weekend van 25 en 26 januari.

Misschien ook interessant...

Deel 2 van terugblik online verenigingsoverleg 19 januari 2021

Hoe langer de beperkingen op onze sportbeoefening duren, hoe groter de uitdaging wordt om als vereniging het contact met de leden te behouden. Precies dat stond als gespreksonderwerp op de agenda tijdens het online verenigingsoverleg van dinsdag 19 januari.

Update opleiding tot NBF Wedstrijdleider

Als organisatie probeert de NBF momenteel het aantal reisbewegingen tot een minimum te beperken. Dat, en het uitstellen van de start van de Nationale Trio Leagues, heeft er toe geleid dat we de start van onze opleiding tot NBF Wedstrijdleider iets uitstellen tot begin 2021.

D-bowlen: Competitie start zaterdag 5 oktober

Zaterdag starten ook de bowlers van de KNDSB, de dovensportbond, aan hun competitie van dit seizoen. Sinds 2018 werkt de NBF samen met de KNDSB, ter promotie van de bowlingsport onder mensen met een auditieve beperking.

Chat met FIER: online hulp bij grensoverschrijdend gedrag

Vanuit NOC*NSF en sportbonden wordt er alles aan gedaan om grensoverschrijdend gedrag terug te dringen en om goede hulp te bieden. Eén van de hulpmiddelen is de nieuwe chatbox FIER. Sporters en bestuurders kunnen hier (anoniem) chatten met een professionele hulpverlener. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving.