De NK 2020 van start gegaan voor onze leden met een verstandelijke beperking

woensdag 15 januari 2020

De slogan voor de Nederlandse kampioenschappen 2020 is niet voor niets: 'De NK voor iedereen!' Dat betekent dat ook onze leden met een verstandelijke beperking hieraan deelnemen. En voor hen starten de regionale voorrondes deze periode.

De slogan voor de Nederlandse kampioenschappen 2020 is niet voor niets: 'De NK voor iedereen!' Dat betekent dat ook onze leden met een verstandelijke beperking hieraan deelnemen. En voor hen starten de regionale voorrondes deze periode.

Aangepast bowlen
Op het moment dat we als NBF de verantwoordelijkheid over bowlers met een beperking hadden 'overgenomen' van Gehandicaptensport Nederland hebben we ook een bekende slogan overgenomen: Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet. In de praktijk betekent dit dat er voor bowlers met een verstandelijke beperking eigenlijk niets aangepast hoeft te worden, behalve dat de voorrangsregel over het algemeen niet wordt toegepast. Hulpmiddelen als de bumpers, een handvat en/of een helling waar de bal vanaf gerold kan worden zijn beschikbaar, maar hebben verder geen invloed op de regels en/of de spelbeleving.

Ook de NBF zet zich in voor 'inclusief sporten', waarbij het beoefenen van de bowlingsport voor alle liefhebbers mogelijk moet zijn en waarbij geen enkele doelgroep wordt buitengesloten. Het is dus een logische stap, dat de NK G-bowlen ook is opgenomen onder de NK 2020 paraplu.

NK 2020 via Breda, Hoofddorp, Tilburg, Assen en 's-Heerenberg naar Warmond
Tijdens de NK 2020 komen van 10 mei t/m 5 juli diverse categoriën samen. Zo starten we direct met finales van het schoolbowlen, het bedrijfsbowlen en het G-bowlen (zondag 17 mei). Daarna volgen series voor de jeugd, senioren en de eliteklasse. Al deze wedstrijden worden gespeeld op één locatie: Lucky's Bowling in Warmond.

Voor o.a. het G-bowlen worden echter eerst nog regionale voorrondes gespeeld en de eerste is zondag 19 januari in Breda gespeeld. Daar kwamen de eerste 39 deelnemers uit regio West bij elkaar om in acht klassen te strijden voor een plekje in de finales op 17 mei in Warmond. In de maanden daarna volgen nog voorrondes in Hoofddorp, 's-Heerenberg, Assen en Tilburg. Klik hier voor de uitslagen van de voorronde in Breda en meer informatie over de NK 2020 G-bowlen.

Misschien ook interessant...

Deel 1 van terugblik online verenigingsoverleg 19 januari 2021

Tijdens een nieuw online verenigingsoverleg sloten dinsdag 19 januari bestuursleden van bijna 50 verenigingen aan. Met hen werd de actualiteit besproken, maar werd ook vooral vooruit gekeken naar de uitdagingen die voor ons liggen.

Deadline om toernooien aan te melden voor seizoen 2021-2022 verplaatst naar 1 maart

We zijn positief ingesteld en gaan er dus vanuit dat we vanaf september 2021 weer een volledig én volwaardig seizoen kunnen organiseren. Toernooiorganisatoren en verenigingen kunnen nu hun toernooien voor 2021-2022 aanmelden. I.v.m. de huidige lockdown hebben we de deadline verplaatst naar 1 maart.

Ook 50-plussers gaan strijden om nationale titels

Was het begin deze maand de beurt aan de jeugd en senioren om te strijden om de NK-titels, waarbij enkele 50-plussers overigens ook zeer verdienstelijk in actie kwamen, vanaf zondag begint de strijd om het goud bij de NK 50+ Handicap.

Waan je voor anderhalve minuut weer even in een bowling

Deze week verschenen geweldige beelden online van een Amerikaans bowlingcentrum, waarbij je even heerlijk weg kunt dromen over ons zo geliefd tijdverdrijf. Waarschuwing: Je gemis van het niet kunnen bowlen kan er tijdelijk door vergroot worden.