BV 't Karrewiel Delft nodigt Team NL Bowling uit ter promotie van de vereniging

woensdag 11 september 2019

Zaterdag 14 september is Team NL Bowling te gast in Delft, waar het in samenwerking met de vereniging een clinic organiseert ter promotie van de sport. Een mooi initiatief!

Zaterdag 14 september is Team NL Bowling te gast in Delft, waar het in samenwerking met de vereniging een clinic organiseert ter promotie van de sport. Een mooi initiatief!

Aanleiding
Vorig seizoen zijn we vanuit de NBF, bestuur en bureaumedewerkers, weer vaker bij de besturen van bowlingverenigingen langs geweest. Tijdens die bezoeken willen we in een informeel gesprek meer te weten komen over de verenigingen, waarbij we vooral nieuwsgierig zijn naar de grootste uitdagingen. Samen gaan we in gesprek om te onderzoeken bij welke uitdagingen de vereniging en de NBF samen kunnen optrekken.

Eén van die gesprekken vond plaats bij BV 't Karrewiel Delft. Een vereniging waar een warme en gezellige sfeer heerst en waar nog steeds ruim 100 leden zijn aangesloten. Toch wil de vereniging graag groeien in ledental en zo is gesproken over ledenwerving.

Clinic
Een resultaat van het gesprek is de organisatie van een clinic i.s.m. spelers van Team NL Bowling. Middels de clinic hopen we zowel jeugd als volwassenen uit de omgeving van Delft aan te trekken om kennis te komen maken met de bowlingsport en de vereniging.

Omdat we allemaal weten dat nieuwe leden zich niet zomaar aandienen bij een bowlingvereniging, waarderen we de inzet van de BVKD en haar vrijwilligers enorm. Het succes van een actie is deels afhankelijk van de inzet en energie die de vereniging er zelf instopt en we kunnen inmiddels bevestigen dat het daaraan niet ontbreekt in Delft.

De clinic wordt zaterdag 14 september in Delft verzorgd en er is nog een aantal plekken beschikbaar. Ken jij iemand uit de omgeving voor wie dit een mooie kennismaking met de sport is, verwijs hem of haar dan naar de volgende website: http://www.bvkd.nl/nieuws/2019/08/clinic/

Verenigingsbezoek
In seizoen 2018-2019 hebben we diverse verenigingen bezocht, waaronder BV Oosterhout. Voorzitter Ben Bruikman: "De NBF denkt graag met je vereniging mee, Door samen naar de uitdagingingen van je vereniging te kijken kunnen er nieuwe inzichten ontstaan. Zo is er door samenspraak met de NBF nu goed contact met de gemeente en is er een samenwerking op de open monumentendag waar we de ouderen van Oosterhout geïnteresseerd proberen te krijgen voor de bowlingsport."

Het eerste bezoek van 2019-2020 heeft alweer plaatsgevonden in Bergen op Zoom en we zijn voornemens om er snel meer te laten volgen. Heeft jullie bestuur interesse / behoefte om eens met ons om tafel te gaan, laat het ons weten via info@bowlen.nl.

Misschien ook interessant...