Blankenzee en Van Weeren gaan de strijd aan tijdens de ECC 2019

dinsdag 22 oktober 2019

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

Programma
Het wordt voor beide internationals de eerste keer dat zij deelenemen aan de ECC, de 'EK voor landskampioenen'. Van Weeren werd in april Nederlands kampioen en verdiende daarmee zijn ticket voor dit evenement. Tijdens die zelfde kampioenschappen werd Blankenzee derde, maar wegens afzeggingen van kampioene Maxime de Rooij en runner-up Chantal Jacobs, kan Blankenzee alsnog haar debuut maken op dit evenement.

Zij wordt daarbij gecoacht door haar teamgenoot uit Team NL Bowling: Nicole Sanders. Voor Sanders is de ECC bekend terein, zij won er in het verleden al zilver en brons voor Nederland. Die ervaring kan deze week goed van pas komen. Het team kan daarnaast nog op support rekenen van Ivon van Weeren, die ook is meegereisd naar Turkije.

Dinsdag 22 oktober staat in het teken van official practice en de openingsceremonie, woensdag start het toernooi officieel. Om 09.00 uur lokale tijd (08.00 uur in Nederland) gaat Blankenzee van start, gevolgd door Van Weeren in de middag. De voorronde wordt donderdag vervolgd met een tweede serie, waarbij Van Weeren 's ochtends speelt en Blankenzee 's middags.

Na deze twee dagen plaatst de Top 16 zich voor de volgende ronde. Deze 32 spelers bowlen vrijdag nog eens 8 games, waarbij de pinfall uit de voorronde wordt meegenomen. Het doel is die serie op een plek bij de beste 8 te behalen. Die Top 8 speelt zaterdagochtend nog eens 4 games, waarna de (halve) finales worden gespeeld.

Nederland heeft het de laatste jaren erg goed gedaan op dit evenement en ook Blankenzee en Van Weeren zullen voor de winst gaan! Via onderstaande webpagina is het team deze week te volgen:
http://nbf.bowlen.nl/Topsport/Evenementen/ECC2019-Ankara.aspx

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Afwachten wat nieuwe maatregelen voor sport betekenen

Maandag 23 maart zijn door de overheid nieuwe maatregelen gecommuniceerd in verband met het coronavirus. Hierin werd o.a. meegedeeld dat evenementen t/m 31 mei 2020 verboden zijn. Inmiddels is er onduidelijkheid ontstaan over het soort evenementen dat hiermee bedoeld werd.

Nederlanders presteren goed in Europa

Het afgelopen weekend is door Nederlanders goed gepresteerd tijdens internationale toernooien. Tijdens het YET-toernooi in België werd zelfs vijf keer goud gewonnen.

Ontdek de mogelijkheden met Lanetalk

Vrijdag 11 juni deelden we een nieuwe challenge in het kader van de Back to Bowling Countdown, dit keer van onze scoringpartner Lanetalk. Hoog tijd om je eens bij te praten over de mogelijkheden die Lanetalk jouw biedt.

Trainers bijgeschoold met nieuwe inzichten

Zaterdag 7 maart heeft in Olround Bowling in Veenendaal een bijscholingdag plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van het opfrissen van bestaande lesstof en het aanbieden van vernieuwde lesstof.