Back to Bowling Countdown - Week 1

vrijdag 30 april 2021

In de eerste Back to Bowling Countdown staat het item Strike @ Home centraal, waarvoor we 10 leden bezochten om bij te praten en te kijken of zij het bowlen nog een beetje in de vingers hebben. Deze week: De 67-jarige Jan Schummelketel.

In de eerste Back to Bowling Countdown staat het item Strike @ Home centraal, waarvoor we 10 leden bezochten om bij te praten en te kijken of zij het bowlen nog een beetje in de vingers hebben. Deze week: De 67-jarige Jan Schummelketel.

Terug van weggeweest
Jan staat bij ons in het systeem als nieuw lid, sinds dit seizoen. Maar het bleek al snel dat Jan juist een bowler van het eerste uur is en op jonge leeftijd mooie tijden heeft beleefd bij verschillende verenigingen en tijdens het spelen in de Nationale Leagues. De kans is groot dat leeftijdsgenoten Jan dus nog herkennen van toen.

"Ik ben in toernooien ook wel eens hoog gekomen, ik heb er destijds één gewonnen. In Goes. Verder was het niet spectaculair ofzo, ik was geen topspeler, al kon ik leuk mee met de rest. In Eindhoven zat ik vaak wel bij de top 5, dat was wel leuk."

Dit jaar is Jan weer lid geworden van BV Den Bosch, om zo op een goede manier invulling te geven aan zijn pensioen. Afgelopen zomer nam hij deel aan de zomerleague, waarbij hij constateerde dat er in al die jaren flink wat veranderd is, vooral in het materiaal en de banen. "Het lukte niet meer, het gevoel was helemaal weg. Vroeger was het meer smijten en nu is het meer rollen. De bal hoekte niet meer. Ik denk: Ik moet veranderen!" Met nieuw materiaal kreeg hij de hoek weer terug, maar Jan besloot ook training te gaan volgen. Dat deed hem goed en het goede gevoel is weer helemaal terug.

Na een leuk gesprek, waarvan je hieronder een samenvatting vindt, hebben we in de woonkamer van Jan een bowlingbaan geïmproveerd en zodra Jan onze rubberen bowlingbal onder controle had vlogen de plastic pins door de kamer.

Hoe leuk ook, een balletje gooien in de woonkamer, we hopen voor Jan en alle andere bowlers in het land dat het bowlen snel weer in de bowlingcentra kan plaatsvinden!

Misschien ook interessant...

Stand van zaken NTL 2021-2022

Nu de reguliere inschrijving voor de NTL is gesloten is duidelijk geworden dat zich 85 teams hebben aangemeld. Helaas zijn dit er minder dan vorig seizoen, wat betekent dat wij opnieuw naar de verdeling van de diverse niveaus/klassen moeten kijken.

Chat met FIER: online hulp bij grensoverschrijdend gedrag

Vanuit NOC*NSF en sportbonden wordt er alles aan gedaan om grensoverschrijdend gedrag terug te dringen en om goede hulp te bieden. Eén van de hulpmiddelen is de nieuwe chatbox FIER. Sporters en bestuurders kunnen hier (anoniem) chatten met een professionele hulpverlener. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving.

Nieuw online voorzitters overleg op maandag 21 september

A.s. maandag 21 september nodigen wij de voorzitters van alle aangesloten verenigingen van harte uit voor een nieuw online overleg. Het seizoen is dan drie weken onderweg en het is goed om met elkaar de stand van zaken door te nemen.

Team NL Bowling update: ECC, QubicaAMF World Cup en dames

We hebben divers nieuws rondom Team NL Bowling gebundeld in één update: Zo wordt Maxime de Rooij tijdens de ECC 2019 vervangen door Denise Blankenzee en gaat bondscoach Ron van den Bogaard mee naar de QubicaAMF World Cup in Indonesië.