WK 50+ in november open voor leden

dinsdag 20 juli 2021

Komende november worden in Dubai de Wereldkampioenschappen Masters georganiseerd. Masters, de nieuwe naam voor de kampioenschappen 50+ en de nieuwe categorie 65+. ESBC Nederland biedt leden die dit jaar nog 50 jaar worden of al ouder zijn de mogelijkheid om deel te nemen.

IBF Masters World Championships 2021Komende november worden in Dubai de Wereldkampioenschappen Masters georganiseerd. Masters, de nieuwe naam voor de kampioenschappen 50+ en de nieuwe categorie 65+. ESBC Nederland biedt leden die dit jaar nog 50 jaar worden of al ouder zijn de mogelijkheid om deel te nemen.

WK Masters 2021 gaat door!
De International Bowling Federatie (IBF) heeft aangekondigd dat zij voornemens zijn om de WK Masters (voorheen WK Seniors) te organiseren en garanderen dit op een veilige manier te kunnen doen. Uiteraard houden ook zij nog een slag om de arm als het gaat om de ontwikkelingen rondom de pandemie.

Dit evenement vindt plaats in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, in de Dubai International Bowling Center van 18 t/m 26 november 2021.

Het format is geheel vernieuwd en om die reden is dit WK geen officieel WK in de zin dat dit reeds statutair is vastgelegd door alle lidstaten. Dit is aangekondigd als een “showcase” en er wordt verwacht dat het voortaan zo zal verlopen.

Er wordt gespeeld in twee leeftijdsklassen te weten 50+ en 65+. De 65+ is nieuw! Per leeftijdsklasse kunnen zowel bij de heren als de dames 8 deelnemers ingeschreven worden, maar ESBC Nederland wil dit beperken tot 4 deelnemers. Er is namelijk een beperkte deelname aan elk event mogelijk en ESBC wil voorkomen dat er onmogelijke keuzes gemaakt moeten worden om te bepalen wie welk event mag spelen.

De events zijn:

  • Singles (max. 4 deelnemers per klasse/gender/land)
  • Doubles (max. 2 doubles per klasse/gender/land)
  • Teams of 4 (max. 1 team per klasse/gender/land)
  • Mixed Teams (max. 2 teams per gender/land)
Er is géén All Events finale. In plaats daarvan worden er medailles uitgereikt voor Most Valubale Player gebaseerd op rankschikkingen en niet op pinfall. En uiteraard zijn er medailles te verdelen per event.

Klik hier voor meer informatie over de formats per event.

Een volledige Nederlandse afvaardiging kan bestaan uit:
- 4 heren van 50-64
- 4 dames van 50-64
- 4 heren van 65+
- 4 dames van 65+
Totaal 16 spelers

Als er een volledige Nederlandse afvaardiging komt per leeftijdsklasse/gender, dan spelen alle spelers minimaal 12 games Singles en bij de overige events steeds 12 games Baker format (dit is omgerekend nog eens 12 games).

De kosten voor deelname per speler bedragen 250 dollar. De hotelkosten op basis van een dubbelkamer tussen 86-165 dollar (afhankelijk van hotel); single kamer 86-150 dollar. De vluchtkosten zijn nog niet bekend, maar er is sprake van een gereduceerd tarief met Emirates Airlines.

Organisatie door ESBC Nederland
De visie van ESBC is de laatste jaren geweest dat men het sterkst mogelijke team wil afvaardigen naar EK en WK. Daarvoor is een goede kwalificatie en voorbereiding nodig. Bovendien is het dan ook mogelijk enige fondsen te werven ter ondersteuning van de kosten voor de spelers. Dat is nu niet mogelijk.

Toch wil ESBC Nederland de spelers die graag zouden willen deelnemen aan dit officieuze WK van dienst willen zijn en hun inschrijving verzorgen. Dit betreft de inschrijving bij IBF, hotel en vlucht alsmede de benodigde contacten met de organisatie. Er zal géén ondersteuning zijn in de vorm van begeleiding en voorbereiding. En er zal dus ook géén kwalificatie plaatsvinden.

De mogelijke inschrijving aan dit WK gebeurt per schriftelijke aanmelding aan ESBC. Alleen in het geval van minimaal 2 spelers per leeftijdsklasse/gender zal ESBC overgaan tot inschrijving zodat er een minimaal aantal van 18 games (1 speler 12 games) is gewaarborgd. Bij meer aanmeldingen dan 4 in een klasse/gender zal er een kwalificatiemoment plaatsvinden. Dit moment is tijdens het NK scratch van 15-22 augustus in Nieuwegein.

De hoogste 4 spelers over de behaalde score in de voorronde hebben daarmee het recht verdiend om deel te mogen nemen aan de WK. Om dit te bepalen is het nodig dat de aanmelding vóór 14 augustus wordt gedaan aan lia.esbcnederland@gmail.com

Zodra bekend is wie er eventueel mee zou willen doen en wie er uiteindelijk gekwalificeerd zijn, zal er een overleg plaatsvinden om alles in detail toe te lichten. Vóór 10 september zal het definitieve besluit vallen over deelname. Uiteraard zijn er mogelijkheden om te annuleren. Deze en andere details volgen later.

Wilt u deelnemen aan dit WK? Maak dan snel uw interesse bekend per mail.

Misschien ook interessant...

Titels verdeeld tijdens NK 50+ scratch

In Nieuwegein zijn zondag 19 januari de eerste nationale titels van het decennium verdeeld tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ scratch.

Het team voor de European Senior Championships is bekend

In het weekend van 19 en 20 oktober stond de vijfde en laatste trial voor de kwalificatie voor de European Senior Championships (ESrC) in de agenda van de deelnemers hieraan. De ESrC worden van 24 januari tot en met 2 februari 2020 gespeeld in de Plusbowling in het Oostenrijkse Wenen.

Nieuwe kampioenen gekroond tijdens NK 50+ Scratch

Wat zijn we er aan toe: Nieuwe wedstrijden, nieuwe kampioenschappen en dus ook nieuwe kampioenen! Op zondag 22 augustus werden in Nieuwegein de nieuwe Nederlandse kampioenen 50+ Scratch gekroond.

NK 50+ Dubbels afgelast, ESBC 50+ 2020 uitgesteld

Net als bij vele andere toernooien, heeft de coronacrisis ook invloed op de NK 50+ Dubbels en de ESBC 50+ 2020: De NK gaan dit jaar niet door, de ESBC zijn verplaatst naar 2021.