Ook NK-titels 50+ handicap verdeeld

woensdag 7 oktober 2020

Na de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren in september, zijn nu ook de nationale titels voor 50+ Handicap verdeeld. Zonder publiek, maar met veel inzet werden zondag in Tilburg de finales gespeeld.

Na de Nederlandse kampioenschappen voor jeugd en senioren in september, zijn nu ook de nationale titels voor 50+ Handicap verdeeld. Zonder publiek, maar met veel inzet werden zondag in Tilburg de finales gespeeld.

Nadat de eerste series al gespeeld waren, werden landelijke nieuwe maatregelen aangekondigd i.v.m. het coronavirus, waardoor het toch even onzeker was of de NK door konden gaan. Dankzij inzet van Dolfijn - The Plays To Be - en het organisatieteam kwam daar gelukkig snel opheldering over: Ja, de NK kunnen worden afgemaakt, zij het zonder publiek.

En zo verzamelden de 48 finalisten zich zondag in Tilburg, nadat zij zich in één van de zes klassen hadden geplaatst na vijf voorronde games. Er werd tijdens de NK gestreden in aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.

Na nog eens vijf finalegames zagen de podia er als volgt uit:

Dames A: 1. Kitty v.d. Meer 2. Sonja Overduin 3. Lydean Koops
Dames B: 1. Cynthia Hörchner - V.d. Velde 2. Marja van Dijk - Uittenboogaard 3. Anja Zoomer
Dames C: 1. Gre van de Velden 2. Loes Hummelink - Wils 3. Cok Edelaar
Heren A: 1. Carlo Timmers 2. Dennis Deijkers 3. Carl van Esch
Heren B: 1. Alan Keddie 2. Ehsan Alizade 3. Henk Faasse
Heren C: 1. Ben Penninkhof 2. Leo Smit 3. Martin Sleutel

Onze felicitaties voor alle prijswinnaars, de nieuwe kampioenen in het bijzonder!

Ga naar esbcnederland.nl voor alle scores van de NK en de volledige eindstanden. Met dank aan Huib Groot Obbink zijn de medaillewinnaars allemaal gefotografeerd, het resultaat vind je in dit fotoalbum.

Foto: Top 3 Heren C. Ook zo'n prijsuitreiking verloopt tegenwoordig nèt even anders (© Huib Groot Obbink)

Misschien ook interessant...

Nieuwe kampioenen gekroond tijdens NK 50+ Scratch

Wat zijn we er aan toe: Nieuwe wedstrijden, nieuwe kampioenschappen en dus ook nieuwe kampioenen! Op zondag 22 augustus werden in Nieuwegein de nieuwe Nederlandse kampioenen 50+ Scratch gekroond.

Titels verdeeld tijdens NK 50+ scratch

In Nieuwegein zijn zondag 19 januari de eerste nationale titels van het decennium verdeeld tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ scratch.

Deze week: NK 50+ Scratch

Komend weekend wordt in Bowling Nieuwegein gestreden om de nationale scratchtitels onder de 50-plussers. De eerste serie is zondag 12 januari al gespeeld. Zondag 19 januari zijn de finales.

Dit weekend is de ontknoping van de NK 50+ Handicap

Dit weekend worden in Dolfijn - The Plays to Be - de Nederlandse 50+ Handicap hervat. Zondagmiddag weten we wie zich de nieuwe Nederlandse kampioenen mogen noemen!