Ook 50-plussers gaan strijden om nationale titels

woensdag 23 september 2020

Was het begin deze maand de beurt aan de jeugd en senioren om te strijden om de NK-titels, waarbij enkele 50-plussers overigens ook zeer verdienstelijk in actie kwamen, vanaf zondag begint de strijd om het goud bij de NK 50+ Handicap.

Was het begin deze maand de beurt aan de jeugd en senioren om te strijden om de NK-titels, waarbij enkele 50-plussers overigens ook zeer verdienstelijk in actie kwamen, vanaf zondag begint de strijd om het goud bij de NK 50+ Handicap.

Veel animo om te strijden
De zeer goed gevulde deelnemerslijst geeft een duidelijk signaal: ook de deelnemers in het 50+ circuit staan weer te trappelen om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Dat bleek al tijdens de stop van de nieuwe 50+ Masters Tour in Venray (uitslagen) en is ook in Tilburg tijdens de NK het geval. Want daar worden deze NK gehouden, in Dolfijn - The Plays to Be.

Op zondag 27 september, vrijdag 2 oktober en zaterdag 3 oktober staan de voorrondeseries op het programma, waarin de deelnemers 5 games voorronde gooien. Op zondag 4 oktober worden de finales gespeeld. Voor de finale over 5 games plaatsen zich 48 spelers. Het aantal finalisten per klasse wordt bepaald door het aantal inschrijvingen per klasse. Er zijn zijn sowieso 3 finalisten per klasse.

Er zijn tijdens de NK aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.

Ga voor meer informatie naar de NK 50+ Handicap webpagina.

We wensen alle deelnemers veel succes!

Misschien ook interessant...

WK Masters: Oranje leeuwen bijten van zich af, beloning blijft uit

De WK Masters. voor bowlers van 50 jaar of ouder, zitten erop. Nederland kwam gedurende de week steeds beter op stoom, maar kwam helaas net te kort voor de ultieme beloning voor het harde werken in de vorm van een medaille.

Nederlands team klaar voor EK 50+ in Oostenrijk

De voorbereidingen zitten erop, zondag beginnen de Europese kampioenschappen 50+ in Wenen. Voor de eerste keer in een nieuwe opzet, met Nederland vertegenwoordigd door vier dames en vier heren.

ESC 2020: Opnieuw brons voor Nico Thienpondt

Na het Team Event, dat helaas geen prijzen opleverde, begon donderdag het Singles Event op de EK 50+ in Wenen. Er waren meerdere schermen nodig om de ontknoping te volgen, met als eindresultaat: All-Events brons voor Nico Thienpondt.

Deze week: NK 50+ Scratch

Komend weekend wordt in Bowling Nieuwegein gestreden om de nationale scratchtitels onder de 50-plussers. De eerste serie is zondag 12 januari al gespeeld. Zondag 19 januari zijn de finales.