Nederlands team klaar voor EK 50+ in Oostenrijk

zaterdag 25 januari 2020

De voorbereidingen zitten erop, zondag beginnen de Europese kampioenschappen 50+ in Wenen. Voor de eerste keer in een nieuwe opzet, met Nederland vertegenwoordigd door vier dames en vier heren.

De voorbereidingen zitten erop, zondag beginnen de Europese kampioenschappen 50+ in Wenen. Voor de eerste keer in een nieuwe opzet, met Nederland vertegenwoordigd door vier dames en vier heren.
Nieuwe opzet
Al jaren kennen we Europese kampioenschappen 50+ waarvoor vrije inschrijving geldt. Nederland is hier de laatste jaren altijd goed vertegenwoordigd en boekt er regelmatig succes. Die EK worden dit seizoen ook weer georganiseerd, eind juni in Berlijn. Vanaf dit seizoen komt daar echter een ander EK 50+ bij: die voor standaard teams van vier dames en vier heren, zoals we dat ook kennen bij de jeugd, de dames en de heren.

ESBC Nederland, verantwoordelijk voor de uitvoering van activiteiten voor 50-plussers onder de vlag van de NBF, heeft deze eerste editie van het event direct aangegrepen om een selectieprocedure te organiseren, om tot het team van 8 te komen. Dat team heeft een periode van voorbereiding achter de rug en is inmiddels al enkele dagen in de Oostenrijkse hoofdstad, waar de EK morgen van start gaan. En het Nederlands team is er klaar voor!


Selectie
Het team, dat begeleid wordt door Lia Fievet en Frans Wagemakers, bestaat uit de volgende spelers: Inge Hazeleger, Sonja Pannen, Marja van Dijk-Uittenboogaard, Simone van Aalsburg, Ron van den Bogaard, Jack Edelaar, Nico Thienpondt en Geert-Jan van Baest.

Programma
Na official practice en de openingsceremonie op zaterdag 25 janauri beginnen de EK met het Doubles Event. De heren trappen zondag af, de dames volgen maandag, waarna direct de finales worden gespeeld. Het Team Event staat dinsdag en woensdag op het programma, waarna donderdag (heren) en vrijdag (dames) het Singles Event gespeeld wordt. De beste individuele spelers over de gehele week spelen zaterdag het afsluitende Team Event.

De EK zijn op diverse plekken online te volgen. Op onze EK 50+ webpagina hebben we de handiste links voor je verzameld. Klik hier om de pagina te bezoeken.

Via deze weg wensen wij het team veel succes toe en mooie resultaten!

Misschien ook interessant...

Nederlandse kampioenschappen 50 plus verplaatst naar augustus 2021

Later deze maand stonden de Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch op de kalender. Omdat de huidige lockdown verlengd is t/m 9 februari, moeten de NK helaas verplaatst worden. Eind augustus hebben we nieuwe data gevonden.

Vanaf 18 november: WK Masters (50+) met Nederland in actie

Donderdag 18 november starten de Wereldkampioenschappen Masters, voor bowlers in de categorie 50+ en in de categorie 65+, in Dubai. Er wordt tijdens deze WK gestreden in de Singles, Doubles, Teams (4) en Mixed (4).

NK 50+ Dubbels geannuleerd

Tot het laatste moment hebben we de NK 50+ Doubles op de kalender laten staan, maar helaas is in bekend dat er t/m begin juni geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Dat betekent dat we de NK 50+ Doubles moeten annuleren voor dit seizoen.

ESC 2020: Opnieuw brons voor Nico Thienpondt

Na het Team Event, dat helaas geen prijzen opleverde, begon donderdag het Singles Event op de EK 50+ in Wenen. Er waren meerdere schermen nodig om de ontknoping te volgen, met als eindresultaat: All-Events brons voor Nico Thienpondt.