Deze week: NK 50+ Scratch

woensdag 15 januari 2020

Komend weekend wordt in Bowling Nieuwegein gestreden om de nationale scratchtitels onder de 50-plussers. De eerste serie is zondag 12 januari al gespeeld. Zondag 19 januari zijn de finales.

Komend weekend wordt in Bowling Nieuwegein gestreden om de nationale scratchtitels onder de 50-plussers. De eerste serie is zondag 12 januari al gespeeld. Zondag 19 januari zijn de finales.

Bij de NK 50+ Scratch wordt er gestreden in diverse klassen. Er zijn aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder. Alle deelnemers spelen vijf games voorronde. Verdeeld over de zes klassen plaatsen 48 deelnemers zich voor de finales, waarin nog eens vijf games worden gegooid. Op basis van total pinfall over de tien games worden uiteindelijk de prijzen verdeeld.

Onder de vlag van de NBF organiseert ESBC Nederland deze kampioenschappen. Ga naar esbcnederland.nl voor meer informatie over de NK, klik hier voor een direct link naar de scores tot nu toe.

Volg de ontknoping live
De finales worden zondag 19 januari live uitgezonden op internet, met behulp van het Dutch Bowling TV-team. Natuurlijk is het 't leukst om de ontknoping live bij te wonen in Bowling Nieuwegein en daarbij de finalisten aan te moedigen, maar ben je niet in de gelegenheid naar Nieuwegein af te reizen dat biedt de live streaming uitkomst om toch wat mee te krijgen van de finales. Houd zondag de facebookpagina van Dutch Bowling TV in de gaten voor updates.

Europese kampioenschappen
De NK is de ideale laatste stop in de voorbereiding op de Europese kampioenschappen 50+. Deze kampioenschappen, waarbij federaties voor het eerst teams van 4 heren en 4 dames mogen uitzenden, beginnen eind januari in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De NK zijn voor de selectieleden (zie ook: Het team voor de European Senior Championships is bekend - 24 okt. 2019) een mooi moment om in vorm te raken voordat ze een week later naar Wenen afreizen.

Wij wensen hen én alle andere deelnemers aan de NK veel succes toe!

Voor meer informatie over de aankomende EK 50+, klik hier.

Foto: Een verzameling van winnaars van 2019 (©ESBC Nederland)

Misschien ook interessant...

ESC 2020: Brons voor heren dubbel!

Tijdens de 1e EK 50+ (nieuwe opzet) in Wenen heeft het duo Geert-Jan van Baest & Nico Thienpondt de bronzen medaille gehaald in het Doubles Event. Een mooie start voor het Nederlands team.

Titels verdeeld tijdens NK 50+ scratch

In Nieuwegein zijn zondag 19 januari de eerste nationale titels van het decennium verdeeld tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ scratch.

Het team voor de European Senior Championships is bekend

In het weekend van 19 en 20 oktober stond de vijfde en laatste trial voor de kwalificatie voor de European Senior Championships (ESrC) in de agenda van de deelnemers hieraan. De ESrC worden van 24 januari tot en met 2 februari 2020 gespeeld in de Plusbowling in het Oostenrijkse Wenen.

Ook 50-plussers gaan strijden om nationale titels

Was het begin deze maand de beurt aan de jeugd en senioren om te strijden om de NK-titels, waarbij enkele 50-plussers overigens ook zeer verdienstelijk in actie kwamen, vanaf zondag begint de strijd om het goud bij de NK 50+ Handicap.