Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

vrijdag 25 juni 2021

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

Onvoldoende animo
Waar seizoen 2019-2020 al veel minder kampioenen gekroond konden worden als gevolg van de coronacrisis was dit in seizoen 2020-2021 nog veel beperkter. Net als vorig seizoen hebben we daarom besloten om de DDK nog een seizoen te verplaatsen. Wanneer we de DDK organiseren, moet dit een strijd opleveren tussen vele kampioenen van het afgelopen seizoen en niet een handjevol zoals nu het geval zou zijn. Uiteindelijk heeft een inventarisatie bij de verenigingen de doorslag gegeven voor dit besluit. Er bestond deze zomer nog de kans om Verenigingskampioenschappen te organiseren, maar het animo hiervoor bleek te laag. Van 4 verenigingen begrepen wij dat de animo er was / is. Die VK kunnen nog altijd georganiseerd worden natuurlijk, echter worden de kampioenen dan pas uitgenodigd voor de DDK in 2022.

Geen alternatief in september
Er is nagedacht over een alternatief evenement tijdens het weekend van 4 en 5 september, maar is mede vanwege de EK Jeugd die een week later georganiseerd worden door de NBF, besloten om dit weekend op de NBF wedstrijdkalender vrij te geven. Wellicht biedt het jullie vereniging de kans om dat weekend een ‘welkom terug' toernooi te organiseren, om alle leden weer te ontmoeten en samen het nieuwe seizoen te openen, waarin we hopen dat het coronavirus geen roet meer in het eten gooit. Zo'n evenement kan direct worden ingezet om leden die n.a.v. het coronavirus nog twijfelen over het verlengen van het lidmaatschap bij de vereniging te enthousiasmeren. Aan- en afmeldingen hoeven tenslotte pas uiterlijk 1 oktober 2021 verwerkt te zijn.

Het is teleurstellend dat we opnieuw een evenement op de kalender moeten verplaatsen, wij hopen dat dit voorlopig de laatste keer is geweest.

Foto: Fabiana Walmsley - Peters & Phil Hulst, de kampioenen van 2019 blijven nog een jaar titelverdedigers.

Misschien ook interessant...

Wijziging sportreglement ingetrokken

Een week na onze communicatie over enkele wijzigingen in ons sportreglement komen wij terug op deze beslissing. Wij lichten graag toe waarom een eerder genomen besluit per direct wordt ingetrokken.

Schrijf je nu in voor de Ton Zandboer Cup 2020

Voor de editie van 2020 hebben we ook direct de locatie voor de finale vast gelegd: Tilburg! Omdat we in 2020 afscheid nemen van Ton Zandboer als NBF-bestuurder, Tilburger in hart en nieren én naamgever van deze cup.

Om ook die laatste teams de mogelijkheid te bieden in te schrijven voor de Ton Zandboer Cup kan er nog t/m 31 december voor dit leuke evenement worden ingeschreven. Mis het niet!

Verenigingen uitgenodigd voor Stedenontmoeting 50+

De inschrijving is geopend voor de Stedenontmoeting 50+ van dit seizoen. Op 30 november en 1 december organiseren we het evenement in De Waerd Bowling en Sportcafé te Heerhugowaard.

Speelschema Nationale Trio Leagues seizoen 2020-2021

Met het oog op aankomend seizoen publiceren wij vandaag het speelschema voor onze Nationale Trio Leagues. Daarbij houden we, voor zover mogelijk, rekening met het coronavirus.