Coronatoegangsbewijs (CTB) van invloed op bowlingsport

woensdag 22 september 2021

Vanaf zaterdag 25 september zijn door de overheid de coronaregels aangepast voor de horeca. Omdat de bowlingsport in horeca wordt beoefend, hebben deze regels opnieuw invloed op onze sportbeoefening.

CoronaCheck-app · GGD Gelderland-ZuidVanaf zaterdag 25 september zijn door de overheid de coronaregels aangepast voor de horeca. Omdat de bowlingsport in horeca wordt beoefend, hebben deze regels opnieuw invloed op onze sportbeoefening.

Met uitzondering van situaties waar het sport- en horecagedeelte gescheiden zijn of kunnen worden (voor ondernemers zie: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland voor de voorwaarden), is toegang tot bowlingcentra slechts mogelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs.

Als NBF hebben wij de afgelopen anderhalf jaar telkens het overheidsbeleid gerespecteerd en gevolgd. Dat doen we ook nu weer en daarom willen we onze leden voorbereiden op wat komen gaat.

Nationale Trio Leagues
Te beginnen bij de eerste speeldag van de Nationale Trio Leagues, die a.s. zondag 26 september op de kalender staat. Als team moet je er dus rekening mee houden dat alle leden van het team over een coronatoegangsbewijs (CTB) moeten beschikken.

Omdat wij ons realiseren dat deze maatregel zeer kort voor de eerste speeldag is aangekondigd, heeft het NBF bestuur besloten om voor de eerste speeldag de deadline voor het wijzigingen van de teamformatie te verlengen tot zaterdag 12.00 uur, waar dit normaliter altijd de dinsdag voorafgaand aan de speeldag is.

Indien spelers niet in staat zijn om zondag een CTB te overleggen, waardoor hen toegang tot het bowlingcentrum ontzegd kan worden, heeft het team dus nog t/m zaterdag 12.00 uur de gelegenheid om andere spelers op te geven.

Coronatoegangsbewijs
Het is mogelijk om op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

Vaccinatiebewijs:
Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
Herstelbewijs:
Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
Testbewijs:
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs vind je meer informatie over het downloaden van de CoronaCheck-app en het toegang van jouw CTB in deze app.

Via www.testenvoortoegang.org kun je bij jou in de buurt een afspraak inplannen voor een coronatest.

Meer duidelijkheid
In dit schrijven beperken we ons nu eerst tot de Nationale Trio Leagues. Vanuit de diverse sporten die nauw verbonden zijn met horeca zijn i.s.m. NOC*NSF diverse vragen neer gelegd bij het ministerie van VWS. Antwoorden hierop kunnen we hopelijk voor het weekend tegemoet zien, waarna we onze verenigingen en leden opnieuw updaten over de stand van zaken en wat de invloed van deze nieuwe regels is op het spelen van de huisleagues en/of toernooien.

Misschien ook interessant...

Nieuwegeinse BV wint Stedenontmoeting 50+

De Stedenontmoeting 50+ is gewonnen door de Nieuwegeinse BV. In Heerhugowaard bleven zij in de finale BV Maarssen en BV Heiloo voor. Het is na de winst in 2017-2018 de tweede SO 50+ titel voor de Nieuwegeinse BV.

Schrijf je nu in voor de Ton Zandboer Cup 2020

Voor de editie van 2020 hebben we ook direct de locatie voor de finale vast gelegd: Tilburg! Omdat we in 2020 afscheid nemen van Ton Zandboer als NBF-bestuurder, Tilburger in hart en nieren én naamgever van deze cup.

Om ook die laatste teams de mogelijkheid te bieden in te schrijven voor de Ton Zandboer Cup kan er nog t/m 31 december voor dit leuke evenement worden ingeschreven. Mis het niet!

Verenigingen uitgenodigd voor Stedenontmoeting 50+

De inschrijving is geopend voor de Stedenontmoeting 50+ van dit seizoen. Op 30 november en 1 december organiseren we het evenement in De Waerd Bowling en Sportcafé te Heerhugowaard.

Derde weekend NTL gespeeld, nieuwe koploper Eredivisie

Afgelopen weekend stond speelronde 3 op het programma in de Nationale Trio Leagues. In het hele land kwamen (jeugd)teams in actie. De Eredivisieteams speelden in Spijkenisse tegen elkaar, waarna het thuisspelende team de koppositie verloor.