Vier Nederlandse dames bij EBT Masters 2012

dinsdag 31 januari 2012

16 vrouwen en 16 mannen nemen deel aan de 5e editie van de EBT Masters, die op 30 april en 1 mei 2012 plaatsvinden in München, Duitsland, in het Dream Bowl Palace. Onder hen 4 Nederlandse dames. Naast Lisanne Breeschoten, zij plaatste zich als 3e voor de Masters, ook Team Holland leden Wendy Kok (7e), Nicole Sanders (9e) en Bianca Wiekeraad (16e).

De EBT Masters 2012 worden georganiseerd aansluitend op het 3e Track Dream-Bowl Palace Open 2012 (EBT 2012 Stop 7). Zowel bij de dames als bij de heren zijn er 18 games kwalificatie, verdeeld over 3 squads van 6 games. De top 8 plaatst zich vervolgens voor de 7 games round robin finale. De pin fall uit de kwalificatie wordt meegenomen. De twee Masters zijn die dame en heer die na 25 games de hoogste pin fall hebben, inclusief de bonussen uit de 7 finalegames.

De deelnemers aan de EBT Masters 2012 hebben zich geplaatst op basis van de Europese Tour in 2011. Het gaat hierbij om de Top 16, waar bij de vrouwen één dame vervangen is. Zie hieronder alle deelnemers aan de EBT Masters 2012. Tijdens de Masters houden we je op de hoogte van de verrichtingen van onze vier landgenoten.

EBT Masters 2012 Women's Division
Joline Persson-Planefors, Sweden (1)
Mai Ginge Jensen, Denmark (2)
Lisanne Breeschoten, Netherlands (3)
Heidi Thorstensen, Norway (4)
Krista Pöllänen, Finland (5)
Clara Guerrero, Colombia (6)
Wendy Kok, Netherlands (7)
Sascha Wedel, Denmark (8)
Nicole Sanders, Netherlands (9)
Rikke Holm Agerbo, Denmark (10)
Nina Flack, Sweden (11)
Zandra Aziela Malaysia (12)
Britt Bröndsted, Denmark (13)
Rebecka Larsen, Sweden (15)
Bianca Wiekeraad, Netherlands (16)
Nadine Geissler, Germany (17)

EBT Masters 2012 Men's Division
Osku Palermaa, Finland (1)
Mika Koivuniemi, Finland (2)
Thomas Larsen, Denmark (3)
Dominic Barrett, England (4)
Martin Larsen, Sweden (5)
Paul Moor, England (6)
Robert Andersson, Sweden (7)
Stuart Williams, England (8)
Mik Stampe, Denmark (9)
Perttu Jussila, Finland (10)
Dennis Eklund, Sweden (11)
Syafiq Ridhwan, Malaysia (12)
Gery Verbruggen, Belgium (13)
Jesper Agerbo, Denmark (14)
Sean Rash, USA (15)
Karl Wahlgren, Sweden (16)

Misschien ook interessant...

Vrijwilligers gezocht voor de EK's in Nederland 2012

In 2012 bestaat de NBF 50 jaar. En om dit jubileum groot te vieren, gaat de NBF onder andere twee EK's in Nederland organiseren.
Van 7 t/m 17 juni 2012 worden de European Women Championships bij Dolfijn Bowling in Tilburg gehouden en van 15 t/m 22 oktober 2012 de European Championscup 2012 bij Zalm Bowling Centrum Zuiderpark.

Om deze toernooien tot een groot succes te maken, hebben wij de hulp van vrijwilligers nodig. Wedstrijdleiders, baancommisarissen, EHBO, algemene organisatie en ga zo maar door. Enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen, kunnen zich melden bij de medewerkers van het bondsbureau: tel. 0318-559343 of per e-mail topsport@bowlen.nl

Beleef het EK Jeugd nog een keer na.

Voor de geselecteerde spelers en coaches begon het EK Jeugd al met een periode van voorbereiden. Omdat de NBF niet aan alle gewenste (financiële) ondersteuning kon voldoen, moest het team met hulp van hun nabije omgeving ook nog creatief te werk gaan om alles rond te krijgen. Dit hebben zij goed opgepakt door bijvoorbeeld clinics te organiseren om sponsoring binnen te halen. Uiteindelijk was het ruim een week geleden dan eindelijk zover: Het EK Jeugd in Denemarken kon beginnen! Beleef het EK via de website nog één keer na.

Succesvol en leerzaam
Wanneer je terugkomt met een goud medaille voor teams, een bronzen medaille voor singles en een bronzen medaille voor masters, dan kun je niet anders zeggen dan dat het EK succesvol is verlopen voor de selectie. De sfeer zat er dan ook goed in na afloop. Ondanks dat de evaluatie nog moet plaatsvinden, kunnen we wel zeggen dat het EK bovenal ook zeer leerzaam is geweest. Zo waren er voor de meisjes helaas geen podiumplekken weggelegd en was het alleen Lisanne Borst die zich wist te plaatsen voor de masters. Maar alle selectieleden hebben flink veel bagage mee terug genomen vanuit Denemarken waar ze in de toekomst profijt van zullen hebben in het bowlen.

Blogs en foto's.
Tijdens het EK heeft het team het thuisfront op verschillende manieren op de hoogte gehouden. Zo werd er fanatiek getwitterd via de hashtag #eyc2012, werden er blogs geschreven over de belevenissen en is er een fotoalbum bijgehouden. Gisteren heeft Jord van Weeren het laatste blog geschreven over zijn ervaringen tijdens de masters. Nu zijn al deze berichten zijn verzameld op deze website, waardoor nu de mogelijkheid bestaat om het EK nog eens opnieuw te beleven.

Klik op onderstaande foto om naar de pagina over het EK Jeugd te gaan en lees nog eens alle blogs na en loop nog eens door het fotoalbum. Dan laten we het EK Jeugd langzaam achter ons om ons op te maken voor het eind van het seizoen en toe te werken naar het EK Dames in eigen land. Dan hopen we weer op zoveel enthousiasme en medeleven. Voordeel is nu dat we niet afhankelijk zijn van live streaming of livescoring, maar dat het EK in Tilburg wordt georganiseerd en iedereen dus naar het centrum kan komen om de Nederlandse dames aan te moedigen.

Huldiging
Deze selectie verdient natuurlijk een huldiging. Dat is er bij terugkomst in Nederland niet van gekomen, omdat alle spelers breed verspreid over Nederland wonen en bij de grens direct uit elkaar gingen. Er is voor gekozen om tijdens de Dag Der Kampioenen Jeugd (zondag 29 april) de selectie de huldiging te geven die ze hebben verdiend! De huldiging vindt plaats om 13.00 uur in Bowling en Partycentrum Maaspoort te 's-Hertogenbosch. Klik hier voor de contactgegevens.


Klik op deze foto om het EK nog eens te beleven.

Bekijk hier nog eens de gouden teamfinale van de jongens:


Nog één week tot het 1e WK Singles!

Woensdag 19 september staan Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer, Wendy Kok en Ton Plummen achter de Nederlandse vlag voor de opening van het 1e WK Singles. Zij staan daar dan in Limassol (Cyprus) tussen tegenstanders van 51 andere federaties die zij de dagen erna in maar 12 games moeten zien te verslaan om een plek bij de Top 24 te bemachtigen.

Coach Ton Plummen reist af met een jong, maar ervaren team. Van der Meer, in juni nog gekroond tot Europees Kampioene, maar zeker ook Hulst en Kok hebben inmiddels hun sporen al verdiend in de bowlingsport. Benjamin van het team Van Weeren is dit jaar bezig met een inhaalslag. Sinds April 2012 bowlde hij al drie Internationale evenementen: Het EK Jeugd (waar hij met het team goud won en brons pakte tijdens de masters), het WK Jeugd en het EK Heren. Nu mag hij zich dus wederom meten met de 'grote jongens'.


v.l.n.r.: Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer & Wendy Kok

Het team heeft zich individueel op het WK Singles voorbereid, er hebben geen gezamenlijke trainingen plaatsgevonden. Plummen heeft de begeleiding dan ook individueel opgepakt.

Vanaf donderdag 20 september t/m zondag 23 september vinden de 12 games voorrondes plaats. Op maandag 24 september en dinsdag 25 september staan de finales op het programma voor zowel de Top 24 bij de heren als de Top 24 bij de dames.

Tijdens het evenement houdt het team een blog bij en zullen zij ook foto's vanuit Limassol met ons delen. Voor deze blogs en foto's, maar ook om meer te weten te komen over het Nederlands team of een bericht voor het team achter te laten, klik op onderstaand plaatje. Ook zijn daar handige links over het WK Singles te vinden.EBT Masters 2012 prooi voor Larsen & Larsen

Zestien heren en zestien dames plaatsten zich voor de EBT Masters 2012, 30 april en 1 mei in München. Nederland was met vier dames goed vertegenwoordigd. Lisanne Breeschoten, Nicole Sanders, Wendy Kok en Bianca Wiekeraad deden een gooi naar een podiumplek. Helaas geen eremetaal voor Nederland, de twee gouden medailles gingen naar Zweden. Rebecka Larsen bleek de beste dame, Martin Larsen pakte het goud bij de heren.

Bianca Wiekeraad en Wendy Kok
Na de eerste dag van 12 games stonden Wiekeraad en Kok bovenin het klassement. Het was zaak om de plek in de top 8 vast te houden. Voor Sanders en Breeschoten was de uitdaging om nog een plekje in die top 8 te bemachtigen. Helaas lukte dit niet voor laatst genoemden.

Kok begon haar volgende zes games voorspoedig en bleef ook tijdens het 3e squad bovenin meedraaien. Wiekeraad daarentegen had het moeilijker. Toch lukte het haar met twee goede laatste games om de 8e plek te bemachtigen. Kok kwam uiteindelijk één plek daarboven uit.

Finale
In de finale speelden de acht dames in een Round Robin format. De eerste behaalde punten namen ze mee. Elke winstpartij leverde nog eens 20 pins bonus op. Kok en Wiekeraad moesten flink aan de bak om nog wat plekken te stijgen. Kok wist vier games te winnen, waaronder met 223 - 199 van de uiteindelijke winnares Larsen en eindigde daarmee op een 6e plaats. Ook Wiekeraad won van Larsen, met 223 - 205, maar omdat zij verder alleen nog de Deense Mai Ginge Jensen wist te verslaan kwam ze niet meer van de 8e plek af.

Heren
Bij de heren helaas geen Nederlanders en ook een Larsen die er met de titel vandoor ging, Martin om precies te zijn. Hij had hier nog een roll off voor nodig tegen de Fin Mika Koivuniemi die hij won met 49-40.

Klik hier voor alle uitslagen van de EBT Masters 2012.

Hoe de dames het toernooi beleefd hebben lezen we vast terug in het komende blog van de Nederlandse Team Holland Dames. Wendy Kok is deze week aan de beurt om ons mee te nemen in de voorbereidingen van het team op de European Women Championships 2012. Daar nemen ze het op tegen o.a. winnares Larsen en bronzen medaillewinnares Patricia Luoto uit Duitsland.

Via onderstaande banner is later deze week het blog te lezen van Wendy Kok.