Nog één week tot het 1e WK Singles!

woensdag 12 september 2012

Woensdag 19 september staan Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer, Wendy Kok en Ton Plummen achter de Nederlandse vlag voor de opening van het 1e WK Singles. Zij staan daar dan in Limassol (Cyprus) tussen tegenstanders van 51 andere federaties die zij de dagen erna in maar 12 games moeten zien te verslaan om een plek bij de Top 24 te bemachtigen.

Coach Ton Plummen reist af met een jong, maar ervaren team. Van der Meer, in juni nog gekroond tot Europees Kampioene, maar zeker ook Hulst en Kok hebben inmiddels hun sporen al verdiend in de bowlingsport. Benjamin van het team Van Weeren is dit jaar bezig met een inhaalslag. Sinds April 2012 bowlde hij al drie Internationale evenementen: Het EK Jeugd (waar hij met het team goud won en brons pakte tijdens de masters), het WK Jeugd en het EK Heren. Nu mag hij zich dus wederom meten met de 'grote jongens'.


v.l.n.r.: Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer & Wendy Kok

Het team heeft zich individueel op het WK Singles voorbereid, er hebben geen gezamenlijke trainingen plaatsgevonden. Plummen heeft de begeleiding dan ook individueel opgepakt.

Vanaf donderdag 20 september t/m zondag 23 september vinden de 12 games voorrondes plaats. Op maandag 24 september en dinsdag 25 september staan de finales op het programma voor zowel de Top 24 bij de heren als de Top 24 bij de dames.

Tijdens het evenement houdt het team een blog bij en zullen zij ook foto's vanuit Limassol met ons delen. Voor deze blogs en foto's, maar ook om meer te weten te komen over het Nederlands team of een bericht voor het team achter te laten, klik op onderstaand plaatje. Ook zijn daar handige links over het WK Singles te vinden.


Misschien ook interessant...