Nederlands succes op EK 50+

woensdag 4 juli 2012

Tijdens het Europees Kampioenschap 50+ hebben de Nederlanders voor succes gezorgd. Het toernooi dat oorspronkelijk in Nederland zou plaatsvinden, vond van 23 t/m 29 juni plaats in Zweden. In totaal deden er 44 Nederlanders mee aan het EK, waarvan Willem Nolting (singles goud) en Claribel Muis (6e Masters) de beste prestatie leverden.

Goud voor Willem Nolting
Willem Nolting uit Barendrecht heeft een gouden medaille gewonnen bij de heren single in de categorie A. De categorie A is de leeftijdsklasse van 50 jaar tot en met 57 jaar. In deze klasse streden 144 heren uit 20 verschillende landen om de 3 ereplaatsen. Willem Nolting is met een score van 1325 de winnaar van de gouden medaille.

De singles bij de heren zijn gespeeld in Finspång. Willem mocht daar op dinsdag 26 juni zijn prestatie leveren. Hij bowlde een serie van: 203-249-234-225-191 en 223, kortom een prima score.
Toch is het dan nog spannend om tot donderdagavond te moeten wachten of je score hoog genoeg is
voor de gouden medaille, omdat er nog veel coryfeeën moesten bowlen gedurende de andere dagen van het EK.

Vijfde plek in Masters voor Claribel Muis
Claribel Muis heeft zich gedurende de week kranig geweerd tussen alle 65 internationale dames in de leeftijdsgroep van 50 tot en met 57 jaar. Claribel heeft de volgende prestaties neergezet:
In de singles had zij een totaal van 1109 en veroverde daarmee de 8e plaats.

In de doubles, waarin zij samen met Tineke Meerbeek haalden zij totaal van 2186, die goed was voor een zesde plaats. In de trio's speelde Claribel, Loes Vredeveldt en Tineke Meerbeek samen. Het totaal van 2874 was jammer genoeg niet geweldig en de dames eindigden daarmee op de 44e plaats.
Het totaal van Claribel voor de plaatsing van de all events kwam dus uit op 3291, waarmee zij zich
plaatste voor de top 6, als enige deelneemster uit een niet Scandinavisch land.

In de Master finale werd zij terzijde gestaan door Willem Nolting, die fungeerde als haar mental coach. Ondanks de spanning wist Claribel nog een plaatsje te stijgen en eindigde op een zeer verdienstelijke vijfde plaats.

De NBF feliciteert beide spelers met dit mooie resultaat. Voor alle uitslagen, ga naar de website van ESBC Nederland door hier te klikken.