Nederlands succes op EK 50+

woensdag 4 juli 2012

Tijdens het Europees Kampioenschap 50+ hebben de Nederlanders voor succes gezorgd. Het toernooi dat oorspronkelijk in Nederland zou plaatsvinden, vond van 23 t/m 29 juni plaats in Zweden. In totaal deden er 44 Nederlanders mee aan het EK, waarvan Willem Nolting (singles goud) en Claribel Muis (6e Masters) de beste prestatie leverden.

Goud voor Willem Nolting
Willem Nolting uit Barendrecht heeft een gouden medaille gewonnen bij de heren single in de categorie A. De categorie A is de leeftijdsklasse van 50 jaar tot en met 57 jaar. In deze klasse streden 144 heren uit 20 verschillende landen om de 3 ereplaatsen. Willem Nolting is met een score van 1325 de winnaar van de gouden medaille.

De singles bij de heren zijn gespeeld in Finspång. Willem mocht daar op dinsdag 26 juni zijn prestatie leveren. Hij bowlde een serie van: 203-249-234-225-191 en 223, kortom een prima score.
Toch is het dan nog spannend om tot donderdagavond te moeten wachten of je score hoog genoeg is
voor de gouden medaille, omdat er nog veel coryfeeën moesten bowlen gedurende de andere dagen van het EK.

Vijfde plek in Masters voor Claribel Muis
Claribel Muis heeft zich gedurende de week kranig geweerd tussen alle 65 internationale dames in de leeftijdsgroep van 50 tot en met 57 jaar. Claribel heeft de volgende prestaties neergezet:
In de singles had zij een totaal van 1109 en veroverde daarmee de 8e plaats.

In de doubles, waarin zij samen met Tineke Meerbeek haalden zij totaal van 2186, die goed was voor een zesde plaats. In de trio's speelde Claribel, Loes Vredeveldt en Tineke Meerbeek samen. Het totaal van 2874 was jammer genoeg niet geweldig en de dames eindigden daarmee op de 44e plaats.
Het totaal van Claribel voor de plaatsing van de all events kwam dus uit op 3291, waarmee zij zich
plaatste voor de top 6, als enige deelneemster uit een niet Scandinavisch land.

In de Master finale werd zij terzijde gestaan door Willem Nolting, die fungeerde als haar mental coach. Ondanks de spanning wist Claribel nog een plaatsje te stijgen en eindigde op een zeer verdienstelijke vijfde plaats.

De NBF feliciteert beide spelers met dit mooie resultaat. Voor alle uitslagen, ga naar de website van ESBC Nederland door hier te klikken.

Misschien ook interessant...


Qubica AMF World Cup Toulon, Frankrijk

Beide Nederlanders uitgeschakeld in Toulon (Nicole 33e, Phil 46e).
Volg hier de finales in Toulon, Frankrijk tijdens de Qubica AMF World Cup 2010.

       

Website

World Cup
Krabbels

Good Luck
Page

Fotoalbum


Nog één week tot het 1e WK Singles!

Woensdag 19 september staan Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer, Wendy Kok en Ton Plummen achter de Nederlandse vlag voor de opening van het 1e WK Singles. Zij staan daar dan in Limassol (Cyprus) tussen tegenstanders van 51 andere federaties die zij de dagen erna in maar 12 games moeten zien te verslaan om een plek bij de Top 24 te bemachtigen.

Coach Ton Plummen reist af met een jong, maar ervaren team. Van der Meer, in juni nog gekroond tot Europees Kampioene, maar zeker ook Hulst en Kok hebben inmiddels hun sporen al verdiend in de bowlingsport. Benjamin van het team Van Weeren is dit jaar bezig met een inhaalslag. Sinds April 2012 bowlde hij al drie Internationale evenementen: Het EK Jeugd (waar hij met het team goud won en brons pakte tijdens de masters), het WK Jeugd en het EK Heren. Nu mag hij zich dus wederom meten met de 'grote jongens'.


v.l.n.r.: Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer & Wendy Kok

Het team heeft zich individueel op het WK Singles voorbereid, er hebben geen gezamenlijke trainingen plaatsgevonden. Plummen heeft de begeleiding dan ook individueel opgepakt.

Vanaf donderdag 20 september t/m zondag 23 september vinden de 12 games voorrondes plaats. Op maandag 24 september en dinsdag 25 september staan de finales op het programma voor zowel de Top 24 bij de heren als de Top 24 bij de dames.

Tijdens het evenement houdt het team een blog bij en zullen zij ook foto's vanuit Limassol met ons delen. Voor deze blogs en foto's, maar ook om meer te weten te komen over het Nederlands team of een bericht voor het team achter te laten, klik op onderstaand plaatje. Ook zijn daar handige links over het WK Singles te vinden.Heren maken zich op voor Europees Kampioenschap

The European Men Championships 2012 staan voor de deur! Vanaf vrijdag 17 augustus strijden in totaal 204 heren namens 34 federaties om de prijzen. Onder hen ook zes heren die het oranje dragen en Nederland vertegenwoordigen. Voor het Nederlands team is de laatste fase van de voorbereiding op het EMC 2012 aangebroken.

Coach Betsie van Oudheusden neemt zes heren mee naar Wenen waar het EMC 2012 plaatsvindt:
Ron van den Bogaard, Remco van Dommelen, Jeroen van Geel, Johnny Spil, Michell Stinissen en Jord van Weeren.
(Klik hier voor meer informatie over de heren) Terwijl de meeste bowlers de ballen in de zomer even in hebben geruild voor een badhanddoek en een lekker zomers drankje heeft de EMC-selectie door getraind. Er is onder andere gewerkt aan teamontwikkeling en mentale training onder leiding van Saake Buwelda. De komende weken vinden er nog een aantal gezamenlijke trainingen plaats en dan is het tijd voor vertek naar Wenen, waar het allemaal moet gebeuren.

Op vrijdag 17 augustus staat de official practice en de openingsceremonie op het programma. Het doubles event vindt plaats van zaterdag 18 t/m maandag 20 augustus, gevolgd door het trios event op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus. Vervolgens wordt er op donderdag 23 en vrijdag 24 augustus gestreden in het team event. De Top 24 van het All Events klassement plaatst zich voor het masters event dat plaatsvindt op zaterdag 25 augustus.

Wij wensen coach Betsie en de heren veel succes in Wenen. Wil jij dat ook doen, klik dan hier om een boodschap voor het team achter te laten.