Heren terug van EK in Wenen

maandag 27 augustus 2012

Het Europees Kampioenschap voor heren zit erop. Zondagavond kwam de jonge selectie van coach Betsie van Oudheusden een ervaring rijker terug uit Wenen. Met als beste prestatie een 8e plek in het Team-event is de doelstelling om plaatsing voor het WK 2013 veilig te stellen behaald. Het team kon zich nog niet meten met de Europese top.

Dat maken we op uit de uitslagen: Een 24e, 51e en 52e plek bij het Doubles-event, een 14e en 16e plek bij het Trio-event, de 8e plek in het Team-event en geen speler in de Top 24 All Events. Wie het toernooi gevolgd heeft, weet dat het team toch bepaalde series van zich heeft doen spreken. Zo stond het trio Van Dommelen, Van Geel en Van Weeren na de eerste serie op een mooie 4e plek en wist het andere trio bestaande uit Stinissen, Spil en Van den Bogaard een serie te winnen.

Over het gehele toernooi kan wordt dus duidelijk dat de top van het klassement nog te ver gegrepen was, maar dat het niet onmogelijk is om resultaten neer te zetten die goed zijn voor hoge klasseringen. Iets waaruit dit jonge team vertrouwen kan halen voor de toekomst.

Voor alle uitslagen van het EMC 2012, klik hier.

Om verschillende blogs van de heren terug te lezen die zij tijdens het EK geschreven hebben, klik hier.

Misschien ook interessant...

ECC 2010 - Ankara, Turkije

Volg hier de Nederlandse deelnemers in Ankara, Turkije tijdens de European Champions Cup 2010 vanaf 26 oktober.
 
       

Website

ECC
Krabbels

Good Luck
Page

Fotoalbum


EBT Masters 2012 prooi voor Larsen & Larsen

Zestien heren en zestien dames plaatsten zich voor de EBT Masters 2012, 30 april en 1 mei in München. Nederland was met vier dames goed vertegenwoordigd. Lisanne Breeschoten, Nicole Sanders, Wendy Kok en Bianca Wiekeraad deden een gooi naar een podiumplek. Helaas geen eremetaal voor Nederland, de twee gouden medailles gingen naar Zweden. Rebecka Larsen bleek de beste dame, Martin Larsen pakte het goud bij de heren.

Bianca Wiekeraad en Wendy Kok
Na de eerste dag van 12 games stonden Wiekeraad en Kok bovenin het klassement. Het was zaak om de plek in de top 8 vast te houden. Voor Sanders en Breeschoten was de uitdaging om nog een plekje in die top 8 te bemachtigen. Helaas lukte dit niet voor laatst genoemden.

Kok begon haar volgende zes games voorspoedig en bleef ook tijdens het 3e squad bovenin meedraaien. Wiekeraad daarentegen had het moeilijker. Toch lukte het haar met twee goede laatste games om de 8e plek te bemachtigen. Kok kwam uiteindelijk één plek daarboven uit.

Finale
In de finale speelden de acht dames in een Round Robin format. De eerste behaalde punten namen ze mee. Elke winstpartij leverde nog eens 20 pins bonus op. Kok en Wiekeraad moesten flink aan de bak om nog wat plekken te stijgen. Kok wist vier games te winnen, waaronder met 223 - 199 van de uiteindelijke winnares Larsen en eindigde daarmee op een 6e plaats. Ook Wiekeraad won van Larsen, met 223 - 205, maar omdat zij verder alleen nog de Deense Mai Ginge Jensen wist te verslaan kwam ze niet meer van de 8e plek af.

Heren
Bij de heren helaas geen Nederlanders en ook een Larsen die er met de titel vandoor ging, Martin om precies te zijn. Hij had hier nog een roll off voor nodig tegen de Fin Mika Koivuniemi die hij won met 49-40.

Klik hier voor alle uitslagen van de EBT Masters 2012.

Hoe de dames het toernooi beleefd hebben lezen we vast terug in het komende blog van de Nederlandse Team Holland Dames. Wendy Kok is deze week aan de beurt om ons mee te nemen in de voorbereidingen van het team op de European Women Championships 2012. Daar nemen ze het op tegen o.a. winnares Larsen en bronzen medaillewinnares Patricia Luoto uit Duitsland.

Via onderstaande banner is later deze week het blog te lezen van Wendy Kok.


WK jeugd 2010 - Helsinki

Behangen met 2x Brons voor Carmen Haandrikman werd het WK Jeugd team maandag 2 augustus ontvangen op Schiphol.


Officiele site WYC

Dagboek

Good luck page

Fotoalbum

WYC op Twitter


Lisanne Breeschoten 11e plaats in de US Open!

2011USWOLisanneBreeschoten2.jpgLisanne Breeschoten heeft gisteren haar 2e blok in de Top 16 gebowld. Hiermee behaalde zij de 11e plaats in het klassement. Dit is echt een geweldige prestatie van Lisanne!

Met de 11e plaats komt ze 215 pins tekort voor de top 5. Deze top 5 zal vandaag in het Cowboys Stadium in Arlington de finale bowlen. Dit zal ook weer te volgen zijn op: www.bowl.com.

Voor alle scores van Lisanne en standen kijk naar: http://www.bowlingsuswomensopen.com.