Heren terug van EK in Wenen

maandag 27 augustus 2012

Het Europees Kampioenschap voor heren zit erop. Zondagavond kwam de jonge selectie van coach Betsie van Oudheusden een ervaring rijker terug uit Wenen. Met als beste prestatie een 8e plek in het Team-event is de doelstelling om plaatsing voor het WK 2013 veilig te stellen behaald. Het team kon zich nog niet meten met de Europese top.

Dat maken we op uit de uitslagen: Een 24e, 51e en 52e plek bij het Doubles-event, een 14e en 16e plek bij het Trio-event, de 8e plek in het Team-event en geen speler in de Top 24 All Events. Wie het toernooi gevolgd heeft, weet dat het team toch bepaalde series van zich heeft doen spreken. Zo stond het trio Van Dommelen, Van Geel en Van Weeren na de eerste serie op een mooie 4e plek en wist het andere trio bestaande uit Stinissen, Spil en Van den Bogaard een serie te winnen.

Over het gehele toernooi kan wordt dus duidelijk dat de top van het klassement nog te ver gegrepen was, maar dat het niet onmogelijk is om resultaten neer te zetten die goed zijn voor hoge klasseringen. Iets waaruit dit jonge team vertrouwen kan halen voor de toekomst.

Voor alle uitslagen van het EMC 2012, klik hier.

Om verschillende blogs van de heren terug te lezen die zij tijdens het EK geschreven hebben, klik hier.

Misschien ook interessant...