Heren maken zich op voor Europees Kampioenschap

vrijdag 3 augustus 2012

The European Men Championships 2012 staan voor de deur! Vanaf vrijdag 17 augustus strijden in totaal 204 heren namens 34 federaties om de prijzen. Onder hen ook zes heren die het oranje dragen en Nederland vertegenwoordigen. Voor het Nederlands team is de laatste fase van de voorbereiding op het EMC 2012 aangebroken.

Coach Betsie van Oudheusden neemt zes heren mee naar Wenen waar het EMC 2012 plaatsvindt:
Ron van den Bogaard, Remco van Dommelen, Jeroen van Geel, Johnny Spil, Michell Stinissen en Jord van Weeren.
(Klik hier voor meer informatie over de heren) Terwijl de meeste bowlers de ballen in de zomer even in hebben geruild voor een badhanddoek en een lekker zomers drankje heeft de EMC-selectie door getraind. Er is onder andere gewerkt aan teamontwikkeling en mentale training onder leiding van Saake Buwelda. De komende weken vinden er nog een aantal gezamenlijke trainingen plaats en dan is het tijd voor vertek naar Wenen, waar het allemaal moet gebeuren.

Op vrijdag 17 augustus staat de official practice en de openingsceremonie op het programma. Het doubles event vindt plaats van zaterdag 18 t/m maandag 20 augustus, gevolgd door het trios event op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus. Vervolgens wordt er op donderdag 23 en vrijdag 24 augustus gestreden in het team event. De Top 24 van het All Events klassement plaatst zich voor het masters event dat plaatsvindt op zaterdag 25 augustus.

Wij wensen coach Betsie en de heren veel succes in Wenen. Wil jij dat ook doen, klik dan hier om een boodschap voor het team achter te laten.


Misschien ook interessant...

Heren terug van EK in Wenen

Het Europees Kampioenschap voor heren zit erop. Zondagavond kwam de jonge selectie van coach Betsie van Oudheusden een ervaring rijker terug uit Wenen. Met als beste prestatie een 8e plek in het Team-event is de doelstelling om plaatsing voor het WK 2013 veilig te stellen behaald. Het team kon zich nog niet meten met de Europese top.

Dat maken we op uit de uitslagen: Een 24e, 51e en 52e plek bij het Doubles-event, een 14e en 16e plek bij het Trio-event, de 8e plek in het Team-event en geen speler in de Top 24 All Events. Wie het toernooi gevolgd heeft, weet dat het team toch bepaalde series van zich heeft doen spreken. Zo stond het trio Van Dommelen, Van Geel en Van Weeren na de eerste serie op een mooie 4e plek en wist het andere trio bestaande uit Stinissen, Spil en Van den Bogaard een serie te winnen.

Over het gehele toernooi kan wordt dus duidelijk dat de top van het klassement nog te ver gegrepen was, maar dat het niet onmogelijk is om resultaten neer te zetten die goed zijn voor hoge klasseringen. Iets waaruit dit jonge team vertrouwen kan halen voor de toekomst.

Voor alle uitslagen van het EMC 2012, klik hier.

Om verschillende blogs van de heren terug te lezen die zij tijdens het EK geschreven hebben, klik hier.

Jord van Weeren vijfde van de wereld!

Tijdens het WK Jeugd in Bangkok blijkt de Nederlandse selectie niet opgewassen tegen het geweld uit Amerika en Azië, met uitzondering van Jord van Weeren. Na een 13e plek in de All Events is hij in de ochtend van maandag 2 juli tijdens de Masters Step 1 doorgestoomd naar een vijfde plek met 10 pins achterstand op de nummer 4. Van Weeren speelt dinsdag voor een plek in de halve finales via Top 8 Round Robin.

Zoals te lezen is in het laatste nummer van Bowlen.nl, is Jord van Weeren bezig aan een 'bizar' seizoen zoals hij het zelf omschrijft. Na Goud op de EK Jeugd met het team, een zesde plek tijdens het EBT Toernooi in Tilburg, het landskampioenschap in de NHTL én het landskampioenschap in de NL Eredivisie vijfmans zet Van Weeren nu een prachtige prestatie neer in Thailand.

In totaal had Van Weeren een pinfall van 3780 over 18 games, wat een gemiddelde van 210.00 betekent. In de zes games Masters die hij maandagochtend bowlde schroefde hij het niveau nog wat op met de volgende scores: 212 - 256 - 204 - 289 - 205 - 227 (totaal 1393) wat zijn totale pinfall over 24 games op 5173 brengt (gem. 215,54).

Dinsdagochtend was het tijd voor Top 8 Round Robin. Alle zeven tegenstanders kwamen voorbij en er was 20 punten bonus te verdienen bij een winstpartij. Zijn eerste wedstrijd speelde hij tegen de Australiër Sam Cooley, de nummer 2 van dat moment. Van Weeren verliest die game met 140 tegen 234 en die game blijkt het aan het eind op te breken. Zijn volgende scores zijn erg goed: 203 - 267 - 201 - 242 - 212 - 214. Met die scores verslaat hij Basil Low (SIN), Daniel Fransson (SWE), Kim Bolleby (SWE) en Marshall Kent (USA). Van Weeren komt daarmee uit op een total pinfall over 31 games van 6732 (gem. 214.58). Daarmee komt hij 49 pins te kort voor een halve finale plek en daarmee ook een medaille!

Erg balen natuurlijk, maar Van Weeren moet daar niet in blijven hangen. Hij heeft een geweldige prestatie neer gezet door zich letterlijke en figuurlijk tussen de grote jongens te melden en zich daar ook nog te laten gelden! Van Weeren mag enorm trots zijn, zoals wij Nederlanders dat allemaal mogen zijn op Van Weeren.


Jord van Weeren tussen de grote jongens!

Kijk op onze eigen WYC 2012 pagina om naar de officiele website van het WYC 2012 te gaan, foto's te bekijken en een bericht achter te laten voor Jord en de rest van het team.

Nederlands succes op EK 50+

Tijdens het Europees Kampioenschap 50+ hebben de Nederlanders voor succes gezorgd. Het toernooi dat oorspronkelijk in Nederland zou plaatsvinden, vond van 23 t/m 29 juni plaats in Zweden. In totaal deden er 44 Nederlanders mee aan het EK, waarvan Willem Nolting (singles goud) en Claribel Muis (6e Masters) de beste prestatie leverden.

Goud voor Willem Nolting
Willem Nolting uit Barendrecht heeft een gouden medaille gewonnen bij de heren single in de categorie A. De categorie A is de leeftijdsklasse van 50 jaar tot en met 57 jaar. In deze klasse streden 144 heren uit 20 verschillende landen om de 3 ereplaatsen. Willem Nolting is met een score van 1325 de winnaar van de gouden medaille.

De singles bij de heren zijn gespeeld in Finspång. Willem mocht daar op dinsdag 26 juni zijn prestatie leveren. Hij bowlde een serie van: 203-249-234-225-191 en 223, kortom een prima score.
Toch is het dan nog spannend om tot donderdagavond te moeten wachten of je score hoog genoeg is
voor de gouden medaille, omdat er nog veel coryfeeën moesten bowlen gedurende de andere dagen van het EK.

Vijfde plek in Masters voor Claribel Muis
Claribel Muis heeft zich gedurende de week kranig geweerd tussen alle 65 internationale dames in de leeftijdsgroep van 50 tot en met 57 jaar. Claribel heeft de volgende prestaties neergezet:
In de singles had zij een totaal van 1109 en veroverde daarmee de 8e plaats.

In de doubles, waarin zij samen met Tineke Meerbeek haalden zij totaal van 2186, die goed was voor een zesde plaats. In de trio's speelde Claribel, Loes Vredeveldt en Tineke Meerbeek samen. Het totaal van 2874 was jammer genoeg niet geweldig en de dames eindigden daarmee op de 44e plaats.
Het totaal van Claribel voor de plaatsing van de all events kwam dus uit op 3291, waarmee zij zich
plaatste voor de top 6, als enige deelneemster uit een niet Scandinavisch land.

In de Master finale werd zij terzijde gestaan door Willem Nolting, die fungeerde als haar mental coach. Ondanks de spanning wist Claribel nog een plaatsje te stijgen en eindigde op een zeer verdienstelijke vijfde plaats.

De NBF feliciteert beide spelers met dit mooie resultaat. Voor alle uitslagen, ga naar de website van ESBC Nederland door hier te klikken.


Vrijwilligers gezocht voor de EK's in Nederland 2012

In 2012 bestaat de NBF 50 jaar. En om dit jubileum groot te vieren, gaat de NBF onder andere twee EK's in Nederland organiseren.
Van 7 t/m 17 juni 2012 worden de European Women Championships bij Dolfijn Bowling in Tilburg gehouden en van 15 t/m 22 oktober 2012 de European Championscup 2012 bij Zalm Bowling Centrum Zuiderpark.

Om deze toernooien tot een groot succes te maken, hebben wij de hulp van vrijwilligers nodig. Wedstrijdleiders, baancommisarissen, EHBO, algemene organisatie en ga zo maar door. Enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen, kunnen zich melden bij de medewerkers van het bondsbureau: tel. 0318-559343 of per e-mail topsport@bowlen.nl