Heren maken zich op voor Europees Kampioenschap

vrijdag 3 augustus 2012

The European Men Championships 2012 staan voor de deur! Vanaf vrijdag 17 augustus strijden in totaal 204 heren namens 34 federaties om de prijzen. Onder hen ook zes heren die het oranje dragen en Nederland vertegenwoordigen. Voor het Nederlands team is de laatste fase van de voorbereiding op het EMC 2012 aangebroken.

Coach Betsie van Oudheusden neemt zes heren mee naar Wenen waar het EMC 2012 plaatsvindt:
Ron van den Bogaard, Remco van Dommelen, Jeroen van Geel, Johnny Spil, Michell Stinissen en Jord van Weeren.
(Klik hier voor meer informatie over de heren) Terwijl de meeste bowlers de ballen in de zomer even in hebben geruild voor een badhanddoek en een lekker zomers drankje heeft de EMC-selectie door getraind. Er is onder andere gewerkt aan teamontwikkeling en mentale training onder leiding van Saake Buwelda. De komende weken vinden er nog een aantal gezamenlijke trainingen plaats en dan is het tijd voor vertek naar Wenen, waar het allemaal moet gebeuren.

Op vrijdag 17 augustus staat de official practice en de openingsceremonie op het programma. Het doubles event vindt plaats van zaterdag 18 t/m maandag 20 augustus, gevolgd door het trios event op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus. Vervolgens wordt er op donderdag 23 en vrijdag 24 augustus gestreden in het team event. De Top 24 van het All Events klassement plaatst zich voor het masters event dat plaatsvindt op zaterdag 25 augustus.

Wij wensen coach Betsie en de heren veel succes in Wenen. Wil jij dat ook doen, klik dan hier om een boodschap voor het team achter te laten.


Misschien ook interessant...