EK dames 2010

donderdag 17 februari 2011

Behangen met zilver (trio+team) werd het EK team zondag ontvangen op Schiphol.
Namens het team bedankt voor de belangstelling tijdens het EK.

Uitslagen op
EWC website
Good Luck Page Dagboek EK Dames Foto Album EK Dames

Misschien ook interessant...

Nog één week tot het 1e WK Singles!

Woensdag 19 september staan Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer, Wendy Kok en Ton Plummen achter de Nederlandse vlag voor de opening van het 1e WK Singles. Zij staan daar dan in Limassol (Cyprus) tussen tegenstanders van 51 andere federaties die zij de dagen erna in maar 12 games moeten zien te verslaan om een plek bij de Top 24 te bemachtigen.

Coach Ton Plummen reist af met een jong, maar ervaren team. Van der Meer, in juni nog gekroond tot Europees Kampioene, maar zeker ook Hulst en Kok hebben inmiddels hun sporen al verdiend in de bowlingsport. Benjamin van het team Van Weeren is dit jaar bezig met een inhaalslag. Sinds April 2012 bowlde hij al drie Internationale evenementen: Het EK Jeugd (waar hij met het team goud won en brons pakte tijdens de masters), het WK Jeugd en het EK Heren. Nu mag hij zich dus wederom meten met de 'grote jongens'.


v.l.n.r.: Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer & Wendy Kok

Het team heeft zich individueel op het WK Singles voorbereid, er hebben geen gezamenlijke trainingen plaatsgevonden. Plummen heeft de begeleiding dan ook individueel opgepakt.

Vanaf donderdag 20 september t/m zondag 23 september vinden de 12 games voorrondes plaats. Op maandag 24 september en dinsdag 25 september staan de finales op het programma voor zowel de Top 24 bij de heren als de Top 24 bij de dames.

Tijdens het evenement houdt het team een blog bij en zullen zij ook foto's vanuit Limassol met ons delen. Voor deze blogs en foto's, maar ook om meer te weten te komen over het Nederlands team of een bericht voor het team achter te laten, klik op onderstaand plaatje. Ook zijn daar handige links over het WK Singles te vinden.Vier Nederlandse dames bij EBT Masters 2012

16 vrouwen en 16 mannen nemen deel aan de 5e editie van de EBT Masters, die op 30 april en 1 mei 2012 plaatsvinden in München, Duitsland, in het Dream Bowl Palace. Onder hen 4 Nederlandse dames. Naast Lisanne Breeschoten, zij plaatste zich als 3e voor de Masters, ook Team Holland leden Wendy Kok (7e), Nicole Sanders (9e) en Bianca Wiekeraad (16e).

De EBT Masters 2012 worden georganiseerd aansluitend op het 3e Track Dream-Bowl Palace Open 2012 (EBT 2012 Stop 7). Zowel bij de dames als bij de heren zijn er 18 games kwalificatie, verdeeld over 3 squads van 6 games. De top 8 plaatst zich vervolgens voor de 7 games round robin finale. De pin fall uit de kwalificatie wordt meegenomen. De twee Masters zijn die dame en heer die na 25 games de hoogste pin fall hebben, inclusief de bonussen uit de 7 finalegames.

De deelnemers aan de EBT Masters 2012 hebben zich geplaatst op basis van de Europese Tour in 2011. Het gaat hierbij om de Top 16, waar bij de vrouwen één dame vervangen is. Zie hieronder alle deelnemers aan de EBT Masters 2012. Tijdens de Masters houden we je op de hoogte van de verrichtingen van onze vier landgenoten.

EBT Masters 2012 Women's Division
Joline Persson-Planefors, Sweden (1)
Mai Ginge Jensen, Denmark (2)
Lisanne Breeschoten, Netherlands (3)
Heidi Thorstensen, Norway (4)
Krista Pöllänen, Finland (5)
Clara Guerrero, Colombia (6)
Wendy Kok, Netherlands (7)
Sascha Wedel, Denmark (8)
Nicole Sanders, Netherlands (9)
Rikke Holm Agerbo, Denmark (10)
Nina Flack, Sweden (11)
Zandra Aziela Malaysia (12)
Britt Bröndsted, Denmark (13)
Rebecka Larsen, Sweden (15)
Bianca Wiekeraad, Netherlands (16)
Nadine Geissler, Germany (17)

EBT Masters 2012 Men's Division
Osku Palermaa, Finland (1)
Mika Koivuniemi, Finland (2)
Thomas Larsen, Denmark (3)
Dominic Barrett, England (4)
Martin Larsen, Sweden (5)
Paul Moor, England (6)
Robert Andersson, Sweden (7)
Stuart Williams, England (8)
Mik Stampe, Denmark (9)
Perttu Jussila, Finland (10)
Dennis Eklund, Sweden (11)
Syafiq Ridhwan, Malaysia (12)
Gery Verbruggen, Belgium (13)
Jesper Agerbo, Denmark (14)
Sean Rash, USA (15)
Karl Wahlgren, Sweden (16)