EBT Masters 2012 prooi voor Larsen & Larsen

dinsdag 1 mei 2012

Zestien heren en zestien dames plaatsten zich voor de EBT Masters 2012, 30 april en 1 mei in München. Nederland was met vier dames goed vertegenwoordigd. Lisanne Breeschoten, Nicole Sanders, Wendy Kok en Bianca Wiekeraad deden een gooi naar een podiumplek. Helaas geen eremetaal voor Nederland, de twee gouden medailles gingen naar Zweden. Rebecka Larsen bleek de beste dame, Martin Larsen pakte het goud bij de heren.

Bianca Wiekeraad en Wendy Kok
Na de eerste dag van 12 games stonden Wiekeraad en Kok bovenin het klassement. Het was zaak om de plek in de top 8 vast te houden. Voor Sanders en Breeschoten was de uitdaging om nog een plekje in die top 8 te bemachtigen. Helaas lukte dit niet voor laatst genoemden.

Kok begon haar volgende zes games voorspoedig en bleef ook tijdens het 3e squad bovenin meedraaien. Wiekeraad daarentegen had het moeilijker. Toch lukte het haar met twee goede laatste games om de 8e plek te bemachtigen. Kok kwam uiteindelijk één plek daarboven uit.

Finale
In de finale speelden de acht dames in een Round Robin format. De eerste behaalde punten namen ze mee. Elke winstpartij leverde nog eens 20 pins bonus op. Kok en Wiekeraad moesten flink aan de bak om nog wat plekken te stijgen. Kok wist vier games te winnen, waaronder met 223 - 199 van de uiteindelijke winnares Larsen en eindigde daarmee op een 6e plaats. Ook Wiekeraad won van Larsen, met 223 - 205, maar omdat zij verder alleen nog de Deense Mai Ginge Jensen wist te verslaan kwam ze niet meer van de 8e plek af.

Heren
Bij de heren helaas geen Nederlanders en ook een Larsen die er met de titel vandoor ging, Martin om precies te zijn. Hij had hier nog een roll off voor nodig tegen de Fin Mika Koivuniemi die hij won met 49-40.

Klik hier voor alle uitslagen van de EBT Masters 2012.

Hoe de dames het toernooi beleefd hebben lezen we vast terug in het komende blog van de Nederlandse Team Holland Dames. Wendy Kok is deze week aan de beurt om ons mee te nemen in de voorbereidingen van het team op de European Women Championships 2012. Daar nemen ze het op tegen o.a. winnares Larsen en bronzen medaillewinnares Patricia Luoto uit Duitsland.

Via onderstaande banner is later deze week het blog te lezen van Wendy Kok.

Misschien ook interessant...