Beleef het EK Jeugd nog een keer na.

woensdag 11 april 2012

Voor de geselecteerde spelers en coaches begon het EK Jeugd al met een periode van voorbereiden. Omdat de NBF niet aan alle gewenste (financiële) ondersteuning kon voldoen, moest het team met hulp van hun nabije omgeving ook nog creatief te werk gaan om alles rond te krijgen. Dit hebben zij goed opgepakt door bijvoorbeeld clinics te organiseren om sponsoring binnen te halen. Uiteindelijk was het ruim een week geleden dan eindelijk zover: Het EK Jeugd in Denemarken kon beginnen! Beleef het EK via de website nog één keer na.

Succesvol en leerzaam
Wanneer je terugkomt met een goud medaille voor teams, een bronzen medaille voor singles en een bronzen medaille voor masters, dan kun je niet anders zeggen dan dat het EK succesvol is verlopen voor de selectie. De sfeer zat er dan ook goed in na afloop. Ondanks dat de evaluatie nog moet plaatsvinden, kunnen we wel zeggen dat het EK bovenal ook zeer leerzaam is geweest. Zo waren er voor de meisjes helaas geen podiumplekken weggelegd en was het alleen Lisanne Borst die zich wist te plaatsen voor de masters. Maar alle selectieleden hebben flink veel bagage mee terug genomen vanuit Denemarken waar ze in de toekomst profijt van zullen hebben in het bowlen.

Blogs en foto's.
Tijdens het EK heeft het team het thuisfront op verschillende manieren op de hoogte gehouden. Zo werd er fanatiek getwitterd via de hashtag #eyc2012, werden er blogs geschreven over de belevenissen en is er een fotoalbum bijgehouden. Gisteren heeft Jord van Weeren het laatste blog geschreven over zijn ervaringen tijdens de masters. Nu zijn al deze berichten zijn verzameld op deze website, waardoor nu de mogelijkheid bestaat om het EK nog eens opnieuw te beleven.

Klik op onderstaande foto om naar de pagina over het EK Jeugd te gaan en lees nog eens alle blogs na en loop nog eens door het fotoalbum. Dan laten we het EK Jeugd langzaam achter ons om ons op te maken voor het eind van het seizoen en toe te werken naar het EK Dames in eigen land. Dan hopen we weer op zoveel enthousiasme en medeleven. Voordeel is nu dat we niet afhankelijk zijn van live streaming of livescoring, maar dat het EK in Tilburg wordt georganiseerd en iedereen dus naar het centrum kan komen om de Nederlandse dames aan te moedigen.

Huldiging
Deze selectie verdient natuurlijk een huldiging. Dat is er bij terugkomst in Nederland niet van gekomen, omdat alle spelers breed verspreid over Nederland wonen en bij de grens direct uit elkaar gingen. Er is voor gekozen om tijdens de Dag Der Kampioenen Jeugd (zondag 29 april) de selectie de huldiging te geven die ze hebben verdiend! De huldiging vindt plaats om 13.00 uur in Bowling en Partycentrum Maaspoort te 's-Hertogenbosch. Klik hier voor de contactgegevens.


Klik op deze foto om het EK nog eens te beleven.

Bekijk hier nog eens de gouden teamfinale van de jongens:

Misschien ook interessant...