Bekendmaking WK dames team

dinsdag 31 mei 2011

Het begeleidingsteam heeft bekendgemaakt welke speelsters Nederland gaan vertegenwoordigen bij het WK dames in Hong Kong 1-12 september 2011.

Het team is gelijk aan het succesvolle EK dames team van 2010 waar deze dames zilver behaalde in het trio en in het team event:

Lisanne Breeschoten
Wendy Kok
Priscilla Maaswinkel
Nicole Sanders
Ghislaine v/d Tol
Bianca Wiekeraad

Coach: Ton Plummen
Trainer: Peter van Zijp

Misschien ook interessant...

EK dames 2010

Behangen met zilver (trio+team) werd het EK team zondag ontvangen op Schiphol.
Namens het team bedankt voor de belangstelling tijdens het EK.

Uitslagen op
EWC website
Good Luck Page Dagboek EK Dames Foto Album EK Dames

Amerikanen winnen WK Goud op Cyprus.

Een echte verrassing kunnen we het niet noemen: twee maal het Amerikaanse volkslied na afloop van the 1st World Singles Championships 2012. Chris Barnes en Kelly Kulick kregen dinsdagmiddag 25 september in Galactica Bowling Centre te Limassol het goud om gehangen. De Amerikanen bleken de afgelopen week een maatje te groot voor de rest van de wereld.

Finales
De finale bij de heren was volledig Amerikaans. Waar de eerste drie finalerondes nog 3 games nodig waren om te winnen, ging het vanaf de halve finale op één game. Chris Barnes won zijn halve finale van de Colombiaan Andrés Gómez nipt: 246 - 244. Zijn landgenoot Thomas Jones moest langs Osku Palermaa om de finale te bereiken en deed dat overtuigend: 259 - 199. In de finale was Barnes, als vijfde geplaatst voor de finales, rekende in de finale af met Jones: 212 - 198.

Bij de dames rekende Kulick, eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wendy Kok, af met Esther Cheah uit Maleisië: 212 - 207. De andere halve finale ging tussen de Letse Dania Zavjalova en de Mexicaanse Aseret Zetter. Hierin bleek Zavjalova de sterkste: 237 - 212. De daaropvolgende finale werd erg spannend. Uiteindelijk hield Kulick maar 2 pins over op Zavjalova (228 - 226) en mocht zich zo de eerste kampioen van het WK Singles noemen.

Nederlanders
Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer en Wendy Kok vertegenwoordigden de afgelopen week het oranje van Nederland, onder begeleiding van coach Ton Plummen. Allereerst kwamen de beide heren in actie. Zij hadden het beiden moeilijk en konden zich niet meten met de topper. Ditzelfde gold een dag later voor Van der Meer. Alleen Kok kon echt meekomen en stond na serie 1 op een mooie 11e plek.

De tweede serie leverde betere scores op voor zowel Hulst, Van Weeren en Van der Meer, maar helaas was het niet genoeg voor een plek bij de beste 24. Kok wist in serie 2 ook goed te scoren, wat genoeg was voor een 16e plek na de 12 games voorronde. In haar eerste finaleronde moest Kok het opnemen tegen Daphne Tan uit Singapore. Kok kwam twee keer op achterstand, maar toonde strijdlust en veerkracht en trok het duel zo nog naar zich toe. In de 1/8 finale stond het affiche Kok vs. Kulick op het programma. Kok was niet opgewassen tegen het bowlinggeweld van de latere kampioen en daarmee zat het toernooi er voor Nederland op.

Gedurende het toernooi hebben de spelers ons goed op de hoogte gehouden van hun ervaringen en indrukken tijdens dit WK. Ondanks zeer beperkte internetmogelijkheden lukte het steeds om een blog online te plaatsen, zodat het thuisfront op de hoogte bleef van het reilen en zeilen van hun toppers. Alle blogs zijn terug te lezen op onze website: Klik hier om naar de blogs van de afgelopen dagen te gaan.

Next up: ECC 2012
Het volgende grote evenement dat voor Nederland op de agenda staat is de European Champions Cup 2012. Een speciaal evenement, omdat het in Zoetermeer plaatsvindt. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang zodat op dinsdag 16 oktober het evenement geopend kan worden voor de 42 federaties die aan het evenement mee doen. Namens Nederland komen Roel Mol en Carmen Haandrikman in actie. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in Zoetermeer, van 16 t/m 21 oktober. Toegang is gratis. Wil je nu al niets missen van de voorbereiding, volg het ECC dan op Twitter en/of op Facebook. Klik op onderstaande banner om naar de officiële website te gaan.Selectie 1e WK Singles bekend

In september vindt het eerste WK voor singles plaats en wel in Limassol, Cyprus. De NBF heeft besloten ook een Nederlands team naar dit WK af te vaardigen. Er komen op het WSC 2012 twee dames en twee heren in actie. Bij de dames zijn dit Europees Kampioen Sophie van der Meer en Wendy Kok. Bij de heren zijn dit Phil Hulst en Jord van Weeren. Ton Plummen gaat mee als coach van dit viertal.

De keuze voor Van der Meer en Kok is gebaseerd op hun prestaties bij het afgelopen EWC 2012 in Tilburg. Vanwege WSC-deadlines was het niet mogelijk om bij de heren een selectie te maken op basis van het aanstaande EMC 2012. Uiteindelijk is een keuze gemaakt op basis van de ranking voor Bowler van het Jaar. Hieruit komen Hulst en Van Weeren als beste naar voren.

Het Nederlandse team zal niet gezamenlijk trainen in voorbereiding op het WSC 2012. Coach Plummen gebruikt de komende periode voor begeleidende, individuele gesprekken om zo tijdens het WK optimaal te kunnen coachen.

Vier Nederlandse dames bij EBT Masters 2012

16 vrouwen en 16 mannen nemen deel aan de 5e editie van de EBT Masters, die op 30 april en 1 mei 2012 plaatsvinden in München, Duitsland, in het Dream Bowl Palace. Onder hen 4 Nederlandse dames. Naast Lisanne Breeschoten, zij plaatste zich als 3e voor de Masters, ook Team Holland leden Wendy Kok (7e), Nicole Sanders (9e) en Bianca Wiekeraad (16e).

De EBT Masters 2012 worden georganiseerd aansluitend op het 3e Track Dream-Bowl Palace Open 2012 (EBT 2012 Stop 7). Zowel bij de dames als bij de heren zijn er 18 games kwalificatie, verdeeld over 3 squads van 6 games. De top 8 plaatst zich vervolgens voor de 7 games round robin finale. De pin fall uit de kwalificatie wordt meegenomen. De twee Masters zijn die dame en heer die na 25 games de hoogste pin fall hebben, inclusief de bonussen uit de 7 finalegames.

De deelnemers aan de EBT Masters 2012 hebben zich geplaatst op basis van de Europese Tour in 2011. Het gaat hierbij om de Top 16, waar bij de vrouwen één dame vervangen is. Zie hieronder alle deelnemers aan de EBT Masters 2012. Tijdens de Masters houden we je op de hoogte van de verrichtingen van onze vier landgenoten.

EBT Masters 2012 Women's Division
Joline Persson-Planefors, Sweden (1)
Mai Ginge Jensen, Denmark (2)
Lisanne Breeschoten, Netherlands (3)
Heidi Thorstensen, Norway (4)
Krista Pöllänen, Finland (5)
Clara Guerrero, Colombia (6)
Wendy Kok, Netherlands (7)
Sascha Wedel, Denmark (8)
Nicole Sanders, Netherlands (9)
Rikke Holm Agerbo, Denmark (10)
Nina Flack, Sweden (11)
Zandra Aziela Malaysia (12)
Britt Bröndsted, Denmark (13)
Rebecka Larsen, Sweden (15)
Bianca Wiekeraad, Netherlands (16)
Nadine Geissler, Germany (17)

EBT Masters 2012 Men's Division
Osku Palermaa, Finland (1)
Mika Koivuniemi, Finland (2)
Thomas Larsen, Denmark (3)
Dominic Barrett, England (4)
Martin Larsen, Sweden (5)
Paul Moor, England (6)
Robert Andersson, Sweden (7)
Stuart Williams, England (8)
Mik Stampe, Denmark (9)
Perttu Jussila, Finland (10)
Dennis Eklund, Sweden (11)
Syafiq Ridhwan, Malaysia (12)
Gery Verbruggen, Belgium (13)
Jesper Agerbo, Denmark (14)
Sean Rash, USA (15)
Karl Wahlgren, Sweden (16)