Internationale wedstrijden

Amerikanen winnen WK Goud op Cyprus.

25 september 2012
Een echte verrassing kunnen we het niet noemen: twee maal het Amerikaanse volkslied na afloop van the 1st World Singles Championships 2012. Chris Barnes en Kelly Kulick kregen dinsdagmiddag 25 september in Galactica Bowling Centre te Limassol het goud om gehangen. De Amerikanen bleken de afgelopen week een maatje te groot voor de rest van de wereld.

Finales
De finale bij de heren was volledig Amerikaans. Waar de eerste drie finalerondes nog 3 games nodig waren om te winnen, ging het vanaf de halve finale op één game. Chris Barnes won zijn halve finale van de Colombiaan Andrés Gómez nipt: 246 - 244. Zijn landgenoot Thomas Jones moest langs Osku Palermaa om de finale te bereiken en deed dat overtuigend: 259 - 199. In de finale was Barnes, als vijfde geplaatst voor de finales, rekende in de finale af met Jones: 212 - 198.

Bij de dames rekende Kulick, eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Wendy Kok, af met Esther Cheah uit Maleisië: 212 - 207. De andere halve finale ging tussen de Letse Dania Zavjalova en de Mexicaanse Aseret Zetter. Hierin bleek Zavjalova de sterkste: 237 - 212. De daaropvolgende finale werd erg spannend. Uiteindelijk hield Kulick maar 2 pins over op Zavjalova (228 - 226) en mocht zich zo de eerste kampioen van het WK Singles noemen.

Nederlanders
Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer en Wendy Kok vertegenwoordigden de afgelopen week het oranje van Nederland, onder begeleiding van coach Ton Plummen. Allereerst kwamen de beide heren in actie. Zij hadden het beiden moeilijk en konden zich niet meten met de topper. Ditzelfde gold een dag later voor Van der Meer. Alleen Kok kon echt meekomen en stond na serie 1 op een mooie 11e plek.

De tweede serie leverde betere scores op voor zowel Hulst, Van Weeren en Van der Meer, maar helaas was het niet genoeg voor een plek bij de beste 24. Kok wist in serie 2 ook goed te scoren, wat genoeg was voor een 16e plek na de 12 games voorronde. In haar eerste finaleronde moest Kok het opnemen tegen Daphne Tan uit Singapore. Kok kwam twee keer op achterstand, maar toonde strijdlust en veerkracht en trok het duel zo nog naar zich toe. In de 1/8 finale stond het affiche Kok vs. Kulick op het programma. Kok was niet opgewassen tegen het bowlinggeweld van de latere kampioen en daarmee zat het toernooi er voor Nederland op.

Gedurende het toernooi hebben de spelers ons goed op de hoogte gehouden van hun ervaringen en indrukken tijdens dit WK. Ondanks zeer beperkte internetmogelijkheden lukte het steeds om een blog online te plaatsen, zodat het thuisfront op de hoogte bleef van het reilen en zeilen van hun toppers. Alle blogs zijn terug te lezen op onze website:
Klik hier om naar de blogs van de afgelopen dagen te gaan.

Next up: ECC 2012
Het volgende grote evenement dat voor Nederland op de agenda staat is de European Champions Cup 2012. Een speciaal evenement, omdat het in Zoetermeer plaatsvindt. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang zodat op dinsdag 16 oktober het evenement geopend kan worden voor de 42 federaties die aan het evenement mee doen. Namens Nederland komen Roel Mol en Carmen Haandrikman in actie. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in Zoetermeer, van 16 t/m 21 oktober. Toegang is gratis. Wil je nu al niets missen van de voorbereiding, volg het ECC dan op Twitter en/of op Facebook. Klik op onderstaande banner om naar de officiële website te gaan.


Lees meer >>

Nog één week tot het 1e WK Singles!

12 september 2012
Woensdag 19 september staan Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer, Wendy Kok en Ton Plummen achter de Nederlandse vlag voor de opening van het 1e WK Singles. Zij staan daar dan in Limassol (Cyprus) tussen tegenstanders van 51 andere federaties die zij de dagen erna in maar 12 games moeten zien te verslaan om een plek bij de Top 24 te bemachtigen.

Coach Ton Plummen reist af met een jong, maar ervaren team. Van der Meer, in juni nog gekroond tot Europees Kampioene, maar zeker ook Hulst en Kok hebben inmiddels hun sporen al verdiend in de bowlingsport. Benjamin van het team Van Weeren is dit jaar bezig met een inhaalslag. Sinds April 2012 bowlde hij al drie Internationale evenementen: Het EK Jeugd (waar hij met het team goud won en brons pakte tijdens de masters), het WK Jeugd en het EK Heren. Nu mag hij zich dus wederom meten met de 'grote jongens'.


v.l.n.r.: Phil Hulst, Jord van Weeren, Sophie van der Meer & Wendy Kok

Het team heeft zich individueel op het WK Singles voorbereid, er hebben geen gezamenlijke trainingen plaatsgevonden. Plummen heeft de begeleiding dan ook individueel opgepakt.

Vanaf donderdag 20 september t/m zondag 23 september vinden de 12 games voorrondes plaats. Op maandag 24 september en dinsdag 25 september staan de finales op het programma voor zowel de Top 24 bij de heren als de Top 24 bij de dames.

Tijdens het evenement houdt het team een blog bij en zullen zij ook foto's vanuit Limassol met ons delen. Voor deze blogs en foto's, maar ook om meer te weten te komen over het Nederlands team of een bericht voor het team achter te laten, klik op onderstaand plaatje. Ook zijn daar handige links over het WK Singles te vinden.


Lees meer >>Heren maken zich op voor Europees Kampioenschap

3 augustus 2012
The European Men Championships 2012 staan voor de deur! Vanaf vrijdag 17 augustus strijden in totaal 204 heren namens 34 federaties om de prijzen. Onder hen ook zes heren die het oranje dragen en Nederland vertegenwoordigen. Voor het Nederlands team is de laatste fase van de voorbereiding op het EMC 2012 aangebroken.

Coach Betsie van Oudheusden neemt zes heren mee naar Wenen waar het EMC 2012 plaatsvindt:
Ron van den Bogaard, Remco van Dommelen, Jeroen van Geel, Johnny Spil, Michell Stinissen en Jord van Weeren.
(
Klik hier voor meer informatie over de heren) Terwijl de meeste bowlers de ballen in de zomer even in hebben geruild voor een badhanddoek en een lekker zomers drankje heeft de EMC-selectie door getraind. Er is onder andere gewerkt aan teamontwikkeling en mentale training onder leiding van Saake Buwelda. De komende weken vinden er nog een aantal gezamenlijke trainingen plaats en dan is het tijd voor vertek naar Wenen, waar het allemaal moet gebeuren.

Op vrijdag 17 augustus staat de official practice en de openingsceremonie op het programma. Het doubles event vindt plaats van zaterdag 18 t/m maandag 20 augustus, gevolgd door het trios event op dinsdag 21 en woensdag 22 augustus. Vervolgens wordt er op donderdag 23 en vrijdag 24 augustus gestreden in het team event. De Top 24 van het All Events klassement plaatst zich voor het masters event dat plaatsvindt op zaterdag 25 augustus.

Wij wensen coach Betsie en de heren veel succes in Wenen. Wil jij dat ook doen, klik dan hier om een boodschap voor het team achter te laten.


Lees meer >>

Nederlands succes op EK 50+

4 juli 2012
Tijdens het Europees Kampioenschap 50+ hebben de Nederlanders voor succes gezorgd. Het toernooi dat oorspronkelijk in Nederland zou plaatsvinden, vond van 23 t/m 29 juni plaats in Zweden. In totaal deden er 44 Nederlanders mee aan het EK, waarvan Willem Nolting (singles goud) en Claribel Muis (6e Masters) de beste prestatie leverden.

Goud voor Willem Nolting
Willem Nolting uit Barendrecht heeft een gouden medaille gewonnen bij de heren single in de categorie A. De categorie A is de leeftijdsklasse van 50 jaar tot en met 57 jaar. In deze klasse streden 144 heren uit 20 verschillende landen om de 3 ereplaatsen. Willem Nolting is met een score van 1325 de winnaar van de gouden medaille.

De singles bij de heren zijn gespeeld in Finspång. Willem mocht daar op dinsdag 26 juni zijn prestatie leveren. Hij bowlde een serie van: 203-249-234-225-191 en 223, kortom een prima score.
Toch is het dan nog spannend om tot donderdagavond te moeten wachten of je score hoog genoeg is
voor de gouden medaille, omdat er nog veel coryfeeën moesten bowlen gedurende de andere dagen van het EK.

Vijfde plek in Masters voor Claribel Muis
Claribel Muis heeft zich gedurende de week kranig geweerd tussen alle 65 internationale dames in de leeftijdsgroep van 50 tot en met 57 jaar. Claribel heeft de volgende prestaties neergezet:
In de singles had zij een totaal van 1109 en veroverde daarmee de 8e plaats.

In de doubles, waarin zij samen met Tineke Meerbeek haalden zij totaal van 2186, die goed was voor een zesde plaats. In de trio's speelde Claribel, Loes Vredeveldt en Tineke Meerbeek samen. Het totaal van 2874 was jammer genoeg niet geweldig en de dames eindigden daarmee op de 44e plaats.
Het totaal van Claribel voor de plaatsing van de all events kwam dus uit op 3291, waarmee zij zich
plaatste voor de top 6, als enige deelneemster uit een niet Scandinavisch land.

Lees meer >>

Jord van Weeren vijfde van de wereld!

2 juli 2012
Tijdens het WK Jeugd in Bangkok blijkt de Nederlandse selectie niet opgewassen tegen het geweld uit Amerika en Azië, met uitzondering van Jord van Weeren. Na een 13e plek in de All Events is hij in de ochtend van maandag 2 juli tijdens de Masters Step 1 doorgestoomd naar een vijfde plek met 10 pins achterstand op de nummer 4. Van Weeren speelt dinsdag voor een plek in de halve finales via Top 8 Round Robin.

Zoals te lezen is in het laatste nummer van Bowlen.nl, is Jord van Weeren bezig aan een 'bizar' seizoen zoals hij het zelf omschrijft. Na Goud op de EK Jeugd met het team, een zesde plek tijdens het EBT Toernooi in Tilburg, het landskampioenschap in de NHTL én het landskampioenschap in de NL Eredivisie vijfmans zet Van Weeren nu een prachtige prestatie neer in Thailand.

In totaal had Van Weeren een pinfall van 3780 over 18 games, wat een gemiddelde van 210.00 betekent. In de zes games Masters die hij maandagochtend bowlde schroefde hij het niveau nog wat op met de volgende scores: 212 - 256 - 204 - 289 - 205 - 227 (totaal 1393) wat zijn totale pinfall over 24 games op 5173 brengt (gem. 215,54).

Dinsdagochtend was het tijd voor Top 8 Round Robin. Alle zeven tegenstanders kwamen voorbij en er was 20 punten bonus te verdienen bij een winstpartij. Zijn eerste wedstrijd speelde hij tegen de Australiër Sam Cooley, de nummer 2 van dat moment. Van Weeren verliest die game met 140 tegen 234 en die game blijkt het aan het eind op te breken. Zijn volgende scores zijn erg goed: 203 - 267 - 201 - 242 - 212 - 214. Met die scores verslaat hij Basil Low (SIN), Daniel Fransson (SWE), Kim Bolleby (SWE) en Marshall Kent (USA). Van Weeren komt daarmee uit op een total pinfall over 31 games van 6732 (gem. 214.58). Daarmee komt hij 49 pins te kort voor een halve finale plek en daarmee ook een medaille!

Erg balen natuurlijk, maar Van Weeren moet daar niet in blijven hangen. Hij heeft een geweldige prestatie neer gezet door zich letterlijke en figuurlijk tussen de grote jongens te melden en zich daar ook nog te laten gelden! Van Weeren mag enorm trots zijn, zoals wij Nederlanders dat allemaal mogen zijn op Van Weeren.


Jord van Weeren tussen de grote jongens!

Kijk op onze eigen WYC 2012 pagina om naar de officiele website van het WYC 2012 te gaan, foto's te bekijken en een bericht achter te laten voor Jord en de rest van het team.
Lees meer >>

EBT Masters 2012 prooi voor Larsen & Larsen

1 mei 2012
Zestien heren en zestien dames plaatsten zich voor de EBT Masters 2012, 30 april en 1 mei in München. Nederland was met vier dames goed vertegenwoordigd. Lisanne Breeschoten, Nicole Sanders, Wendy Kok en Bianca Wiekeraad deden een gooi naar een podiumplek. Helaas geen eremetaal voor Nederland, de twee gouden medailles gingen naar Zweden. Rebecka Larsen bleek de beste dame, Martin Larsen pakte het goud bij de heren.

Bianca Wiekeraad en Wendy Kok
Na de eerste dag van 12 games stonden Wiekeraad en Kok bovenin het klassement. Het was zaak om de plek in de top 8 vast te houden. Voor Sanders en Breeschoten was de uitdaging om nog een plekje in die top 8 te bemachtigen. Helaas lukte dit niet voor laatst genoemden.

Kok begon haar volgende zes games voorspoedig en bleef ook tijdens het 3e squad bovenin meedraaien. Wiekeraad daarentegen had het moeilijker. Toch lukte het haar met twee goede laatste games om de 8e plek te bemachtigen. Kok kwam uiteindelijk één plek daarboven uit.

Finale
In de finale speelden de acht dames in een Round Robin format. De eerste behaalde punten namen ze mee. Elke winstpartij leverde nog eens 20 pins bonus op. Kok en Wiekeraad moesten flink aan de bak om nog wat plekken te stijgen. Kok wist vier games te winnen, waaronder met 223 - 199 van de uiteindelijke winnares Larsen en eindigde daarmee op een 6e plaats. Ook Wiekeraad won van Larsen, met 223 - 205, maar omdat zij verder alleen nog de Deense Mai Ginge Jensen wist te verslaan kwam ze niet meer van de 8e plek af.

Heren
Bij de heren helaas geen Nederlanders en ook een Larsen die er met de titel vandoor ging, Martin om precies te zijn. Hij had hier nog een roll off voor nodig tegen de Fin Mika Koivuniemi die hij won met 49-40.

Klik hier voor alle uitslagen van de EBT Masters 2012.

Hoe de dames het toernooi beleefd hebben lezen we vast terug in het komende blog van de Nederlandse Team Holland Dames. Wendy Kok is deze week aan de beurt om ons mee te nemen in de voorbereidingen van het team op de European Women Championships 2012. Daar nemen ze het op tegen o.a. winnares Larsen en bronzen medaillewinnares Patricia Luoto uit Duitsland.

Via onderstaande banner is later deze week het blog te lezen van Wendy Kok.

Lees meer >>

Beleef het EK Jeugd nog een keer na.

11 april 2012
Voor de geselecteerde spelers en coaches begon het EK Jeugd al met een periode van voorbereiden. Omdat de NBF niet aan alle gewenste (financiële) ondersteuning kon voldoen, moest het team met hulp van hun nabije omgeving ook nog creatief te werk gaan om alles rond te krijgen. Dit hebben zij goed opgepakt door bijvoorbeeld clinics te organiseren om sponsoring binnen te halen. Uiteindelijk was het ruim een week geleden dan eindelijk zover: Het EK Jeugd in Denemarken kon beginnen! Beleef het EK via de website nog één keer na.

Succesvol en leerzaam
Wanneer je terugkomt met een goud medaille voor teams, een bronzen medaille voor singles en een bronzen medaille voor masters, dan kun je niet anders zeggen dan dat het EK succesvol is verlopen voor de selectie. De sfeer zat er dan ook goed in na afloop. Ondanks dat de evaluatie nog moet plaatsvinden, kunnen we wel zeggen dat het EK bovenal ook zeer leerzaam is geweest. Zo waren er voor de meisjes helaas geen podiumplekken weggelegd en was het alleen Lisanne Borst die zich wist te plaatsen voor de masters. Maar alle selectieleden hebben flink veel bagage mee terug genomen vanuit Denemarken waar ze in de toekomst profijt van zullen hebben in het bowlen.

Blogs en foto's.
Tijdens het EK heeft het team het thuisfront op verschillende manieren op de hoogte gehouden. Zo werd er fanatiek getwitterd via de hashtag #eyc2012, werden er blogs geschreven over de belevenissen en is er een fotoalbum bijgehouden. Gisteren heeft Jord van Weeren het laatste blog geschreven over zijn ervaringen tijdens de masters. Nu zijn al deze berichten zijn verzameld op deze website, waardoor nu de mogelijkheid bestaat om het EK nog eens opnieuw te beleven.

Klik op onderstaande foto om naar de pagina over het EK Jeugd te gaan en lees nog eens alle blogs na en loop nog eens door het fotoalbum. Dan laten we het EK Jeugd langzaam achter ons om ons op te maken voor het eind van het seizoen en toe te werken naar het EK Dames in eigen land. Dan hopen we weer op zoveel enthousiasme en medeleven. Voordeel is nu dat we niet afhankelijk zijn van live streaming of livescoring, maar dat het EK in Tilburg wordt georganiseerd en iedereen dus naar het centrum kan komen om de Nederlandse dames aan te moedigen.

Huldiging
Deze selectie verdient natuurlijk een huldiging. Dat is er bij terugkomst in Nederland niet van gekomen, omdat alle spelers breed verspreid over Nederland wonen en bij de grens direct uit elkaar gingen. Er is voor gekozen om tijdens de Dag Der Kampioenen Jeugd (zondag 29 april) de selectie de huldiging te geven die ze hebben verdiend! De huldiging vindt plaats om 13.00 uur in Bowling en Partycentrum Maaspoort te 's-Hertogenbosch.
Klik hier voor de contactgegevens.


Klik op deze foto om het EK nog eens te beleven.

Bekijk hier nog eens de gouden teamfinale van de jongens:

Lees meer >>

GOUD VOOR NEDERLAND OP HET EK JEUGD!

5 april 2012
Tijdens het Europees kampioenschap bowlen voor jeugd (EKJ) in Aalborg, Denemarken, heeft het Nederlands jongensteam vandaag de gouden medaille gewonnen! In de finale van het team event werd gastland Denemarken overtuigend verslagen met 905 - 764, nadat in de halve finale Griekenland met 13 pins verschil uit de finale werd gehouden. Een topprestatie van de vier J's: Jord van Weeren, Joshua Schuurman, Jordi Putman, Jeroen van Geel en bondscoach Nico Thienpondt.

Van Brons naar Goud
Vorig jaar, op het EKJ in München, grepen de jongens nog naast een finaleplaats en moesten zij genoegen nemen met brons. Dit jaar kroop het team in de series langzaam naar de top. Na dag 1 van het team event stonden zij op een solide 4e plek. Vandaag klommen zij in de 3 resterende games nog hoger in de ranglijst, waardoor zij als nummer 2 naar de halve finale gingen. In die halve finale was Griekenland de tegenstander. Jord van Weeren zette Nederland op het goede spoor met een mooie score van 247, gevolgd door Jordi Putman met 207. Met de scores van Van Geel en Schuurman daarbij opgeteld hield Nederland 13 pins over op Griekenland en wist het zich verzekerd van zilver.

Finale
Met zilver namen de jongens geen genoegen. Tegenstander in de finale was Denemarken, die in de andere halve finale knap Zweden had uitgeschakeld. Zweden had in de series continu met grote voorsprong op de 1e plaats gestaan. In de finale nam Nederland direct afstand, halverwege stond het 372 tegen 296. Deze goede lijn hield het team vast. Uiteindelijk won Nederland overtuigend met 905 pins tegen 764 voor Denemarken. Zo werd het Nederlands team beloond met de gouden medaille!

Lees meer >>

Jeugdselectie vertrekt vrijdag richting Denemarken voor EK Jeugd.

28 maart 2012
Vrijdag is het zover! Dan vertrekt de Nederlandse jeugd selectie met begeleiding en fans naar de Europese kampioenschappen in Aalborg te Denemarken. Het EK Jeugd vindt plaats van zaterdag 31 maart t/m zondag 8 april en zoals je inmiddels van ons gewend bent, is het team via onze website te volgen d.m.v. onder andere blogs en foto's.

De jeugdselectie voor het EK Jeugd ziet er als volgt uit:
Meidenteam: Chelsea van der Laar, Kimberley Koudstaal, Maxime de Rooij, Lisanne Borst en coach Wendy Vieberink
Jongensteam: Jordi Putman, Jeroen van Geel, Joshua Schuurman, Jord van Weeren en coach Nico Thienpondt.

Klik op onderstaande button om naar onze webpagina van het EK Jeugd 2012 te gaan en laat een bericht voor de selectie achter.


Het programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 31 maart is de unofficial pactice, zondag 1 april de official practice. Maandag 2 april trappen de jongens af met de dubbels. Dinsdag 3 april is de beurt aan de meiden dubbels. Woensdag 4 april en donderdag 5 april zijn de teamevents. Vrijdag 6 april de singles van de meiden en de jongens. Zaterdag 7 april de resterende singlegames en dan beginnen we ook al met de jongens master finales. Zondag 8 april de resterende finales van de jongens en alle masterfinales van de meiden.

Wij wensen de jongens, meiden, begeleiding en fans heel veel succes plezier en veel mooie momenten!
Lees meer >>

Vier Nederlandse dames bij EBT Masters 2012

31 januari 2012
16 vrouwen en 16 mannen nemen deel aan de 5e editie van de EBT Masters, die op 30 april en 1 mei 2012 plaatsvinden in München, Duitsland, in het Dream Bowl Palace. Onder hen 4 Nederlandse dames. Naast Lisanne Breeschoten, zij plaatste zich als 3e voor de Masters, ook Team Holland leden Wendy Kok (7e), Nicole Sanders (9e) en Bianca Wiekeraad (16e).

De EBT Masters 2012 worden georganiseerd aansluitend op het 3e Track Dream-Bowl Palace Open 2012 (EBT 2012 Stop 7). Zowel bij de dames als bij de heren zijn er 18 games kwalificatie, verdeeld over 3 squads van 6 games. De top 8 plaatst zich vervolgens voor de 7 games round robin finale. De pin fall uit de kwalificatie wordt meegenomen. De twee Masters zijn die dame en heer die na 25 games de hoogste pin fall hebben, inclusief de bonussen uit de 7 finalegames.

De deelnemers aan de EBT Masters 2012 hebben zich geplaatst op basis van de Europese Tour in 2011. Het gaat hierbij om de Top 16, waar bij de vrouwen één dame vervangen is. Zie hieronder alle deelnemers aan de EBT Masters 2012. Tijdens de Masters houden we je op de hoogte van de verrichtingen van onze vier landgenoten.

EBT Masters 2012 Women's Division
Joline Persson-Planefors, Sweden (1)
Mai Ginge Jensen, Denmark (2)
Lisanne Breeschoten, Netherlands (3)
Heidi Thorstensen, Norway (4)
Krista Pöllänen, Finland (5)
Clara Guerrero, Colombia (6)
Wendy Kok, Netherlands (7)
Sascha Wedel, Denmark (8)
Nicole Sanders, Netherlands (9)
Rikke Holm Agerbo, Denmark (10)
Nina Flack, Sweden (11)
Zandra Aziela Malaysia (12)
Britt Bröndsted, Denmark (13)
Rebecka Larsen, Sweden (15)
Bianca Wiekeraad, Netherlands (16)
Nadine Geissler, Germany (17)

EBT Masters 2012 Men's Division
Osku Palermaa, Finland (1)
Mika Koivuniemi, Finland (2)
Thomas Larsen, Denmark (3)
Dominic Barrett, England (4)
Martin Larsen, Sweden (5)
Paul Moor, England (6)
Robert Andersson, Sweden (7)
Stuart Williams, England (8)
Mik Stampe, Denmark (9)
Perttu Jussila, Finland (10)
Dennis Eklund, Sweden (11)
Syafiq Ridhwan, Malaysia (12)
Gery Verbruggen, Belgium (13)
Jesper Agerbo, Denmark (14)
Sean Rash, USA (15)
Karl Wahlgren, Sweden (16)
Lees meer >>
1 2