Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » Verenigingsondersteuning » WBTR Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
WBTR
 
Sinds 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in gegaan. Deze nieuwe wet verplicht verenigingen enkele zaken te regelen.
 
Wat houdt de WBTR in?
In het kort gaat deze wet over:
  • Persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid van sportbestuurders.
  • Afspraken over bestuurlijke zaken omtrent stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur.
  • Veel gemaakte afspraken moeten statutair via de notaris vastgelegd gaan worden.
Wil je nu al meer over de WBTR weten, kijk dan dit webinar van NOC*NSF. De NBF houdt ook alles voor de aangesloten verenigingen in de gaten en informeert hen zodra er meer bekend is over zaken die opgepakt moet worden. Op deze pagina worden updates verzameld.

Voor meer informatie, neem contact met ons via José Verberk.
 


Verhelderende online informatiebijeenkomsten
 
Omdat er veel vragen bij onze bestuurders leven hebben we een online informatieavond onder leiding van Jeroen Bedaux georganiseerd. Jeroen is advocaat en gespecialiseerd in onder andere bestuurdersaansprakelijkheid. Tijdens deze avond heeft hij de aanwezige bestuurders meer over de wet WBTR uitgelegd, wat dit betekent voor bestuurders en welke stappen je moet zetten om aan deze wet te voldoen.

De online bijeenkomst is opgenomen en de video kan je hieronder terugkijken. Ook de presentatie kun je downloaden, deze vind je hier. Veel bestuurders vonden het een waardevolle avond dus doe er je voordeel mee! 
 
 


Veel gestelde vragen
 
Heb je een vraag over de WBTR? Wij hebben de meeste gestelde vragen voor je verzameld in deze FAQ. Staat je vraag er toch niet bij? Stuur dan een mailtje naar José Verberk.
 


Updates
 

Update nieuwe wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)

donderdag 18 februari 2021
Op 10 november 2020 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel bestuur en toezicht Rechtspersonen (WBTR)  aangenomen. De wet zal op 1 juli 2021 in werking treden. Dit heeft ook gevolgen voor verenigingen en stichtingen. 
Lees meer >>

WBTR: nieuwe, belangrijke wet voor bestuursleden

woensdag 27 januari 2021
Op 1 juli 2021 gaat de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in. Dit lijkt ver weg, maar elke sportvereniging en stichting heeft deze tijd écht nodig om zaken te regelen.
Lees meer >>