Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Wedstrijdbowlen » NBF Evenementen » Stedenontmoeting Jeugd Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Stedenontmoeting Jeugd 2018
 
De Stedenontmoeting Jeugd 2018 vindt plaats in het neiuwe Dolfijn TIlburg. Dit seizoen wordt er alleen nog een landelijke wedstrijd gespeeld. Geen regionale voorrondes meer dus. Er wordt gespeeld op zaterdag 7 aprl 2018. Alle informatie over de regionale en landelijke ronde vindt je op deze pagina.

 


De Finale
 
Inschrijfformulier SO Jeugd 2018
Gaarne mailen naar kdehaan@bowlen.nl of appen naar 0645602268

Circulaire Finale Stedenontmoeting Jeugd 2018

Aankondiging SO Jeugd 2018

 
 


Baker Format
 
Dit seizoen wordt de stedenontmoeting voor de tweede keer volledig in Baker Format gespeeld. De teams bestaan nog wel uit vier spelende spelers en maximaal vier wisselspelers. Met Baker Format speel je gezamenlijk een game. Er zijn dus geen individuele scores meer en je hebt je teamgenoten nodig om uberhaupt een dubbele strike neer te kunnen zetten. Het teamspel wordt hierdoor extra benadrukt. Wie goedt rekent ziet dat met vier spelers niet iedereen evenveel beurten in een game gooit. Daarom is het heel belangrijk in welke volgorde je speelt. Na iedere game mag je de volgorde en/of de spelers veranderen.

Tijdens de regionale ronden worden er 10 games in het Baker Format gespeeld. Allen in Europees systeem. Degene met de hoogste pinfall is de winnaar. Tijdens de finale spelen alle teams een kwartfinale van 9 games op dezelfde wijze. De top 4 in iedere klasse plaatst zich voor de halve finales. Hierin spelen de nummers 1 tegen de nummers 4 en de nummers 2 tegen de nummers 3. Er worden hier twee games knock-out in het Baker Format gespeeld. Indien een team beide games wint gaat het door naar de finale. Indien het na 2 games 1-1 staat (totale pinfall telt niet mee) dan volgt er een one-ball roll-off met een speler naar keuze. Is het weer gelijk dan word de volgende speler ingezet etc. De twee winnaars strijden op dezelfde wijze voor de titel. De verliezers spelen om de derde plek.

Het onderstaande filmpje van de Weber Cup 2016 is een mooi voorbeeld van hoe het Baker Format met 4 spelers werkt.
 


Foto's
 
Heb jij ook nog foto's die je graagt wilt delen? Stuur ze dan naar onze Facebook pagina. Voor al onze foto's klik je op de button.

 


Finale 2018
 

7 april 2018
Dolfijn Tilburg
Ringbaan Oost 2A
https://www.dolfijn.eu/
 
 


Oliepatroon
 
n.n.b.
 


.