Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Wedstrijdbowlen » NBF Evenementen » NK Teams Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nederlandse Kampioenschappen Teams
 
De NK Teams is een nieuw NK dat is ontstaan naar aanleiding van de Pilot Stedenontmoeting 2.0 wat dit jaar voor de tweede keer gespeeld gaat worden. Vijfmans teams met minimaal een heer en een dame gaan strijden in Bowling IJsselmonde om de titel van de Superboeren uut Emm over te namen.

Informatiegids

PS In de eerste versie van de gids stond een fout. Deelname is open voor NBF leden van alle leeftijden.
 


Format
 
Teams
Er wordt gespeeld in Baker Format. Elk team bestaat uit minimaal een heer en een dame. Spelers hoeven niet lid te zijn van dezelfde vereniging. Er kunnen maximaal 12 teams deelnemen. Na iedere game mag er gewisseld worden van spelers en van volgorde. Er wordt gespeeld in het Europees systeem.

Plaatsingsronde
Alle teams beginnen met een plaatsingsronde van 6 games. Alle teams gaan door naar de volgende ronde. De teams worden gerangschikt van #1 t/m #12.

Double-elimintation Bracket
Alle teams stromen in, in het bracket. Een DE bracket bestaat uit twee delen. Hierdoor ben je niet uitgeschakeld na één nederlaag, maar pas wanneer je twee keer verliest van een tegenstander. Het bracket bestaat uit een winners bracket en een losers bracket. In de informatiegids en het filmpje is te zien hoe een DE bracket werkt. Elke wedstrijd bestaat uit twee games total pinfall. De exacte indeling is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. De laatste ronde van het losers bracket wordte met vier teams gespeeld die strijden om één plek in de stepladder.
 
Stepladder
De drie teams spelen in een stepladder format. Elke wedstrijd bestaat uit twee games total pinfall. 

 
 


Schema
 
10.00-11.30 uur – 6 games seedingsronde
12.00-15.00 uur –  Double Elimination Bracket
15.00-16.00 uur – Stepladder
16.00 uur- prijsuitreiking 
  
Inschrijving
 

 
Alleen teamnamen hoeven ingeschreven te worden en kunnen in het opmerkingen worden ingevuld. Spelersnamen worden vooraf per mail opgevraagd.
 


Locatie
 
 
 


Oliepatroon
 
KEGEL Recreation Series
Bourbon Street
 


#nkteams