Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Wedstrijdbowlen » NBF Evenementen » NK Teams Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nederlandse Kampioenschappen Teams
 
De NK Teams is een nieuw NK dat is ontstaan naar aanleiding van de Pilot Stedenontmoeting 2.0. Vijfmans teams met minimaal twee heren en twee dames gaan strijden voor de titel in de vernieuwde Bowling Nieuwegein op zaterdag 14 oktober. 

Infographic*
Circulaire*

Online inschrijving

* De Regionale rondes vinden in 2017 niet plaats.

 
 


Format
 
Teams
Er wordt gespeeld in Baker Format. Elk team bestaat uit minimaal twee heren en twee dames. Na iedere game mag er gewisseld worden van spelers en van volgorde. Er wordt gespeeld in het Europees systeem.

Plaatsingsronde
Alle teams beginnen met een plaatsingsronde van 6 games. Alle teams gaan door naar de volgende ronde. De teams worden gerangschikt van #1 t/m #16.

Double-elimintation Bracket
Alle teams stromen in, in het bracket. Een DE bracket bestaat uit twee delen. Hierdoor ben je niet uitgeschakeld na één nederlaag, maar pas wanneer je twee keer verliest van een tegenstander. Het bracket bestaat uit een winners bracket en een elimination bracket. In de Infographic is te zien hoe een DE bracket werkt. Elke wedstrijd bestaat uit twee games total pinfall. De exacte indeling is afhankelijk van het aantal deelnemende teams.
 
Stepladder
De vier teams spelen in een stepladder format. Elke wedstrijd bestaat uit twee games total pinfall. 

 
 


Schema
 
09.00-10.30 uur – 6 games seedingsronde
11.00-14.30 uur –  Double Elimination Bracket
15.00-16.30 uur – Stepladder
16.30 uur- prijsuitreiking 
  
Locatie
 
 
 


#nkteams