Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Wedstrijdbowlen » NBF Evenementen » NK Jeugd t/m 21 jaar Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
  
Format
 
Voorronde
Alle deelnemers doen mee aan de voorronde. De games tellen voor zowel het singles als het dubbelklassement. De pupillen spelen een voorronde over 6 games. Alle andere klassen spelen een voorronde over 8 games. 

Tweede Ronde Singles
De top 10 in iedere klasse plaatst zich voor de tweede ronde. In de tweede ronde spelen zij allen 4 games. De scores uit de voorronde tellen ook mee.

Stepladder Dubbels
De top 3 na de voorronde uit het dubbelklassement plaatst zich voor de Baker Format stepladder. De nummer 3 speelt 1 game tegen de nummer 2 alvorens de winnaar van deze wedstrijd het opneemt tegen de nummer 1. De winnaar van die wedstrijd mag zich Nederlands Kampioen Dubbels noemen.

Stepladder Singles
De top 4 na de Tweede Ronde plaatst zich voor de stepladder. Elke ronde in de stepladder bestaat uit 1 game. Scores uit voorgaande ronden tellen niet meer mee. De nummer 4 speelt tegen de nummer 3, de winaar van deze wedstrijd speelt tegen de nummer 2 en de winnaar van die wedstrijd tegen de nummer 1. 
 


Standen
 

Doubles Stepladder

Singles Stepladder

Door problemen met de toernooimodule zijn een aantal klassen verwerkt in een Excel sheet.