Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Wedstrijdbowlen » NBF Evenementen » NK Jeugd t/m 21 jaar Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
  
Inschrijven
 
Om in te schrijven via de NBF toernooimodule logt u eerst in met uw MIjnNBF gegevens alvorens u via de NK Jeugd pagina in de module één of meerdere deelnemers kunt aanmelden.
 
 


Format
 
Voorronde
Alle deelnemers doen mee aan de voorronde. De games tellen voor zowel het singles als het dubbelklassement. De pupillen spelen een voorronde over 6 games. Alle andere klassen spelen een voorronde over 8 games. 

Tweede Ronde Singles
De top 10 in iedere klasse plaatst zich voor de tweede ronde. In de tweede ronde spelen zij allen 4 games. De scores uit de voorronde tellen ook mee.

Stepladder Dubbels
De top 3 na de voorronde uit het dubbelklassement plaatst zich voor de Baker Format stepladder. De nummer 3 speelt 1 game tegen de nummer 2 alvorens de winnaar van deze wedstrijd het opneemt tegen de nummer 1. De winnaar van die wedstrijd mag zich Nederlands Kampioen Dubbels noemen.

Stepladder Singles
De top 4 na de Tweede Ronde plaatst zich voor de stepladder. Elke ronde in de stepladder bestaat uit 1 game. Scores uit voorgaande ronden tellen niet meer mee. De nummer 4 speelt tegen de nummer 3, de winaar van deze wedstrijd speelt tegen de nummer 2 en de winnaar van die wedstrijd tegen de nummer 1. 
 


Tijdschema
 
Datum Tijd Activiteit
Zaterdag 18 november 10.00-13.30 uur Serie 1
Zondag 19 november  09.00-12.30 uur Serie 2 
Zondag 19 november 13.30-16.00 uur Serie 3 (P)
Zaterdag 25 november  10.00-13.30 uur Serie 4
Zondag 26 november Gehele dag Finales
 


Road to the World Cup 2018
 
De winnaars en winnaressen bij zowel de jong senioren als de junioren plaatsen zich rechtstreeks voor de QubicaAMF World Cup Qualifier in Bowling Scheveningen op zaterdag 8 september 2018 waar zij gaan strijden voor een ticket naar de World Cup.