Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Wedstrijdbowlen » Internationaal » De bowlingwereld Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Internationaal
 
Welkom op de nieuwe ''Internationaal'' pagina van de NBF. Op deze pagina is al het laatste nieuws uit de internationale bowlingwereld te vinden. Hier kun je verslagen en video's van de PBA vinden, Nederlanders op internationale toernooien volgen, EBT's en WBT's volgen en al het laatste nieuws uit de bowlingwereld.
 


World Bowling
 
World Bowling is de wereldwijde bond voor de gehele bowlingsport. Onder leiding van president Kevin Dornberger behartigt World Bowling de belangen voor de sport op mondiaal niveau. De belangrijkste activiteiten van de bond zijn op dit moment: bowlen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo en de Europese Spelen van 2019 in Nederland krijgen, het organiseren van WK's, het organiseren van de World Bowling Tour samen met de PBA en het behartigen van de belangen van alle nationale bonden.
 


WBT
 
De World Bowling Tour bestaat sinds 2011 en wordt georganiseerd door World Bowling. Met toernooien over de hele wereld draagt de tour bij aan de globalisering van de sport. Elk seizoen kunnen spelers punten verzamelen op de tour met een heuze wereldranking als gevolg. De beste drie spelers mogen ieder jaar deelnemen aan de WBT Finals in Las Vegas. Sinds 2013 zijn de WBT toernooien ook onderdeel van de PBA. De winnaar op de WBT wint dus ook een PBA titel. 
 


EBT
 
De Europese Bowling Tour is de belangrijkste tour in Europa. De tour, die tegenwoordig professionals uit de hele wereld aantrekt, wordt ook veelvuldig bezocht door onze Nederlandse sterren. Jaarlijks vinden er ongeveer 20 toernooien plaats. Na deze toernooien plaatsen alleen de beste spelers zicht voor de EBT masters.
 


ISBT
 
International Senior Bowling Tour
 
De ISBT is een bowlingorganisatie  voor 50+ toernooien binnen Europa. Alle toernooien zijn ‘open’ voor alle spelers aangesloten bij een bowlingfederatie die valt onder het WTBA reglement
Alle bowlers die in het voorafgaande kalenderjaar de minimale leeftijd van 49 jaar hebben, kunnen deelnemen aan de door de ETBF erkende toernooien.
De toernooien hebben allemaal een apart Dames en Heren klassement en idem een prijzenpot. Er is een leeftijd gerelateerdebonus van toepassing. Voor elk jaar boven de 50 krijgt elke speler 1 bunuspunt per leeftijdsjaar. ( met inachtneming van voorgaande)
Voorbeeld: als u op 31 dec. van enig jaar 52 wordt, krijgt u het gehele kalenderjaar 2 leeftijd bonuspunten.
Alle informatie met betrekking tot deze internationale 50+ toernooien is te vinden op de website www.isbtbowlingtour.eu
 
 


ETBF
 
De European Tenpin Bowling Federation is de continentale bowlingbond voor Europa. De bond staat boven de nationale bonden in Europa en samen met de A
BF(Azie) en PABCON (Amerika) onder World Bowling. Onder leiding van president Addie Ophelders houdt ze ETBF zich vooral bezig met belangenbehartiging, het organiseren van de EBT, EK's, coachopleidingen en congressen
.
 


PBA
 
De Professional Bowling Assossiaton is de organisatie voor het professionele bowlen. De PBA's belangrijkste taak is het organiseren van de PBA tour. Deze prof tour, die tegenwoordig dankzij de samenwerking met World Bowling over de hele wereld gaat. maakt het mogelijk om bowlen als beroep uit te oefenen. Bijna wekelijks strijden wereldsterren als Jason Belmonte, Dominic Barret en Chris Barnes om (major)titels en hoofdprijzen die als snel oplopen naar bedragen van 50000 euro per toernooi.
 


YET
 
De Youth Euro Throphy is een Europese Tour voor spelers t/m 21 jaar. De tour bestaat officieel sinds 2009 en heeft inmiddels zes toernooien op de agenda staan met een zevende op komst. Tijdens alle stops kunnen de spelers in verschillende klassen punten verdienen. De top acht van elke klasse speelt op het eind van het seizoen de YET Finale. Door de jaren geen is er zeer veel Nederlands succes geweest op de tour.
 


Nieuws
 

No Articles Found.
 


PBA video's
 
In deze paragraaf is elke keer de laatste PBA uitzending te vinden. De oudere uitzendingen zijn hier te vinden.