Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » Verenigingsondersteuning » WBTR Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
WBTR
 
Op 1 juli 2021 gaat de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in. Dit lijkt ver weg, maar elke sportvereniging en stichting heeft deze tijd écht nodig om zaken te regelen.
 
Wat houdt de WBTR in?
In het kort gaat deze wet over:
  • Persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid van sportbestuurders.
  • Afspraken over bestuurlijke zaken omtrent stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur.
  • Veel gemaakte afspraken moeten statutair via de notaris vastgelegd gaan worden.
Wil je nu al meer over de WBTR weten, kijk dan dit webinar van NOC*NSF. De NBF houdt ook alles voor de aangesloten verenigingen in de gaten en informeert hen zodra er meer bekend is over zaken die opgepakt moet worden. Op deze pagina worden updates verzameld.

Voor meer informatie, neem contact met ons via José Verberk.
 


Online informatie bijeenkomst
 
We merken dat er veel vragen leven onder onze bestuurders en daarom organiseren we op dinsdag 9 maart en donderdag 11 maart een online informatieavond o.l.v. Jeroen Bedaux. Jeroen is advocaat en gespecialiseerd in onder andere bestuurdersaansprakelijkheid. Tijdens deze avond vertelt hij meer over de WBTR en wat dit betekent voor jou als bestuurder en welke stappen je moet zetten om aan deze wet te voldoen. Uiteraard is er ook de gelegenheid om je vragen aan Jeroen te stellen.
 
Aanmelden kan via deze link. We vragen je om met maximaal 1 persoon per vereniging deel te nemen zodat we zoveel mogelijk verenigingen kunnen helpen. We starten om 20.00 uur. Geef je snel op, want vol = vol! Een dag voor aanvang van de workshop ontvang je een mail met de link naar de bijeenkomst. Houd hiervoor ook even je SPAM mailbox in de gaten.
 


Updates
 

Update nieuwe wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)

donderdag 18 februari 2021
Op 10 november 2020 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel bestuur en toezicht Rechtspersonen (WBTR)  aangenomen. De wet zal op 1 juli 2021 in werking treden. Dit heeft ook gevolgen voor verenigingen en stichtingen. 
Lees meer >>

WBTR: nieuwe, belangrijke wet voor bestuursleden

woensdag 27 januari 2021
Op 1 juli 2021 gaat de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in. Dit lijkt ver weg, maar elke sportvereniging en stichting heeft deze tijd écht nodig om zaken te regelen.
Lees meer >>