Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » Opleidingen Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Bowling Academy
 
De Bowling Academy (BA) is ons opleidingsinstituut. De NBF biedt via de BA leden de kans zich te ontwikkelen tot zelfstandig bowlingtrainer of een opleiding te volgen tot wedstrijdleider.

Sporttechnische opleidingen
De BA biedt trainersopleidingen aan op verschillende niveaus. Deze niveaus zijn gebaseerd op de Kwalificatie Structuur Sport (KSS), een structuur waarop vrijwel alle bondsopleidingen in Nederland zijn ontwikkeld. Daarnaast hebben we sinds dit seizoen de koppeling gemaakt met opleidingen van de European Tenpin Bowling Federation (ETBF). De laagst opgeleide begint op niveau 1 en de hoogste eindigt op niveau 5. De BA biedt opleidingen aan van niveau 1 t/m niveau 3. Daarnaast bieden we ter kennismaking dit jaar de opleiding tot NBF Basisbegeleider aan.

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen voor trainers.

Opleiding wedstrijdleider
Om de bowlingsport te kunnen beoefenen zijn er wedstrijdleiders nodig. Deze mannen en vrouwen leiden de wedstrijden en toernooien letterlijk en figuurlijk in goede banen. Als wedstrijdleider sta je middenin de wedstrijd en draag je veel verantwoordelijkheid. De NBF is altijd op zoek naar nieuwe wedstrijdleiders. Om hen met een goed gevoel de baan op te sturen biedt de BA een speciale opleiding aan voor wedstrijdleiders. Na het volgen van de basismodules is een cursist inzetbaar voor de NBF tijdens wedstrijden en evenementen.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot NBF-wedstrijdleider.
 


Nieuws
 

Al 25 jaar OCB

woensdag 13 mei 2015
OCB staat voor OpleidingsCentrum voor Bowlers, maar het had net zo goed OpleidingsCentrum door Ben van Spronsen kunnen heten. Eerder dit jaar vierde het OCB haar 25-jarige bestaan.

Lees meer >>

Word bowlingtrainer!

woensdag 27 augustus 2014
Heb jij passie voor de bowlingsport en vind je het leuk om die passie over te dragen op anderen? Volg dan de opleiding tot Bowlingtrainer niveau 2. Aanmelden kan nu.
Lees meer >>

Jeugdselectie regio Noord sluit seizoen af met NaBoDi.

maandag 16 juni 2014
Op zaterdag 31 mei 2014 hebben 13 leden van de Jeugd Regio Selectie Noord hun Proeve Van Bekwaamheid voor het Nationaal Bowling Diploma (NaBoDi) afgelegd in de bowling in Julianadorp.
Lees meer >>
First 12345678910
 


Sporttechnische opleidingen
 

 


Wedstrijdleiders opleiding
 

 


Contact
 

Voor meer informatie over de opleidingen:
Ben van Spronsen
06 - 53 71 12 42
opleidingen@bowlen.nl