Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » Opleidingen Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Bowling Academy
 
De Bowling Academy (BA) is ons opleidingsinstituut. De NBF biedt via de BA leden de kans zich te ontwikkelen tot zelfstandig bowlingtrainer of een opleiding te volgen tot wedstrijdleider.

Sporttechnische opleidingen
De BA biedt trainersopleidingen aan op verschillende niveaus. Deze niveaus zijn gebaseerd op de Kwalificatie Structuur Sport (KSS), een structuur waarop vrijwel alle bondsopleidingen in Nederland zijn ontwikkeld. Daarnaast hebben we sinds dit seizoen de koppeling gemaakt met opleidingen van de European Tenpin Bowling Federation (ETBF). De laagst opgeleide begint op niveau 1 en de hoogste eindigt op niveau 5. De BA biedt opleidingen aan van niveau 1 t/m niveau 3. Daarnaast bieden we ter kennismaking dit jaar de opleiding tot NBF Basisbegeleider aan.

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen voor trainers.

Opleiding wedstrijdleider
Om de bowlingsport te kunnen beoefenen zijn er wedstrijdleiders nodig. Deze mannen en vrouwen leiden de wedstrijden en toernooien letterlijk en figuurlijk in goede banen. Als wedstrijdleider sta je middenin de wedstrijd en draag je veel verantwoordelijkheid. De NBF is altijd op zoek naar nieuwe wedstrijdleiders. Om hen met een goed gevoel de baan op te sturen biedt de BA een speciale opleiding aan voor wedstrijdleiders. Na het volgen van de basismodules is een cursist inzetbaar voor de NBF tijdens wedstrijden en evenementen.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot NBF-wedstrijdleider.
 


Nieuws
 

NBF-docenten behalen nu ook ETBF lesbevoegdheid

dinsdag 29 september 2015
In september hebben Wendy Haak en Ben van Spronsen met succes de Level III opleiding van de European Tenpin Bowling Federation afgerond. Met een koffer vol nieuwe kennis kwam het tweetal terug naar Nederland.
Lees meer >>

NBF biedt weer opleiding voor wedstrijdleiders aan

vrijdag 11 september 2015
Na een seizoen zonder opleiding tot wedstrijdleider wordt er dit seizoen wel weer een opleiding aangeboden. Lijkt het jou leuk om wedstrijden letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden? Meld je dan nu aan voor deze nieuwe opleiding.
Lees meer >>

Acht cursisten behalen Bowlingtrainer 2 diploma

zaterdag 13 juni 2015
Tijdens de pvb-dag in Leusden hebben acht cursisten voldaan aan de eisen die horen bij de niveau 2 bowlingtrainersopleiding van de NBF. Nederland is daarmee acht bowlingtrainers rijker.
Lees meer >>
First 12345678910
 


Sporttechnische opleidingen
 

 


Wedstrijdleiders opleiding
 

 


Contact
 

Voor meer informatie over de opleidingen:
Ben van Spronsen
06 - 53 71 12 42
opleidingen@bowlen.nl