Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » Opleidingen Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Bowling Academy
 
De Bowling Academy (BA) is ons opleidingsinstituut. De NBF biedt via de BA leden de kans zich te ontwikkelen tot zelfstandig bowlingtrainer of een opleiding te volgen tot wedstrijdleider.

Sporttechnische opleidingen
De BA biedt trainersopleidingen aan op verschillende niveaus. Deze niveaus zijn gebaseerd op de Kwalificatie Structuur Sport (KSS), een structuur waarop vrijwel alle bondsopleidingen in Nederland zijn ontwikkeld. Daarnaast hebben we sinds dit seizoen de koppeling gemaakt met opleidingen van de European Tenpin Bowling Federation (ETBF). De laagst opgeleide begint op niveau 1 en de hoogste eindigt op niveau 5. De BA biedt opleidingen aan van niveau 1 t/m niveau 3. Daarnaast bieden we ter kennismaking dit jaar de opleiding tot NBF Basisbegeleider aan.

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen voor trainers.

Opleiding wedstrijdleider
Om de bowlingsport te kunnen beoefenen zijn er wedstrijdleiders nodig. Deze mannen en vrouwen leiden de wedstrijden en toernooien letterlijk en figuurlijk in goede banen. Als wedstrijdleider sta je middenin de wedstrijd en draag je veel verantwoordelijkheid. De NBF is altijd op zoek naar nieuwe wedstrijdleiders. Om hen met een goed gevoel de baan op te sturen biedt de BA een speciale opleiding aan voor wedstrijdleiders. Na het volgen van de basismodules is een cursist inzetbaar voor de NBF tijdens wedstrijden en evenementen.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot NBF-wedstrijdleider.
 


Nieuws
 

Trainer, laat van je horen!

woensdag 20 april 2016
We zijn op zoek naar iedereen in Nederland die wel eens een bowlingtraining verzorgd. Eén keer per week, één keer per maand of dagelijks, met of zonder trainersdiploma, dat maakt niet uit. Graag verzamelen we zoveel mogelijk informatie.
Lees meer >>

Alle 9 cursisten opleiding NBF Wedstrijdleider geslaagd

maandag 21 maart 2016
Zondag 20 maart stond voor de cursisten van de opleiding tot NBF Wedstrijdleider de laatste dag op het programma, met een terugblik op de afgelopen maanden en een praktijk examen. En dat ging ze goed af...
Lees meer >>

Verklaring Omtrent Gedrag gratis en digitaal aan te vragen

woensdag 14 oktober 2015
Problemen binnen verenigingen hebben vaak te maken met grensoverschrijdend gedrag. Er is een aantal manieren om de kans op grensoverschrijdend gedrag te beperken. Eén manier is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag. Dat kan sinds dit jaar gratis en digitaal!
Lees meer >>
First 12345678910
 


Sporttechnische opleidingen
 

 


Wedstrijdleiders opleiding
 

 


Contact
 

Voor meer informatie over de opleidingen:
Ben van Spronsen
06 - 53 71 12 42
opleidingen@bowlen.nl