Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » Opleidingen Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Bowling Academy
 
De Bowling Academy (BA) is ons opleidingsinstituut. De NBF biedt via de BA leden de kans zich te ontwikkelen tot zelfstandig bowlingtrainer of een opleiding te volgen tot wedstrijdleider.

Sporttechnische opleidingen
De BA biedt trainersopleidingen aan op verschillende niveaus. Deze niveaus zijn gebaseerd op de Kwalificatie Structuur Sport (KSS), een structuur waarop vrijwel alle bondsopleidingen in Nederland zijn ontwikkeld. Daarnaast hebben we sinds dit seizoen de koppeling gemaakt met opleidingen van de European Tenpin Bowling Federation (ETBF). De laagst opgeleide begint op niveau 1 en de hoogste eindigt op niveau 5. De BA biedt opleidingen aan van niveau 1 t/m niveau 3. Daarnaast bieden we ter kennismaking dit jaar de opleiding tot NBF Basisbegeleider aan.

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen voor trainers.

Opleiding wedstrijdleider
Om de bowlingsport te kunnen beoefenen zijn er wedstrijdleiders nodig. Deze mannen en vrouwen leiden de wedstrijden en toernooien letterlijk en figuurlijk in goede banen. Als wedstrijdleider sta je middenin de wedstrijd en draag je veel verantwoordelijkheid. De NBF is altijd op zoek naar nieuwe wedstrijdleiders. Om hen met een goed gevoel de baan op te sturen biedt de BA een speciale opleiding aan voor wedstrijdleiders. Na het volgen van de basismodules is een cursist inzetbaar voor de NBF tijdens wedstrijden en evenementen.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot NBF-wedstrijdleider.
 


Nieuws
 

Ben van Spronsen nu ook actief op het bondsbureau

donderdag 4 augustus 2016
Al jaren is Ben van Spronsen actief binnen de bowlingsport. Als speler, voorzitter van BV Wijndaelerduin, trainer en docent binnen de NBF-opleidingen. Voor die opleidingen gaat Van Spronsen nu nog meer werkzaamheden voor de NBF uitvoeren.
Lees meer >>

Kaderdag inspireert trainers van alle niveaus

maandag 23 mei 2016
Zondag 22 mei kwamen in Chandra Bowling Nieuwegein zo’n 30 bowlingtrainers bij elkaar voor een NBF Kaderdag. Het werd een inspirerende dag waarin volop kennis en ervaringen werden gedeeld.
Lees meer >>

22 mei: NBF Kaderdag voor trainers

vrijdag 13 mei 2016
Zondag 22 mei organiseren wij een nieuwe kaderdag voor alle bowlingtrainers in Nederland. De kaderdag staat in het teken van de nieuwe opleidingen die na de zomer van start gaan.
Lees meer >>
12345678910 Last
 


Sporttechnische opleidingen
 

 


Wedstrijdleiders opleiding
 

 


Contact
 

Voor meer informatie over de opleidingen:
Ben van Spronsen
06 - 53 71 12 42
opleidingen@bowlen.nl