Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » Opleidingen Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Bowling Academy
 
De Bowling Academy (BA) is ons opleidingsinstituut. De NBF biedt via de BA leden de kans zich te ontwikkelen tot zelfstandig bowlingtrainer of een opleiding te volgen tot wedstrijdleider.

Sporttechnische opleidingen
De BA biedt trainersopleidingen aan op verschillende niveaus. Deze niveaus zijn gebaseerd op de Kwalificatie Structuur Sport (KSS), een structuur waarop vrijwel alle bondsopleidingen in Nederland zijn ontwikkeld. Daarnaast hebben we sinds dit seizoen de koppeling gemaakt met opleidingen van de European Tenpin Bowling Federation (ETBF). De laagst opgeleide begint op niveau 1 en de hoogste eindigt op niveau 5. De BA biedt opleidingen aan van niveau 1 t/m niveau 3. Daarnaast bieden we ter kennismaking dit jaar de opleiding tot NBF Basisbegeleider aan.

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen voor trainers.

Opleiding wedstrijdleider
Om de bowlingsport te kunnen beoefenen zijn er wedstrijdleiders nodig. Deze mannen en vrouwen leiden de wedstrijden en toernooien letterlijk en figuurlijk in goede banen. Als wedstrijdleider sta je middenin de wedstrijd en draag je veel verantwoordelijkheid. De NBF is altijd op zoek naar nieuwe wedstrijdleiders. Om hen met een goed gevoel de baan op te sturen biedt de BA een speciale opleiding aan voor wedstrijdleiders. Na het volgen van de basismodules is een cursist inzetbaar voor de NBF tijdens wedstrijden en evenementen.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot NBF-wedstrijdleider.
 


Nieuws
 

Cursisten én docenten beleven een geslaagd opleidingsweekend in Rijssen

woensdag 10 januari 2018
Het eerste volledige weekend van 2018 is aangepakt om flinke stappen te zetten vanuit de trainersopleidingen. En dat gebeurde ook. Na vier intensieve dagen regende het certificaten!
Lees meer >>

Cursisten maken inhaalslag en behalen papieren

vrijdag 23 juni 2017
Frank Visser is geslaagd voor zijn her-examen van de opleiding tot NBF wedstrijdleider. Peter van Zijp en John Luijendijk sloten met positief resultaat de trainersopleiding op ETBF Level 1 af. 
Lees meer >>

Cursisten eerste NBF / ETBF Level 1 opleiding klaar voor de praktijk

woensdag 11 januari 2017
Zaterdag 7 januari is de laatste bijeenkomst voor de eerste editie van de trainersopleiding op niveau 1 georganiseerd in Olround Bowling Veenendaal en op het eigen bondsbureau. Na 3 pittige cursusdagen hebben de cursisten het bewijs van deelname ontvangen en zijn ze klaar om de theorie in de praktijk te brengen.
Lees meer >>
12345678910 Last
 


Sporttechnische opleidingen
 

 


Wedstrijdleiders opleiding
 

 


Contact
 

Voor meer informatie over de opleidingen:
Ben van Spronsen
06 - 53 71 12 42
opleidingen@bowlen.nl