Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » D-bowlen Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Bowlen voor mensen met een auditieve beperking
 
Dat bowlen de sport voor iedereen is bewijzen ook vele mensen met auditieve problemen. Het bowlen voor doven, het zgn. D-bowlen, wordt al jaren georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB). Zij organiseren toernooien, leagues en verzorgen de uitzending van een nationale selectie naar internationale kampioenschappen voor doven en slechthorenden.

De organisatie van het D-bowlen gebeurt onder de vlag van de KNDSB. Als NBF gaan wij de samenwerking met de KNDSB aan om elkaar te versterken in de organisatie van en communicatie rondom evenementen. Daarnaast zetten we ons in om bewustwording te creëren dat bowlen voor doven en slechthorenden een mooie sport is én dat het met enkele aanpassingen heel goed georganiseerd kan worden in combinatie met bowlen voor horende bowlers.

Op deze pagina vind je meer informatie over de KNDSB en worden diverse activiteiten gedeeld. Heb jij een auditieve beperking en is bowlen ook jouw favoriete sport? Ga dan snel naar de website van de KNDSB en ga eens langs bij één van de dovenclubs in Nederland.
 


Nieuws
 

D-bowlen: Competitie start zaterdag 5 oktober

donderdag 3 oktober 2019
Zaterdag starten ook de bowlers van de KNDSB, de dovensportbond, aan hun competitie van dit seizoen. Sinds 2018 werkt de NBF samen met de KNDSB, ter promotie van de bowlingsport onder mensen met een auditieve beperking.
Lees meer >>

KNDSB organiseert succesvolle clinic in Arnhem

woensdag 19 juni 2019
Op zaterdag 15 juni 2019 is een open bowlingtoernooi met clinic georganiseerd door de KNDSB afdeling bowling in samenwerking met de NBF en met de omnivereniging Liever Sportiever uit Arnhem, dit om o.a. nieuwe bowlingleden te werven.
Lees meer >>
12
 


KNDSB
 
De Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond zet zich al vele jaren in voor de dovensport in Nederland. Van de diverse sporttakken die onder de vlag van de KNDSB worden georganiseerd is de bowlingsport één van de populairste. 

Via onderstaande link kom je direct op de bowlingpagina van de KNDSB uit. Neem zeker eens een kijkje op de website.

> Website KNDSB, afdeling bowlen
 


KNDSB Doven League 2018-2019