Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Voor leden » D-bowlen Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Bowlen voor mensen met een auditieve beperking
 
Dat bowlen de sport voor iedereen is bewijzen ook vele mensen met auditieve problemen. Het bowlen voor doven, het zgn. D-bowlen, wordt al jaren georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB). Zij organiseren toernooien, leagues en verzorgen de uitzending van een nationale selectie naar internationale kampioenschappen voor doven en slechthorenden.

De organisatie van het D-bowlen gebeurt onder de vlag van de KNDSB. Als NBF gaan wij de samenwerking met de KNDSB aan om elkaar te versterken in de organisatie van en communicatie rondom evenementen. Daarnaast zetten we ons in om bewustwording te creëren dat bowlen voor doven en slechthorenden een mooie sport is én dat het met enkele aanpassingen heel goed georganiseerd kan worden in combinatie met bowlen voor horende bowlers.

Op deze pagina vind je meer informatie over de KNDSB en worden diverse activiteiten gedeeld. Heb jij een auditieve beperking en is bowlen ook jouw favoriete sport? Ga dan snel naar de website van de KNDSB en ga eens langs bij één van de dovenclubs in Nederland.
 


KNDSB
 
De Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond zet zich al vele jaren in voor de dovensport in Nederland. Van de diverse sporttakken die onder de vlag van de KNDSB worden georganiseerd is de bowlingsport één van de populairste. 

Via onderstaande link kom je direct op de bowlingpagina van de KNDSB uit. Neem zeker eens een kijkje op de website.

> Website KNDSB, afdeling bowlen

Vacature bondscoach
Op dit moment is de KNDSB op zoek naar een bondscoach voor de nationale teams. Klik hier voor meer informatie over deze uitdagende functie.
 
 


KNDSB Doven League 2018-2019
 
Stand na 2e speeldag in Dolfijn Tilburg

Stand Hoofdklasse

Stand 1e Klasse

Stand Bowler van het Jaar