Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws uit de branche Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws uit de branche
 

Lanetalk AB en NBF gaan intensiever samenwerken

donderdag 2 mei 2019
Vanaf 1 mei gaan Lanetalk AB, het Zweedse bedrijf dat verantwoordelijk is voor de mobiele app Lanetalk, en de NBF een samenwerking aan voor tenminste drie jaar. Lanetalk AB wordt daarmee “official scoring partner” van de NBF.
 
Live scoring en meer
De app Lanetalk kun je kennen van live scoring. In diverse centra in de wereld verzorgt Lanetalk live scoring. Er is sinds dit seizoen echter meer mogelijk met de app en juist in die functionaliteiten zijn we als NBF zeer geïnteresseerd.
 
Het is op dit moment mogelijk om in de app een profiel aan te maken waarin Lanetalk al jouw statistieken kan verzamelen. Zo ontstaat er een enorme hoeveelheid informatie over de games die jij gooit en de scores die jij daarin behaald.
 
De volgende stap, die op dit moment getest wordt, is dat je op afstand vrienden kunt uitdagen voor een zogenaamde “Challenge”. Dit maakt het mogelijk om via Lanetalk te bowlen tegen andere Lanetalkgebruikers over de hele wereld! Een functionaliteit waar wij veel enthousiasme op verwachten. Niet alleen bij onze leden, maar met name ook bij recreanten.
 
Toekomstperspectief
De app staat nog in de kinderschoenen en in Nederland zijn er pas vijf centra waar de app te gebruiken is: De Veenpoort in Veendam, Bowl & Fun in Emmen, ’t Witte Hoes in Rijssen, Putter Eng in Putten en Dolfijn – The Plays To Be – in Tilburg. “We verwachten dat de app snel op meer plekken beschikbaar wordt gesteld. Er zijn voor ondernemers en gebruikers geen kosten aan verbonden. De enige voorwaarde is op dit moment dat de software in het centrum up to date is,” aldus Jan Jaap van der Sar van de NBF.
 
Lanetalk AB is zeer ambitieus om de app steeds verder uit te breiden. Voormalig Wereldkampioen, Robert Andersson, is werkzaam bij Lanetalk en hij maakt zich er hard voor dat de app interessant blijft voor sportbowlers.
 
Van der Sar: “Als sportbond zijn we er daar zeer enthousiast over. We kijken echter ook verder, omdat we samen met Lanetalk kansen zien om meer met recreanten in contact te komen. Samen met de centra hopen we deze recreanten vaker terug te laten komen naar de bowlingbaan en mogelijk enthousiast te maken voor de bowlingsport. Dat is voor ons een voorname reden om tijd en energie in deze samenwerking te steken!”
 
De komende periode bestaat voornamelijk uit ontwikkelen en het uitwerken van de plannen. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan delen we die direct met onze leden. We kunnen op dit moment natuurlijk vast adviseren om de app te downloaden in je appstore, zodat je vanaf het begin betrokken bent!

     
 
Foto: NBF-voorzitter Bob Schut (links) en Robert Andersson (rechts) namens Lanetalk AB, na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

<< Terug naar nieuwsberichten