Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws uit de branche Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws uit de branche
 

Nederland 13e en 15e tijdens QubicaAMF World Cup 2016

vrijdag 21 oktober 2016
De 52e editie van de QubicaAMF World Cup zit erop, althans voor het Nederlands team. Vrijdag 21 oktober kwamen de beste 24 heren en 24 dames in actie en deze Top 24 bleek het eindstation voor Lisanne Breeschoten en Nico Thienpondt.

Samen met coach Peter van Zijp begonnen zij maandag 17 oktober aan één van de meeste prestigieuze bowlingtoernooien ter wereld. Met name vanwege het internationale karakter, ook dit jaar werden weer ruim 80 federaties vertegenwoordigd. Het doel voor Nederlandse deelnemers is daarbij altijd het behalen van de Top 24. Hiervoor krijgen alle deelnemers vier keer 5 games te kans en naar mate de 20e game in zicht was, bleek de Top 8 (de volgende stap) een lastige klus te worden. Zowel Breeschoten als Thienpondt wisten zich het gehele toernooi in de top te handhaven, soms zette een goede reeks ze weer een paar plekken hoger, maar de omstandigheden was dusdanig lastig voor het tweetal dat het hoge niveau niet lang genoeg vast gehouden kon worden.

"Ik heb alles gegeven, maar meer zat er niet in. Het was geweldig dat ik weer een keer kon deelnemen aan dit evenement, dan is het jammer als de condities zo zijn als ze zijn en ik 28 games m'n B- en C-game moet spelen!" aldus Thienpondt. Breeschoten vult aan: "Ik kan me helemaal vinden in het gevoel van Nico. Lastige baancondities waar ik me nooit total comfortabel op heb gevoeld. Veel meer zat er niet in."

Breeschoten is uiteindelijk op de 13e plek geëindigd en Thienpondt op de 15e, prestaties waarmee het tweetal met opgeheven hoofd China kan verlaten. Maar niet voordat zaterdag nog wordt gekeken naar de finales die in een externe 'arena' worden gespeeld en veelbelovend zijn!

De ontknoping van het evenement volgen kan via de officiële website. Er is live streaming en -scoring en je vind er ook alle standen en statistieken. Voor meer foto's en video's van het Nederlands team, check vooral even de eigen Facebookpagina.

<< Terug naar nieuwsberichten