Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Inge Hazeleger en Paul Cosgrove winnen 50+ Master Tour finales

maandag 19 augustus 2019


In het weekend van 17 en 18 augustus zijn in Bowling Nieuwegein de finales van de 50+ Master Tour 2018-2019 gespeeld. Inge Hazeleger en Paul Cosgrove gingen er met de eindzeges vandoor.

Vrouw in vorm
Eerder deze maand won Hazeleger het Dutch Senior Open, ook in Nieuwegein, en nu was zij opnieuw de beste. Hazeleger lijkt in vorm en dat komt goed uit, met de WK 50+ in het verschiet. Hazeleger speelde net als de 37 andere dames en 88 heren eerst vijf games voorronde, voordat zij zich plaatste voor de top 16. Na die vijf games stond zij al bovenaan, voor Wilma Di Giorno-Buijs en Nicolette Ista. De top 2 bleek tijdens de vijf games in de finale ongenaakbaar. Hoe anders was de strijd om plek 3. 

Het veld lag al ontzettend dicht bij elkaar en daar kwam in de finale geen verandering in. Het was stuivertje wisselen op de derde plek en het was uiteindelijk Andrea Homan-Zorge die er na een heel goede serie met het brons vandoor ging, slechts een paar pins voor een flinke groep achtervolgsters.

Bij de heren werd de top van het klassement flink opgeschud tijdens de finale. Guus Cramer, Norbert Rondelez en Wil Holla stonden na de voorrondes bovenaan, maar wisten hun plek in de top 3 tijdens de finale niet te verdedigen. Cosgrove klom vanaf de vijfde plek naar de winst toe. Erwin Groen klom van de zevende plek naar plek 2, slechts 1 pin voor Ron de Haan, die zichzelf vanaf plek 14 omhoog had gewerkt tijdens de finales. Spektakel genoeg bij de afsluiting van deze editie van de 50+ Master Tour!

Klik hier voor alle uitslagen bij de dames.
Klik hier voor alle uitslagen bij de heren.

Alle organisatoren die aangesloten zijn bij de 50+ Master Tour stellen voor de top 16, zowel voor dames als de heren, een certificaat ter beschikking voor een vrije inschrijving op hun toernooi.

Dutch Bowling TV, de live streaming service van de Nederlandse Bowling Federatie, was ook aanwezig in de personen van Roy & Glenn de Haan. Zij legden de finales vast en die zijn nu terug te zien op YouTube. Klik hier voor de beelden.

Bowler en Bowlster van het Jaar
In Nieuwegein werden zondag ook de 50+ Bowler en Bowlster(s!) van het Jaar gehuldigd. Peter Broekmans was dit seizoen de beste heer, bij de dames waren twee deelneemsters gelijk geëindigd: Di Giorno-Buijs en Cathrien Bosch.

Inmiddels is het seizoen 2019-2020 al van start gegaan met de eerste twee stops. Klik hier voor meer informatie.

Mede namens de organisatie ESBC Nederland feliciteren we alle winnaars en bedanken we alle bowlers voor hun deelname en hopen iedereen dit seizoen weer op alle toernooien in actie te zien.

Foto: Winnaars afsluiting seizoen 50+ Master Tour (© Gerrit Lodeweges, klik hier voor meer foto's)

<< Terug naar nieuwsberichten