Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Inge Hazeleger pakt samen met Uwe Tscharke (DE) de titel in het 14e Dutch Senior Open in Nieuwegein

donderdag 8 augustus 2019
Verslag van Tony Brown.
 
INGE HAZELEGER, UWE TSCHARKE WINNEN DE  14E DUTCH SENIOR OPEN 2019
Verslag van Tony Bown
Inge Hazeleger uit Nederland en Uwe Tscharke uit Duitsland wachtten tot de allerlaatste wedstrijd om de leiding in te nemen in de 14e Dutch Senior Open 2019 en op zondag een ​​last-minute overwinning te vieren op Bowling Nieuwegein in Nieuwegein.
Volledige resultaten:  http://www.senioropen.nl/site/Toernooien/SchiedamSeniorOpen/Results.html
De zevende stop op de International Seniors Bowling Tour 2019 trok een groot aantal inzendingen en werd goed ondersteund door lokale bowlers. Met 154 bowlers die deelnemen, 118 mannen en 36 vrouwen, is dit het best ondersteunde toernooi tijdens de tour.
Het format voor het toernooi was één kwalificatieblok van 6 games, met onbeperkte re-entry's. Voor degenen die niet in aanmerking kwamen via het hoofdklassement, waren er extra mogelijkheden via Turbo-games en Scratch-scores.
De leeftijdspremie begon op 51-jarige leeftijd (1 pin per spel) en verhoogde vervolgens een pin voor elk extra jaar zonder limiet. Zoals bij alle ISBT-evenementen was er een aparte afdeling voor dames.
Het toernooi werd gespeeld volgens het Bourbon Street-patroon, dat voor veel mannen-bowlers een goede score zou opleveren, maar voor anderen een aantal problemen veroorzaakte, waaronder veel van de vrouwelijke deelnemers.
De eerste twee squads op woensdag werden geleid door Marc Franceus van België, die met 1540 inclusief leeftijdstoeslag in een vroege voorsprong stormde, voor John Bosch uit Nederland. Sonja Pannen en Paula Visser, ook uit Nederland, leidde de damessectie na dag één met scores van 1214 en 1208.
De twee ploegen van donderdag zagen meer goed scoren onder leiding van Ulf Lönngren uit Zweden met 1444, net voor Dennis Deijkers uit Nederland. Nederlandse bowlingspelers liepen ook aan kop in het damesgedeelte, met Inge Hazeleger bovenaan het klassement met 1235 voor Farida Pascoal-Blom.
Er waren vier squads op vrijdag en er waren twee enorme scores van Engelse bowlers. Alan Jenkins schoot 1603 en Mike Halliwell kreeg 1538. Duitsland liep voorop in het damesgedeelte toen Kerstin Deter haar plaats in de finale boekte met 1239 en werd gevolgd door Bianca Völkl-Brandt.
In de tweede ploeg op zaterdag boekte Ian Buckland uit Engeland zijn plaats in de finale met 1470, inclusief een 290 scratch game, maar het was de laatste kwalificerende ploeg die de hoogste scores van de dag zag. Vincent Wuylens scoorde 1503 om zich in de vierde voorronde te persen en de eerste finaleronde te missen. Bij de dames waren blokken van 1300 van Martina Beckel uit Duitsland en 1212 van Lynne Walker uit Wales voldoende om hun finaleplaats veilig te stellen.
Na voltooiing van de kwalificatie stond Alan Jenkins bovenaan met 1603, voor Marc Franceus, Mike Halliwell en Vincent Wuylens. Deze vier zouden allemaal de eerste finaleronde op zondag missen. De cut voor de top 31 viel op 1385 voor Uwe Tscharke uit Duitsland.
De kwalificatie van de dames werd geleid door Martina Beckel, vóór Kerstin Deter en Inge Hazeleger. De cut voor de laatste rondes was 1210 voor Sara van der Rhee uit Nederland.
Zeer vroeg op zondagochtend gooiden mannenkwalificaties 5 tot 31, plus de drie Turbo- en twee Scratch-kwalificaties vier wedstrijden, waarbij alleen de top 16 doorging naar de halve finale. Dit werd gewonnen door Ron Oldfield uit Engeland met 1067, vóór Hermann Wimmer.
De halve finales voor zowel heren als dames volgden. In de herenafdeling leidde Frank Oing uit Duitsland met 969, net voor Alan Jenkins. Alleen de top acht zou de round robin finale maken, de laatste finaleplaats gaat naar Hermann Wimmer met 892. In het damesgedeelte leidde Bianca Völkl-Brandt met 867, voor Kersten Deter. De cut voor de achtste plaats was Jan Hodge uit Engeland met 743.
Beide finales werden gespeeld in round-robin-formaat, met 30 pins voor een overwinning en 50% van de pinfall van de vorige ronde werd doorgevoerd.
In de herensectie had Geert-Jan van Baest uit Nederland na vier wedstrijden een 46 pins voorsprong op Hermann Wimmer. Tegen het einde van spel zes was zijn voorsprong teruggebracht tot vier pins voor Uwe Tscharke, met de rest van het veld ongeveer 40 pins achter. Beide leiders hadden 213 krasspellen en beiden verloren hun laatste wedstrijden. Omdat Uwe Tscharke echter 7 pins bonus per spel had, haalde hij Geert-Jan van Baest in voor een smalle overwinning met drie pinnen en zijn tweede ISBT-titel.
In de damesfinale leidde Farida Pascoal-Blom na vier wedstrijden voor Martina Beckel. Na zes wedstrijden was de voorsprong hetzelfde, met Farida Pascoal-Blom met een 25-pins voorsprong. De laatste wedstrijd was echter rampzalig voor zowel de leiders, het schieten van hun laagste wedstrijden van de finale en het verliezen van hun wedstrijden. Inge Hazeleger vond een prima krasspel van 234 en een overwinning om van de derde positie naar de plek van de winnaar te springen, waardoor Martina Beckel tweede werd en Farida Pascoal-Blom derde.

<< Terug naar nieuwsberichten