Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Tweede plek voor Nicole Sanders in European Bowling Tour

maandag 22 juli 2019
Nicole Sanders is zondag 21 juli tweede geworden tijdens het Track Dream-Bowl Palace Open in Unterförhing, Duitsland. Dit toernooi was de 8e stop in de European Bowling Tour (EBT) 2019. Ook Maxime de Rooij bereikte de finales.

Goede finaledag
Via een kleine omweg verzekerde De Rooij zich al een week eerder van en plek op de finaledag. Van de eerste 6 squads was zij met 1276 de beste en dat gaf recht op een finaleplek. Van de acht Nederlandse deelnemers in Duitsland wist Nicole Sanders zich als enige ook de plaatsen voor de finales. Met 1343 eindigde zij op een mooie 15e plek na de voorrondes.

Beide Nederlandse dames begonnen goed aan de finaledag. In de eerste finaleronde ging Sanders met 895/4 door als derde en De Rooij met 869/4 als achtste. In de tweede finaleronde kwam er voor De Rooij met 784/4 een einde aan het toernooi. Ze eindigde uiteindelijk als 22e, goed voor 700 euro aan prijzengeld. 

Sanders wist opnieuw te overtuigen in de tweede finaleronde, met 914/4 wist zij de ronde zelfs te winnen, net voor regerende Wereldkampioene Mai Ginge Jensen uit Denemarken. In de derde finaleronde voegden ook de hoogst geplaatste deelnemers zich erbij en zo waren er nog 16 deelnemers over. Vanaf deze ronde bleven alle scores staan en die boodschap had Sanders goed begrepen. Ook in deze ronde was zij namelijk de finalist met het beste resultaat: 907/4. Dit zette haar direct op poll-position voor een goed eindresultaat.

Bij de laatste acht in de vierde finaleronde was Sanders opnieuw goed, al was het met twee games in de 180 en twee in de 240 wel wisselvalliger geworden. Met 887 kwam haar totaal op 1794. Alleen Arnar Jonsson uit IJsland was haar op 2 pins voorbij gegaan. Een plek bij de laatste 4 was een feit, waarin Sanders naast Jonsson ook nog de Duitser Oliver Morig trof en de titelverdediger: Jesper Agerbo uit Zweden.

In de halve finale van één game had Sanders een voosprong van 45 pins te verdedigen voor een plek in de finale. Dit lukte ter nauwernood, maar het lukte! Met 176 kende ze geen goede halve finale, maar het was met de goede resultaten van eerder op de dag voldoende om Agerbo met 2 pins voor te blijven! Daar stond wel tegenover dat Jonsson afstand had genomen en daarmee een goede stap zette naar de eindzege.

In de finale duurde het na enkel spares tot het zevende frame voordat Sanders haar eerste strike kon noteren. Het was niet genoeg om de achterstand van 33 pins op Jonsson goed te maken. De IJslander bleef goed scoren en bleek uiteindelijk de allerbeste in het Dream-Bowl Palace. Naast een flink glas bier van de sponsor kreeg Jonsson de cheque van 5.000 euro overhandigd.

De tweede plaats van Sanders is goed voor 3.500 euro prijzengeld! Een mooi resultaat voor de Emmense, die hiermee het beste resultaat van het seizoen voor een Nederlander behaald in de European Bowling Tour. 

Ga voor alle uitslagen naar: www.trackopen.de/en/

Zo komt er een einde aan een EBT-maand met drie toernooien. De EBT vervolgt zich eind augustus, met Odense International in Denemarken. Voor meer informatie over de EBT en de standen, ga naar etbf.eu/ebt-2019/.

Foto: Nicole Sanders op de tweede plek (© Streamforce4Bowling, klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten