Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Puntjes op de i voor selectie WK 50+

maandag 15 juli 2019
Van 2 t/m 10 september worden de WK 50+ georganiseerd in Las Vegas. De Nederlandse selectie komt zondag 21 juli nog één keer bij elkaar om als team de puntjes op de i te zetten. En jij bent welkom hierbij te zijn.

World Bowling Senior Championships 2019
De WK bowlen voor 50-plussers vindt plaats in South Point Plaza te Las Vegas (VS), het centrum waar Xander van Mazijk in 2017 nog de WK-titel won in het Singles Event.

Het Nederlands team reist met een volledige selectie van vier heren en vier dames af naar Amerika, waar het de strijd aangaat met teams uit 37 landen. Zo’n 250 atleten strijden om de medailles in de singles, de dubbels, de teams, de All Events en de Masters finale.

De Wereldkampioenschappen voor veteranen worden elke twee jaar gehouden sinds 2013. Nederland heeft tot nu toe nog geen medailles gewonnen. Het zijn vooral de Amerikanen die de boventoon voeren In de medaillespiegel en ook nu zijn zij weer favoriet. Niet gek als men bedenkt dat ze allen tot de professionele elite behoorden en nog steeds meespelen in het professionele veteranen circuit. De drievoudig Wereldkampioen in 2017 Ron Mohr zal zeker zijn titels willen verdedigen in zijn thuisbasis. Welke andere pro’s hem gaan vergezellen, is nog niet bekend.

De Nederlandse dames en heren gaan er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken en voor eigen winkansen te gaan. Tijdens een kwalificatiereeks, die vorig jaar mei begon, streden zij met andere deelnemers voor de begeerde plekken. Dankzij de bowlingondernemers van Tiel, Nieuwegein, Tilburg en Deventer die hun banen ter beschikking stelden, werd in februari bekend wie zich geplaatst hadden. 
 
Dames:     Heren:  
Inge Hazeleger  Barendrecht           Jack Edelaar Noordwijkerhout
Sonja Pannen Almere   Ron van den Bogaard    Amsterdam
Kirsten van der Kooij    Krimpen a/d IJssel   Peter van den Oever Hellevoetsluis
Marja van Dijk Duiven   Erwin Groen Goes

Lia Fievet en Frans Wagemakers gaan mee als begeleidingsstaf.

Selectie
Erwin Groen was in 1995 Wereldkampioen met het Nederlands team terwijl Ron van den Bogaard het zilver behaalde met het team in 2004. Ex-jeugdinternationals Inge Hazeleger en Jack Edelaar gaan het nu proberen bij de “jeugd van vroeger”. Inge was bovendien in 2014 bij de EK in Helsinki samen met Majana Ziekenheimer 2e in het dubbel event, zij behaalde ook een 2e plaats in de All Events en in de Master Finale. Kirsten van der Kooij was in 2017 nog dicht bij een podiumplaats bij de EK 50+. Voor de overige deelnemers is dit hun debuut op het internationale podium.

De spelers hebben ieder voor zich hard getraind en ook zoveel mogelijk in teamverband. De laatste gezamenlijke dames- en herenteamtraining vindt plaats op zondag 21 juli bij Lucky’s Bowling in Warmond. De banen van Lucky’s Bowling zijn van precies hetzelfde type als die in South Point zodat de omstandigheden zoveel mogelijk nagebootst kunnen worden. Het damesteam en enkele heren hebben het afgelopen half jaar, dankzij de goede medewerking van Lucky’s Bowling, op deze banen alle mogelijke 12 WK oliepatronen uitgeprobeerd. In Las Vegas wordt pas bekend gemaakt welk oliepatroon het gaat worden.

De supporters en media zijn van harte uitgenodigd van 12.00-14.00 uur de laatste training bij te wonen. De spelers en coaches zijn meer dan gewillig om alle vragen te beantwoorden en na de training foto’s te laten nemen. Dinsdag 27 augustus vertrekken zij naar Las Vegas en komen woensdag 11 september weer op Schiphol aan.

Kijk voor meer informatie over de WK 50+ op worldbowling.org

<< Terug naar nieuwsberichten