Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Fabiana Walmsley-Peters en Phil Hulst winnen DDK 2019

zondag 7 juli 2019
De Dag Der Kampioenen 2019 is zondag 7 juli gewonnen door Fabiana Walmsley-Peters en Phil Hulst. Voor Hulst betekende het zijn tweede overwinning op rij. De DDK 2019 werd gespeeld bij NBF-partner Lucky's Bowling.

Perfect games
De DDK begon zondag 30 juni met de eerste voorrondeserie en dat begon direct spectaculaier. In de eerste game wist Marco Lammers een perfect game te gooien, de eerste voor het bowlingcentrum in Warmond. Het bleek een inspiratie voor anderen.

Zaterdag 6 juli werd de DDK hervat en tijdens de middagserie kwam Michell Stinissen, Bowler van het Jaar, in actie. Hij schoot ook uit de startblokken, maar moest met 256 en 297 iets langer wachten... In game drie was het raak: 12 strikes op rij, 300 op het bord! Het bracht hem ruim aan de leiding met nog één serie te gaan. Hierin kwam o.a. Brent de Ruiter, Europees All Events kampioen bij de jeugd, in actie. Hij startte met 290, bleef daarna goed scoren en wist in game 5 een perfect game te gooien! Hij bleef na zes games Stinissen ook nog met 3 pins voor.

Na vier series stond Nicole Sanders, Bowlster van het Jaar, van de 57 dames bovenaan. Van de Top 16 die doorging naar de volgende ronde sloot Walmsley-Peters de rij op de 16e plek. Zij bewaarde haar hoogste game, 249 voor het laatst en dat was nodig ook. Ze bleef de nummer 17 met 1 pin voor.

Finales
De top 16 werd in de eerste finaleronde verdeeld over vier poules van vier, voor een Round Robin. Bij de dames wist de top 3, met Sanders, Jamilla Giesbert en Lisanne Breeschoten, allemaal hun poule te winnen. De verrassing kwam uit poule D, waar Walmsley-Peters als laatste geplaatst overtuigend de poule wist te winnen.

Bij de heren wist De Ruiter zijn poule te winnen, waar Stinissen zijn meerdere moest erkennen in Christiaan Veendorp. In Poule C zorgde titelverdediger Phil Hulst voor de verrassing, door als 15e geplaatste de poule te winnen, net voor Kenneth Ramos. In Poule D wist de als 8e geplaatste Patrick Oranje op het juiste moment te pieken. Met 279, 276 en 232 wist hij overtuigend zijn poule te winnen en zich te plaatsen voor de halve finales.

Hierin behield hij zijn niveau en zette hij met 234-209 De Ruiter aan de kant. In de andere halve finale versloeg Hulst Veendorp met 233-166. Bij de dames was het spannender: Giesbert bleef Breeschoten met 8 pins voor, het werd 208-200. In de andere halve finale zorgde Walmsley-Peters opnieuw voor een verrassing door titelfavoriet Sanders opzij te zetten: 210-189. Brons was de troost voor de verliezend halvefinalisten. Een plek in de finale voor de winnaars.

Ook in de finale stond één game op het programma. Hier slaagde Walsmley-Peters erin de verrassing compleet te maken door Giesbert met 199-181 te verslaan. Een prachtige manier om er met de eindzege vandoor te gaan natuurlijk, door je als 16e voor de finales te plaatsen en daarin goed te presteren! Het betekent voor Walsmley-Peters haar eerste DDK zege.

Bij de heren lukte het Oranje niet om nog één keer te pieken. Hulst was in de finale de beste met 209-201 en is dus net als in 2018 de winnaar van de Dag Der Kampioenen! 

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen. We feliciteren beide winnaars met deze kroon op hun seizoen.

Foto: Winnaars Walmsley-Peters en Hulst met hun beker, klik voor vergroting.

<< Terug naar nieuwsberichten