Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

BV Mijdrecht en BV Oosterhout winnen de Ton Zandboer Cup 2019

maandag 1 juli 2019
De Ton Zandboer Cup 2019 is dit seizoen naar BV Mijdrecht (scratch) en BV Oosterhout (handicap) gegaan. Tijdens de finales in Bowling Nieuwegein waren zij op een snikhete dag de beste.

Scratch finale
Zes teams hadden zich de afgelopen maanden gekwalificeerd voor de finale. BV Emmen, BV Heiloo, BV Mijdrecht, BV 't Karrewiel Delft, BV Tilburg & BV Den Bosch.

Er werden zaterdag eerst vijf games gespeeld, om te bepalen wie om de cup gingen strijden en wie om de derde plek. Emmen en Mijdrecht plaatsten zich voor de grote finale, Heiloo en Den Bosch mochten strijden om de derde plek.

Het verschil tussen Emmen en Mijdrecht was na vijf games slechts 37 pins, dat beloofde een spannende finale. Een finale die over één game beslist werd en waarbij Mijdrecht er met de winst vandoor ging: 812-727. De strijd om de derde plek werd nipt gewonnen door Heiloo: 722-719.

Handicap finale
De opzet in de finale voor de handicap editie was hetzelfde, ware het niet dat BV Tholen op het laatste moment verhinderd was. Vijf teams dus aan de start voor die ene prijs: BV Rotterdam IJsselmonde, BV Heerhugowaard, BV Coevorden, BV Oosterhout, en de Nijmeegse BV.

Na vijf games stonden Oosterhout en Rotterdam IJsselmonde bovenaan, waarbij Oosterhout 130 pins meer had gescoord. Het bleek een teken aan de wand, want ook de finalegame werd uiteindelijk een prooi voor het team uit Brabant. Met 749-711 werd Rotterdam IJsselmonde verslagen.

De Nijmeegse BV en Heerhugowaard streden om de derde plek, waarbij de winst naar de Nijmeegse BV ging. Het werd 667-625. Klik hier voor alle uitslagen.

Aan het eind van een warme finaledag ontvingen BV Mijdrecht en BV Oosterhout de cup uit handen van NBF-bestuurslid Ton Zandboer.

    

Foto's: BV Mijdrecht (links) en BV Oosterhout (rechts) met Ton Zandboer. Klik voor vergroting.


<< Terug naar nieuwsberichten