Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

EK Jeugdploeg gehuldigd, nieuwe selectie start zaterdag

woensdag 26 juni 2019
Tijdens de Dag der Kampioenen voor jeugd is het team dat tijdens de EYC 2019 de medaillespiegel won in het zonnetje gezet. Aanstaande zaterdag gaat het programma voor de EYC 2020 alweer van start.

Huldiging
Met twee keer goud, één keer zilver en twee keer brons keerde Team NL Bowling U18 in april terug uit Wenen. Het team van bondscoaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong kende een zeer succesvol evenement en eindigde met de vijf medailles bovenaan de medaillespiegel, samen met Finland.

Tijdens de DDKJ in Leiderdorp was er tijd om nog eens terug te blikken op het zo succesvol verlopen toernooi. Daarnaast ontvingen alle spelers en coaches uit handen van NBF-bestuurslid Bep Klaassen-Van Persie een klein aandenken en werden zij nogmaals bedankt voor hun inzet voor het Nederlands team.

Nieuwe groep
Voor Sharon Rietveld, Mike Bergmann, Brent de Ruiter en Micha Groot geldt dat zij inmiddels een leeftijd hebben bereikt dat zij volgend seizoen niet meer voor de U18 mogen uitkomen. Coaches Van Zijp, Van Weeren en De Jong, die nog wel sowieso een jaar doorgaan bij de U18, hebben zich de afgelopen periode gebogen over de vervangers van dit viertal en andere aanvulingen voor Team NL Bowling U18 waarmee zij zich gaan voorbereiden op de EYC 2020. 

"We hebben net als voorgaande jaren gezocht naar een balans tussen spelers waarvan we verwachten dat zij er in april kunnen staan en spelers waarvan we in de toekomst veel verwachten. Als het mee zit maakt die laatste groep het de eerste groep al direct heel lastig en krijgen wij het in december weer moeilijk om de definitieve selectie van 4 jongens en 4 meisjes te kiezen", aldus Van Zijp.

De selectie bestaat uit de volgende spelers:
 
Meisjes:       Jongens:    
Beaudine Kriele 17 jaar Wieringerwaard   Delano Beekman 16 jaar Vorden
Beejée Westerdijk 16 jaar Hoogezand   Jurgen van der Vecht    17 jaar    Hellevoetsluis
Lizzy Flapper 16 jaar Middelharnis   Kenneth Ramos 16 jaar Nieuw Vennep
Lotte Commandeur 12 jaar Hoofddorp   Milan Scheffer 14 jaar Leiden
Rosan Hamminga 12 jaar Hoogezand   Nick Schokker 15 jaar Volendam
Senna van Litsenburg   15 jaar    's-Hertogenbosch   Niels Meilink 15 jaar Boerakker
Veerle Tribulet 11 jaar Kinrooi (BE)   Romano Beekman 13 jaar Vorden
Zoë de Haan 15 jaar Puth   Tijs van Kalkeren 14 jaar Tiel
                 Vince van der Loo 14 jaar Hilvarenbeek
        Vincent Vluggen 17 jaar Sittard

Voor meer informatie over Team NL Bowling, kijk op onze website onder het kopje 'topsport'. Het team is op social media te volgen via @teamnlbowling.

Foto v.l.n.r.: Jord van Weeren, Brent de Ruiter, Mike Bergmann, Kenneth Ramos, Lizzy Flapper, Beejée Westerdijk, Beaudine Kriele en Sharon Rietveld tijdens de huldiging. Op de foto ontbreken Micha Groot en coaches Peter van Zijp en Marieke de Jong (© Bruis van Leeuwen, klik voor vergroting)

<< Terug naar nieuwsberichten