Nederlandse Bowling Federatie
 
Bowlen.nl  
  Home » Actueel » Nieuws Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie YouTube LinkedIn Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

Trios Event: Nederlandse heren heel dichtbij medaille!

maandag 17 juni 2019
In het Trios Event zijn de heren van Team NL Bowling op een mooie 9e en 10e plaats geëindigd. Toch overheerst kort na het event de teleurstelling, nadat Mark Jacobs, Jeffrey van de Wakker en Jord van Weeren met nog één game te gaan nog in de top 4 stonden.

Aan kop
Na de eerste serie, die zondag werd gespeeld, stond Nederland bovenaan! Met 1954 (gem. 217,1) gingen Jacobs, Van Weeren en Van de Wakker erg goed van start. Ook na de tweede serie van die dag, stond het trio nog bovenaan. Het andere trio, met Xander van Mazijk, Johnny Spil en Yorick van Deutekom was in die serie tot een pinfall van 1824 gekomen, goed voor een voorlopige 13e plaats.

Op de tweede dag van het Trios Event, kwamen eerst Spil, Van Deutekom en Van Mazijk in actie. Zij kenden opnieuw een prima dag en verbeterden zichzelf iets: 1830 werd genoteerd, wat een total pinfall gaf van 3654 (gem. 203), waarmee het trio uiteindelijk op een negende plek geëindigd is. In een event waar we voor de laatste medaille bij de heren terug naar 1997 moeten, is dat een goed resultaat.

Als 'koplopers' op basis van gemiddelde gingen Van de Wakker, Van Weeren en Jacobs daarna van start aan hun tweede deel van het event, met als doel de jagende concurrentie voor te blijven. De start was met 566 moeizaam, maar nog steeds stond het team op gemiddelde bovenaan.

In game twee werd een mooie 621 gegooid. Met 646 ging Denemarken wel over Nederland heen, maar met een tweede plek en nog één game te gaan zag het er rooskleuring uit voor onze landgenoten. Helaas pakte het toch niet goed uit in de laatste game. De strikes vielen niet meer en het team kwam niet verder dan een score van 510, waar 572 achteraf nodig bleek voor een plek in de top 4. Door de laatste game zakte het trio terug naar de 10e plek. Gezien het verloop van het event toch even een teleurstelling.

Coach Menno van den Heuvel reageert: "Dit is balen. Heel erg jammer! Maar we hebben laten zien dat we gewoon mee kunnen doen. Dat moet ons kracht geven voor het Team Event dat ons ligt te wachten. Vandaag mogen de spelers nog even balen, morgen gaan we er weer tegen aan!"

Op moment van schrijven worden de halve finales nog gespeeld. De eerste gaat tussen beide teams van Italië, de tweede tussen Denemarken en Zweden.

Klik hier voor de volledige eindstand.

Vervolg
De EK worden dinsdag en woensdag vervolgt met het Team Event. In het Dream Bowl Palace komen alle teams dinsdag vanaf 10.00 uur tegelijkertijd in actie. Nederland speelt de eerste serie van drie games met Spil, Jacobs, Van de Wakker, Van Weeren en Van Mazijk. Woensdag start het event om 09.00 uur.

Klik hier meer voor informatie over de EK en handige links om niets van het Team Event te hoeven missen.

<< Terug naar nieuwsberichten